Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Την οργή των πολιτών που βρίσκονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκάλεσε η προσαγωγή του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.
Ο δολοφόνος οδηγήθηκε στα δικαστήρια ( πρώην σχολή Eυελπίδων)  στις 11:00. Κατά την προσαγωγή του στο κτίριο των δικαστηρίων ο κόσμος, που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί , τον αποδοκίμασε έντονα φωνάζοντας  «Αλήτη έφαγες το κορίτσι δολοφόνε - Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε» ενώ  προσπάθησε να του επιτεθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον φυγαδεύσουν. Αλήτη έφαγες το κορίτσι δολοφόνε Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε
Ο δράστης, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.
Στην ομολογία του στους αστυνομικούς και σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (protothema.gr)  ο δολοφόνος Ε.Σ, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το σκηνικό του θανάτου. «Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη και όπως αποκαλύπτει ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας συνήγορος του πατέρα της 32χρονης: «To dna του δράστη ταυτοποιήθηκε γιατί βρέθηκε σε μια χαρτοπετσέτα στο χώρο του εγκλήματος».
Σε βάρος του από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστεία η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και της παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας.
Ο πως αναφέρει  το in.gr η  ομολογία του δράστη για το περιεχόμενο της τσάντας που κρατούσε η Δώρα Ζέμπερη και το ποσό της λείας του, συγκλόνισε την οικογένεια της άτυχης κοπέλας.
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης, Αποστόλης Λύτρας, ο μεσήλικας τοξικομανής υποστήριξε στους αστυνομικούς πως στο εσωτερικό της τσάντας βρήκε μόλις 5 ευρώ, ενώ από την πώληση του κινητού τηλεφώνου που της απέσπασε έλαβε 20 ευρώ.


video:protothema.gr
photo:Iefimerida.gr