ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Έληξε χθες στις 15:00 η προθεσμία κατάθεσης φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες και οι υποψήφιοι είναι έξι. Το ΕΣΡ θα διενεργήσει διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας και το τίμημα για την άδεια διαρκείας 10 χρόνων είναι 35 εκατομμύρια.

Οι υποψήφιοι του διαγωνισμού είναι: ΣΚΑΪ (όπου και κατέθεσε πρώτος φάκελο την προηγούμενη Τρίτη), ΑΝΤ1, STAR, ALPHA και Ε. Επίσης, αίτηση κατέθεσε και η Ελληνική Τηλεοπτική με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Μάκη Γιομπαζολιά.

Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

«Στο Ε.Σ.Ρ. κατετέθησαν έξι (6) αιτήσεις από τις εξής εταιρείες:

  1. Ειδήσεις Nτοτ Kομ, Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ) 
  2. Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
  3. Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
  4.  Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
  5. Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (“E” TV)
  6. Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.
    Η αποσφράγιση των φακέλων των υποψηφίων θα γίνει με την προβλεπόμενη διαδικασία από την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Ν. 4339/2015 όπως διαμορφώθηκε με το άρθρο 28 του Ν. 4496/2017, προβλέπει για την  εναπομένουσα άδεια:

5. Στην περίπτωση που ο αριθμός των προεπιλεγέντων συμμετεχόντων είναι ίσος ή μικρότερος του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών, κάθε ένας από αυτούς ανακηρύσσεται αυτοδικαίως προσωρινός υπερθεματιστής για τη χορήγηση μίας άδειας στην ορισθείσα τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Τυχόν εναπομένουσες άδειες επαναπροκηρύσσονται υποχρεωτικά από το Ε.Σ.Ρ. με την ίδια τιμή εκκίνησης για την ίδια κατηγορία αδειών, εφόσον μέχρι τη δημοσίευση της επόμενης προκήρυξης για τη χορήγηση άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου εκδηλωθεί έμπρακτο ενδιαφέρον από έναν τουλάχιστον υποψήφιο με την κατάθεση στο Ε.Σ.Ρ. σχετικής αίτησης που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή, ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία. Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης του παραπάνω χρονικού ορίου, τυχόν εναπομένουσες άδειες αποδεσμεύονται για την προκήρυξη άλλης κατηγορίας αδειών παρόχων περιεχομένου. Η διαδικασία των προηγούμενων δύο εδαφίων τηρείται αναλόγως και στην περίπτωση ματαίωσης του διαγωνισμού, λόγω μηδενικής προσέλευσης υποψηφίων. Τα ανωτέρω ισχύουν αναλόγως και σε περίπτωση οριστικής παύσης της λειτουργίας αδειούχου παρόχου περιεχομένου, για οποιονδήποτε λόγο».

Πότε θα αποσφραγιστούν οι φάκελοι

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 09:00 π.μ. θα ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία, με την παρουσία των εκπροσώπων των τηλεοπτικών σταθμών.  Μέσα σε διάστημα δέκα ημερών θα πρέπει να υποβληθούν οι ενστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν.

Σημειώνεται ότι όσα κανάλια δεν διαθέτουν άδεια θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Εκτός το Mega

Εκτός διαδικασίας έμεινε το Mega, μετά από απόφαση των μετόχων του. Από την άλλη όμως, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μίλησε για μία έβδομη «ορφανή» άδεια αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός