ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με αφορμή τη  παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ),o Πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τον σύλλογο «Άλμα» και την δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη,  Παλαιού Φαλήρου.

«Σήμερα στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής. Στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία. Θέλουμε να φύγουμε από μια επιδοματική πολιτική στήριξης της αναπηρίας και να περάσουμε σε μια πραγματική πολιτική ίσων ευκαιριών. Να δώσουμε τη δυνατότητα στα ΑμεΑ για πραγματική ένταξη στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έστειλε μήνυμα συμπαράστασης και στις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία.

 «Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά τους με ουσιαστικές και αποτελεσματικές πολιτικές. Και βέβαια να πολεμήσουμε στη ρίζα οποιαδήποτε διάκριση, οποιοδήποτε στερεότυπο μπορεί να υπάρχει ακόμη σήμερα απέναντι στα ΑμεΑ. Γιατί εκτός από ίσες ευκαιρίες, τα ΑμεΑ αξίζουν κάτι το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, και αυτό είναι η αξιοπρέπεια», υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόβα για το χριστουγεννιάτικο έργο που ετοιμάζουν τα παιδιά, ενώ  στη συνέχεια συζήτησε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ελλειπή μέριμνα του κράτους για την ειδική αγωγή αλλά και την ελλειπή στήριξη των οικογενειών με ΑμεΑ.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε τη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη, μίλησε με τους νέους που εργάζονται στο πρόγραμμα και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές αλλά και τα προβλήματά τους. Μεταξύ άλλων, εξέφρασαν στον πρόεδρο της ΝΔ τη θέλησή τους να βρουν απασχόληση, μέσω και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός