ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΞεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Θεσσαλικό κάμπο το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα Τρίκαλα και τη Λάρισα κατέγραψαν μέγιστη 37,4 και 36,4 βαθμούς, αντίστοιχα. Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και σε πολλές ακόμη πεδινές περιοχές στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας. Ενδεικτικά, ο υδράργυρος έφθασε στους 34,8 βαθμούς σε Λάρισα (Χάλκη) και Λιβαδειά, στους 34,6 στη Φθιώτιδα (Μακρακώμη), στους 34,5 στη Μεσσηνία (Αρφαρά) και στους 34,4 στη Θεσσαλονίκη (Σίνδος).

Και το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, καθώς οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν στη χώρα τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα την ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας, ενώ η απολύτως μέγιστη αναμένεται να είναι οι 37 βαθμοί στην Κεντρική Μακεδονία.

Ανάλογα υψηλές θα είναι οι τιμές της θερμοκρασίας και την Κυριακή, οπότε αναμένεται άνοδος και στα δυτικά.

Ζάκυνθος: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31°C έως 34° το Σαββάτο ενώ την Κυριακή  θα φτάσει έως και 35°C. Θα έχουμε σχεδόν μέτριους ανέμους με ταχύτητα 4 μποφόρ, με βορειοδυτική κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο ξαστεριά από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

 

Πηγή: meteo.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός