Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Σάββατο 22 Σεπτέμβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
«Θα οροθετηθεί ζώνη επικινδυνότητας και θα επιτραπεί η προσέγγιση των τουριστών σε συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος Την οριοθέτηση ζωνών επικινδυνότητας και τη προσέγγιση των τουριστών σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου ανακοίνωσε στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά και την αυτοψία που έκανε στην περιοχή μαζί με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα και τον Γεωλόγο, του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών( ΙΓΜΕ), Λάμπρο Πυργιώτη.

Συστηματικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα Ιόνια Νησιά,  με σκοπό την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων,  με αποτέλεσμα να συλληφθούν έντεκα (11) συνολικά  άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έξι (6) αλλοδαποί από 22 έως και 43 ετών και πέντε (5) ημεδαποί από 24 έως και 49 ετών, για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα η παράταξη μας έχασε και το τελευταίο ίχνος συλλογικότητας και   δημοκρατικής λειτουργίας.   Στην ουσία η ίδια η λειτουργία της παράταξης ,   που σαν  ζωντανή συλλογικότητα  πρέπει να συζητά  να επεξεργάζεται και να συναποφασίζει για τα ζητήματα της Περιφέρειας αλλά και τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις ,  ιδιαίτερα μάλιστα στο ζοφερό περιβάλλον των μνημονίων που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια ,   υπήρξε είδος   προς αναζήτηση από τους πρώτους  μάλιστα μήνες της ανάληψης  των καθηκόντων της παράταξης στην πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

Διαδοχικές συναντήσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά πραγματοποίησε από τις 10-15 Σεπτεμβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας.

   Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες Χώρες “Desire Abovebeyond”, πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη από 10 έως 14 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη της Γερμανίδας δημοσιογράφου κ. Ursula Wiegand.