ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Nτένης Μαλαπέτσας: "Ενα πάρτι απραξίας από άσχετους ανθρώπους"


Αρκετές φορές έχω τοποθετηθεί δημόσια και έχω μιλήσει για τη σπουδαιότητα και το ρόλο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ακόμα έχω τονίσει πως για να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο (262η θέση σε σύνολο 264) χρειάζονται νέοι άνθρωποι επιστήμονες και με ειδικές γνώσεις για να μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν. Δεν μπορεί να μην εκλέξει η Ζάκυνθος περιβαλλοντολόγο (υδρογονάνθρακες, Θαλάσσιο Πάρκο, Απορρίμματα, δίκτυο ύδρευσης, Διαχείριση υδάτων, πρόληψη πυρκαγιών πλημμύρων κ.λ.π.), δεν μπορεί να μην εκλέξει άνθρωπο που να έχει σπουδάσει Τουριστικές επιστήμες, δεν μπορεί να μην εκλέξει μηχανικούς (για έργα υποδομών), δεν μπορεί να μην εκλέξει γεωπόνο (πρωτογενή τομέα).
Επειδή στη Ζάκυνθο μέσω της Περιφέρειας δεν γίνεται απολύτως τίποτα και ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός θεσμός έχει παρεξηγηθεί από πολλούς, να τονίσω ότι η Περιφέρεια είναι καθαρά αναπτυξιακός θεσμός, επομένως επαναλαμβάνω πως πρέπει να ψηφίζουμε με βάση τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις ανάγκες της Ζακύνθου. Σκεφτείτε το μέλλον των παιδιών σας και γιατί στη Ζάκυνθο δεν έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Στο χέρι μας είναι να εκλέξουμε ικανούς και όχι ευγενικούς, στο χέρι μας είναι να αποβάλλουμε τους χομπίστες πολιτικούς που τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και πως θα ικανοποιήσουν το κόμπλεξ που έχουν πιστεύοντας ότι είναι κάποιοι μόλις αποκτήσουν την καρέκλα.
Παρακάτω σας παραθέτω μια εικόνα με μερικές από τις δράσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν αυτήν την πενταετία από τα Περιφερειακά Προγράμματα ανά άξονα προτεραιότητας ΠΕΠ Ιονίων νήσων. Δυστυχώς η ανικανότητα και η ασχετοσύνη από την πλειοψηφία αλλά και την αντιπολίτευση μας οδήγησε στην απόλυτη απραξία.
*Είμαι σκληρός μας αυτούς που καταστρέφουν τον τόπο μας, αλλά δεν πάει άλλο.
*Τα στοιχεία του πίνακα είναι πραγματικά


Nτένης Μαλαπέτσας

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός