ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ιόνιων Νησιών με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρας Μπαλού, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου. Εκεί, κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη κατάσταση με το νέο κτίριο, που ενώ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, δεν παραδίνεται εδώ και δύο χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί λειτουργούν σε ακατάλληλους χώρους και αδυνατούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να παρέχουν ολοκληρωμένα το έργο τους.

                Το απόγευμα της ίδιας μέρας κλιμάκιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού περιόδευσε στα καταστήματα της Οδού Αλ. Ρώμα και Ταβουλάρη συζητώντας με αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους για τα οξυμένα προβλήματα που έχουν από τη βαριά φορολογία και τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα που συνθλίβει τους μικρούς και ενισχύει τους μεγάλους.

                Το πρωί της Παρασκευής, 8 Μαρτίου 2019, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιόνιων Νησιών με τη Λαϊκή Συσπείρωση περιόδευσε στην Περιφέρεια Ζακύνθου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης.

                Το απόγευμα συναντήθηκε με την Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, διαπιστώνοντας για άλλη μια φορά τα οξύτατα στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική κοινότητα σε περίοδο μάλιστα έντονης σεισμικής δραστηριότητας, τη μεγάλη έλλειψη συντήρησης των κτιρίων από την υποχρηματοδότηση του Δήμου από τους κεντρικούς κρατικούς πόρους, την ίδια στιγμή που ο Δήμος Ζακύνθου δεν αποδίδει τα οφειλόμενα για τη κτιριακή συντήρηση, ενώ ενημερώθηκε επίσης για την προετοιμασία μελέτης από την Ένωση Γονέων για το στατικό έλεγχο και την αποκατάσταση των σχολικών κτιρίων μετά και τους τελευταίους σεισμούς.

                Η επίσκεψή της Αλεξάνδρας Μπαλού στη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με συνάντηση που είχε, παρουσία και του υποψήφιου Δημάρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Φώτη Κόκλα, με το Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την ανυπαρξία από του αρμόδιους φορείς ολοκληρωμένης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, ελέγχου της αναπαραγωγής τους και περίθαλψης τους.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός