ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την βίαιη σύλληψη του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας Αλέξανδρου Χονδρογιάννη, που προσπάθησε να φωτογραφίσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 29/10/2012 κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο κατόπιν σχετικής εισήγησης της κ. Τόνιας Λαχανιώτη, επικεφαλής της παράταξης Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια.

Η κ. Λαχανιώτη έθεσε υπόψη του σώματος το εξής ψήφισμα:

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει την αναίτια σύλληψη του μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Κέρκυρας, Αλέξανδρου Χονδρογιάννη τη Δευτέρα 29/10/12. Συγκεκριμένα, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε από την αντιφασιστική πρωτοβουλία Κέρκυρας την 28η Οκτωβρίου οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις για να οπισθοχωρήσουν. Στη συμπλοκή που ακολούθησε όταν ο Θεόδωρος Μπούκας, καπετάνιος του ελληνικού πλοίου για τη Γάζα αντιστάθηκε, τον έριξαν κάτω και προσπάθησαν να του βάλουν χειροπέδες. Ο Αλέξανδρος Χονδρογιάννης έβγαλε φωτογραφίες από το περιστατικό και τις δημοσίευσε στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να συλληφθεί μέσα στο ίδιο του το σπίτι όπου κατέσχεσαν προσωπικά αντικείμενα του ίδιου και του παιδιού του!

Κατηγορείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και έργω εξύβριση. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προκειμένου να περάσει τα πιο βάρβαρα μέτρα χρησιμοποιεί με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο την τρομοκρατία των ΜΑΤ και της αστυνομίας αγκαλιά με τα πιστά μαντρόσκυλα των αφεντικών τους χρυσαυγίτες. Συλλαμβάνει δημοσιογράφους και πολίτες όταν τολμάνε να αντιστέκονται και να διεκδικούν την αξιοπρέπεια και τη ζωή τους.

Φέρει το πολιτικό βάρος του θανάτου του Ξενοφώντα Λούγαρη, μέλος του ΠΑΜΕ, όπου έπεσε νεκρός στην απεργιακή διαδήλωση στις 18/10. Είναι πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας να προσπαθεί η κυβέρνηση να πινηκοποιήσει με αυτόν τον τρόπο την πολιτική δράση και αντίσταση. Την απάντηση θα πάρουν στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου αγώνα των εργατών και της νεολαίας".

Τελικά όμως, και κατόπιν και άλλων προτάσεων που τέθηκαν επί τάπητος, το Περιφερειακό Συμβούλιο κατέληξε στο ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Γιώργος Καλούδης.

"Με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα στις 29-10-2012 με εμπλεκόμενο τον πολίτη Χονδρογιάννη Αλέξανδρο το Περιφερειακό Συμβούλιο αποδοκιμάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άσκηση οιασδήποτε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται.

Καλεί κάθε αρμόδια αρχή να τηρήσει με ευλάβεια την συνταγματική νομιμότητα και να σεβαστεί τα δικονομικά δικαιώματα που προβλέπονται στο δικαικό μας σύστημα.

Αυτό είναι απόλυτα αναγκαίο στους χαλεπούς καιρούς στους οποίους ζει η χώρα μας".

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός