Ψήφισμα κατά της εργοδοτικής ασυδοσίας και προστασίας των εργαζομένων και ανέργων ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο -πλην του περιφερειακού συμβούλου κ. Μάκη Φόρτε που αντέδρασε έντονα στη σωρεία ψηφισμάτων που έφτασαν στην συνεδρίαση!

Ο κ. Φόρτες σημείωσε ότι σαφώς και εγκρίνει το περιεχόμενο του ψηφίσματος, "αλλά διαφωνεί με τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και δεν θέλει να συμμετέχει σε μια βιομηχανία ψηφισμάτων".

Το σώμα πάντως, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης Λαική Συσπείρωση κ. Θεόδωρου Γουλή, ψήφισε τα εξής:

"Το Π.Σ. ζητά

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από την εργοδοτική ασυδοσία.

- Την Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακά. Δε πρέπει να επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων. Επίδομα ανεργίας 1.120€ για όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία.

- Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.

- Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

- Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος

- Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

- Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.

- Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

- Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατοχύρωση του 35ωρου, 7ωρου, 5ήμερου και διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας. Απαγόρευση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης και κάθε μορφής ανασφάλιστης εργασίας. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις".

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός