Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
- Αποτελεί  παράρτηµα του Ιστορικού Εθνικού Μουσείου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ». To Ιστορικό Πολεμικό Μουσείο, με  πιστές αναπαραστάσεις μαχών των σημαντικότερων πολέμων του περασμένου αιώνα, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεµο, τον Πόλεµο της Κορέας και τον Πόλεµο του Βιετνάμ,  άνοιξε τις πόρτες του στους  εκπροσώπους  των τοπικών ΜΜΕ της Ζακύνθου με μια εξαιρετική   και άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τον  Ιδρυτή του Μουσείου, τ. Υφυπουργό και Βουλευτή, κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

  Τιμώμενο νησί για το 2018 η ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ. Η επιτυχία των εκδηλώσεων της Κολοσσιαίας Ναυμαχίας της Μεσογείου, όπως την χαρακτηρίζουν αυτή της Ναυπάκτου-του Ιονίου – 1571, ήταν μοναδική, κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων, οι οποίοι την παρακολούθησαν με φανερό ενδιαφέρον και προσοχή, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε.

Οχι μόνο δεν αναστέλλουν, αλλά προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση της σημερινής απεργίας σε μνημεία κι αρχαιολογικούς χώρους οι Αρχαιοφύλακες για την εκχώρηση μνημείων κι αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο.

Μετά τα απρόβλεπτα ακραία καιρικά φαινόμενα που επεκράτησαν στη Χώρα μας,  η αναβολή των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571 –του Ιονίου– ήταν επιβεβλημένη.

Στη Λευκάδα πραγματοποιείτε τη Παρασκευή 29/9 το 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου. Τη Ζάκυνθο φέτος θα εκπροσωπήσει η Παιδική Χορωδία Ζακύνθου με μαέστρο τον Αντώνη Κλάδη. Στο πιάνο ο Δημήτρης Αναστοπουλος.