Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Στην επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Γρηγορίου Ξενόπουλου, και η οποία έγινε το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, παρέστη ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς.
Αμέσως μετά κατατέθηκε στεφάνι στην προτομή του συγγραφέα, που βρίσκεται στα δέντρα του Άμμου, και ο Δήμαρχος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Αποτελεί χρέος μας να θυμόμαστε και να τιμούμε σπουδαίες προσωπικότητες των τεχνών και των γραμμάτων, όπως ήταν ο Γρηγόριος Ξενόπουλος. Αυτός ο σπουδαίος Ζακυνθινός είχε ανακηρυχθεί ως ένας από τους τρεις κορυφαίους συγγραφείς, πεζογράφους και ποιητές όλων των εποχών. Για εμάς, ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Φώσκολος και ο Ξενόπουλος είναι μυθικές μορφές, που πάντοτε μνημονεύουμε με περηφάνια. Χάρηκα ιδιαίτερα που στις εκδηλώσεις συμμετέχει και η μαθητιώσα νεολαία του νησιού μας. Αυτό είναι και το πιο αισιόδοξο μήνυμα για μια καλύτερη Ζάκυνθο. Ο Δήμος Ζακύνθου συνεχίζει να ενισχύει παντοιοτρόπως την Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη, με πολλές δράσεις για τα παιδιά μας".