ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ   Δ΄

ΧΑΡΙΤΙ και ΕΛΕΕΙ ΘΕΟΥ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Προς

Το Τίμιο Πρεσβυτέριο, τις Μοναστικές Αδελφότητες

και τον Ευσεβέστατο Λαό της εν Ζακύνθω Εκκλησίας

 

Αγαπητοί συνεορταστές, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΛΗΘΩΣ!

Με ύμνους και τη λαμπριάτικη λαμπάδα στο χέρι υποδεχόμαστε την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού, η οποία είναι το πιο λαμπρό και θαυμαστό υπερφυσικό γεγονός, το οποίο ξεπέρασε τα όρια τόπου και χρόνου κι έγινε άξονας της ιστορίας του κόσμου!

Το τι σημαίνει για εμάς η Ανάσταση, όλοι το γνωρίζουμε. Είναι το αποκορύφωμα του απολυτρωτικού έργου του Χριστού, η απόδειξη της θεότητάς Του, η ολοκλήρωση της Αγάπης Του προς τον άνθρωπο, η διακήρυξη κι επιβεβαίωση της αθανασίας της ψυχής μας. Είναι ακόμη το ανέσπερο φως, που φωτίζει κι εξευγενίζει καρδιές, αγιάζει ψυχές, ανασταίνει νεκρούς από την αμαρτία. Είναι κήρυγμα χαράς, που γλυκαίνει τον ανθρώπινο πόνο, φάρμακο που θεραπεύει πληγές, δύναμη που αναστηλώνει συνειδήσεις. Είναι πηγή σοφίας, ελπίδας και αγάπης καθώς και η βεβαίωση της πίστεώς μας!

Κι αν όλοι οι Χριστιανοί γιορτάζουν Πάσχα Κυρίου με ψυχική ευφορία, εμείς, οι ορθόδοξοι Έλληνες, το πανηγυρίζουμε και με αισθήματα ευγνωμοσύνης, διότι η Ανάσταση έγινε το στήριγμα και η ελπίδα των πατέρων μας, όταν αυτοί βρίσκονταν κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Αυτή τους έδινε την δύναμη και την υπομονή να στέκονται όρθιοι. Αυτή τους θέρμαινε τα στήθη  και γιγάντωνε τη θέλησή τους για ελευθερία. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού, με πίστη στην Ανάσταση ξεχύθηκαν σαν λιοντάρια, πολέμησαν και δημιούργησαν το θαύμα του 1821, φέρνοντας την ανάσταση και απελευθέρωση του Γένους.

Δυστυχώς, τώρα τελευταία παρατηρείται κάποια χαλάρωση του θρησκευτικού συναισθήματος και θρησκευτική αδιαφορία, η οποία οδηγεί σε υποτονισμό όλων των εορτών της ευσεβείας μας, όπως και του Πάσχα… Δεν είναι ώρα να αναφερθούμε στους λόγους που την προκαλούν. Οφείλω όμως να επισημάνω το γεγονός και να Σας καλέσω σε διαρκή επαγρύπνηση.

Ας γιορτάσουμε, λοιπόν, «Αναστάσεως ημέραν», διότι «αύτη η ημέρα, ήν εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή»! Ας την γιορτάσουμε με την ευλαβική συμμετοχή, όχι μονάχα στην τελετή της Αναστάσεως, αλλά κυρίως στη Θεία Ευχαριστία! Ας την γιορτάσουμε με το τσούγκρισμα του κόκκινου αυγού και με το πασχαλινό τραπέζι, στο οποίο θα καλέσουμε τον Αναστημένο Χριστό να το ευλογήσει! Ας την γιορτάσουμε, εκδηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη μας σε όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη! Κι ας μην ξεχνάμε ποτέ πως ο πανηγυρισμός του Πάσχα, τότε μόνον ολοκληρώνεται, όταν συνοδεύεται από μια ζωή δική μας, που θα βεβαιώνει την πνευματική ανάστασή μας. Από μια ζωή, την οποία θα χαρακτηρίζει η άρνηση του Κακού, η αναγνώριση των σφαλμάτων, η αληθινή μετάνοια κι επιστροφή, καθώς και η συμμόρφωση της θέλησής μας στο θέλημα του εκ νεκρών Αναστάντος Κυρίου μας.

Αυτόν και ταπεινά παρακαλώ, να φωτίζει τον νου σας και να καταυγάζει την καρδιά σας, σε χρόνια πολλά, με το άσβεστο φως της Αναστάσεώς Του!

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής

εύχεται Kαλή Ανάσταση,

υγεία, πρόοδο και δύναμη
σε όλο τον κόσμο

 


Θεόδωρος Γαλιατσάτος (Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων)

Με ανοιξιάτικα χρώματα και υπέροχες μουσικές στους μοναδικούς ρυθμούς της παράδοσης των νησιών μας, ας υποδεχθούμε το Αναστάσιμο μήνυμα αγάπης και αναγέννησης στις ψυχέ μας και στην κοινωνία μας.

Κι ας είναι ετούτες οι αξίες - σύμβολο των ημερών, πυξίδα στη ζωή μας.

Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση

 

Λευτέρης Νιοτόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Ζακύνθου)

Η Ανάσταση του Κυρίου, να φωτίσει τις καρδιές μας και να μας γεμίσει ελπίδα για ένα μέλλον πλημυρισμένο υγεία και χαρά.

 

Παύλος Κολοκοτσάς (Δημάρχος Ζακύνθου) 

Ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις συνδημότισσες και σε όλους τους συνδημότες χρόνια πολλά και να έχουν υγεία και ευτυχία.

Με αισιοδοξία και αλληλεγγύη επιβάλλεται σήμερα να υπερβούμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Η ανιδιοτελής και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον συνάνθρωπο, μας δίνει δύναμη, αποτελώντας παράλληλα διαχρονικό και επίκαιρο παράδειγμα προς όλους όσοι θέλουμε να ενεργούμε υπεύθυνα και συλλογικά.

Αυτό είναι και το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Ακολουθώντας πιστά τα χριστιανικά μας ήθη και έθιμα μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας διαφορετικά, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να κρατήσουμε άρρηκτη την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δημοτών και Δήμου.

Αυτό είναι και το πλαίσιο που πορευόμαστε, ως Δημοτική Αρχή Ζακύνθου μέχρι σήμερα. Σε λιγότερο από τρεισήμισι χρόνια, επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη του τόπου, στη διαφύλαξη της κοινής μας Ιστορίας και κληρονομιάς, στην ευημερία και κοινωνική πρόοδο. Οι πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ούτε μας νίκησαν, ούτε μας πτόησαν, αντίθετα μας ένωσαν, μας ώθησαν να ξεπεράσουμε τα επιμέρους και να συνεχίσουμε με ομαδικότητα και υπομονή την προσπάθεια. Μια προσπάθεια για ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Με σταθερά και στοχευμένα βήματα πετύχαμε τη λύση και πλέον η Ζάκυνθος πάει μπροστά.

Στις άγιες ημέρες που διανύουμε, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι και μονιασμένοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!Γιώργος Στασινόπουλος (Aντιπρόεδρος Περιφ.Συμβουλίου Π.Ι.Ν)
Οι Άγιες ημέρες και η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας πλημμυρίσουν τις καρδιές όλων, με το φως της Αγάπης και της ελπίδας. Το ανέσπερο φώς της Ανάστασης, ας αναζωπύρωσει την ελπίδα, για έναν καλύτερο κόσμο και ας αποτελέσει εφαλτήριο για μια κοινωνία ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. 
Καλή Ανάσταση

 


Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων Ζακύνθου)


Οι Άγιες Ημέρες του Πάσχα, συμβολίζουν την Ελπίδα και την Αισιοδοξία, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας, αφού δοκιμάζεται και μεταβάλλεται διαρκώς.

Από τις διδαχές της κορύφωσης του Θείου Δράματος, ας αντλήσουμε Δύναμη για ένα καλύτερο , δημιουργικό και αποτελεσματικό αύριο, διότι οι Έλληνες αξίζουν ένα λαμπρό μέλλον.

Το Άγιο Φώς της Αναστάσεως, ας φωτίσει τις ψυχές και τις καρδιέςς μας με Αγάπη, Αλληλεγγύη και Αλήθεια, και ας μας οδηγήσει σε ένα νέο ξεκίνημα, με νέες προσδοκίες για το νησί μας, και την πατρίδα μας, με στόχο να προστατεύσουμε την πίστη μας και την ταυτότητά μας.

 

Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλους. 

Χρόνια Πολλά!!!

Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου)

Θερμές Αναστάσιμες ευχές!

Φως κι ευημερία στην καρδιά όλων!


Νίκος Βαρδακαστάνης (πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Βασιλικού «ΣΚΟΠΟΣ»)

Εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας και να φέρει ευλογία σε κάθε βήμα μας στη πορεία της ζωής, με υγεία και οικονομική ευημερία.Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

 
 Μαρία  Λούγαρη (Ξενοδοχείο Castelli - Εστιατόριο Ευκάλυπτος)

Εύχομαι οικογενειακές στιγμές γαλήνης και αισιοδοξίας. Οι μέρες αυτές να μας δώσουν αγάπη, και δύναμη για το υπέροχο καλοκαίρι που ακολουθεί! 

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους μας 

 

Μιχάλης Σπανός (Επιχειρηματίας-Ηygiene Service)

Η θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγεί την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και προκοπή!

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός