ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το Άγιο Φως της Ανάστασης παρέλαβε από τα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών,κ. Γιάννη Αμανατίδη.
Η αντιπροσωπεία  παρέστη στην Τελετή Αφής στον Πανάγιο Τάφο και μετέπειτα  μετέφερε το Φως στην Ελλάδα. Η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε επίσης το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ, όπου συναντήθηκε με τον πατριάρχη Θεόφιλο.
Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα  πραγματοποιήθηκε  στις 19:30, ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη  λίγο μετά τις  21:00 το βράδυ.
Να σημειώσουμε ότι, οι πτήσεις ΟΑ 284 (Αθήνα – Κέρκυρα) και ΟΑ 052 (Αθήνα – Ζάκυνθος)  άλλαξαν  ώρα αναχώρησης για να μεταφερθεί το Άγιο Φως στην Κέρκυρα και στη Ζάκυνθο, όπου έφθασε λίγο μετά από τις 20.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, το Άγιο Φως εκλαμβάνεται ως θαύμα, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο λίγο πριν τον εορτασμό της Ανάστασης στο Ναό,  κατά το οποίο η φλόγα ανάβει με θαυματουργό τρόπο εντός του Παναγίου Τάφου.   Η φωτιά αντιπροσωπεύει τη φλόγα της δύναμης της ανάστασης.
Ο φωτογραφικός φακός του  Διονύση Παπαντώνη,  φρόντισε να απαθανατίσει τις στιγμές και το αεροσκάφος, που μετέφερε το Άγιο Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου στη Ζάκυνθο όπου, παρελήφθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου, κκ.Διονύσιο.
Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός