ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στα πλαίσια υλοποίησης της στρατηγικής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ζακύνθου, το γραφείο Τουρισμού του Δήμου συνεχίζει ενεργά τη συνεργασία με τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού για τη συνδιοργάνωση press/ fam trips στο νησί μας. Συγκεκριμένα, στις 21 με 24 Σεπτεμβρίου 2018,  ο Δήμος υποδέχθηκε και φιλοξένησε στη Ζάκυνθο -σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς του νησιού- δημοσιογραφική αποστολή από Ισραήλ. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς υποδέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο τους δύο δημοσιογράφους, το πρωί της περασμένης Παρασκευής.

Πρόκειται για την κ. Shosh Lahav και τον κ. Zvi Eidelman, 2 δημοσιογράφους με πολύχρονη εμπειρία στο τουριστικό και πολιτιστικό ρεπορτάζ στο Ισραήλ.

Ο Δήμαρχος τους υποδέχτηκε, απάντησε στα ερωτήματά τους και τους προσέφερε τοπικά προϊόντα, ενώ εκείνοι ανταπέδωσαν με ένα βιβλίο αφιερωμένο στους Ζακυνθινούς, αφού αναφέρεται στους διασωθέντες Εβραίους, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Οι εν λόγω δημοσιογράφοι θα αρθρογραφήσουν σε δημοφιλείς διαδικτυακούς ιστοτόπους στο Ισραήλ και συγκεκριμένα τους κάτωθι:

http://iwomen.co.il/ : Πρόκειται για έναν ιστότοπο για όλη την οικογένεια, με ειδικά τμήματα τουρισμού, πολιτισμού, μαγειρικής και γαστρονομίας, που λειτουργεί για περισσότερο από 15 χρόνια, με χιλιάδες αναγνώστες.

 http://www.goodtimes.co.il/ : Ένας ιστότοπος, που λειτουργεί περίπου μια δεκαετία και απευθύνεται στο κοινό που θέλει να ενημερωθεί σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και πολιτισμό.

 http://www.ias.co.il/ : Ένας ιστότοπος για τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και το ευρύ κοινό. Θεωρείται από τους ηγέτες στον τομέα αυτόν, με χιλιάδες αναγνώστες. Ο ιστότοπος λειτουργεί εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Το πρόγραμμα περιήγησης των δημοσιογράφων περιελάμβανε επίσκεψη  στην Ιερά Μητρόπολη και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στο Εβραϊκό νεκροταφείο, στον χώρο που λειτουργούσε η εβραϊκή συναγωγή, στα μουσεία του νησιού, την Μπόχαλη, τον Λόφο Στράνη, την ορεινή Ζάκυνθο, το χώρο του ΕΘΠΖ, καθώς και περιήγηση στην πόλη της Ζακύνθου, στις παραλίες του νησιού και την επαφή με την τοπική γαστρονομία και παράδοση του νησιού μας.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Διευθυντή του Γραφείου ΕΟΤ Ισραήλ κ. Χαρίλαο Καλπίδη, για τη στήριξη και άψογη συνεργασία με το γραφείο Τουρισμού του Δήμου μας, προκειμένου να προβληθεί η Ζάκυνθος στην αγορά του  Ισραήλ. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Castelli στον Αγιο Σώστη κ. Μαρία Λούγαρη που φιλοξένησε τους δημοσιογράφους, καθώς και τον πρόεδρο Βολιμών κ. Ιωάννη Θεοδόση, που φρόντισε για την εν πλω ξενάγησή τους.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός