ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 
15:00 Η ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Λιθακιάς «ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΤΑΛΗΣ» παρουσιάζει την ομιλία του Στάθη Πίσκοπου «Η μάσα… μας ενώνει» στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Λιθακιάς (παλιό Δημοτικό Σχολείο).
16:30 Αποκριάτικος χορός για παιδιά στο Κοινοτικό κατάστημα του Αγγερικού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγερικού «Αντώνιος Μαρτελάος»
19:00 Βενετσιάνικος Γάμος. Αφετηρία πλατεία Αγίου Παύλου – Τερματισμός Πλατεία Αγίου Μάρκου.
Ο Βενετσιάνικος γάμος στο Τζάντε, 16ος αιώνας. Μια παράσταση που έγινε θεσμός από το 2004, με ένα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό σκηνικό που θα σας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές. Είναι το πρώτο Βενετσιάνικο δρώμενο στην νεότερη πολιτιστική ιστορία της Ζακύνθου, που προκαλεί την φαντασία και μας μεταφέρει στον 16ο αιώνα, με κουστούμια θεατρικά, αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης, με τους τυμπανιστές, σαλπιγκτές, τοξότες, όργανα εποχής, τα προικιά, τα καπίτουλα, τη Λεντίκα, και πολλές άλλες εκπλήξεις. Εμπνευστής του δρώμενου γνωστός Ζακυνθινός ζωγράφος και εθνικός καραβογράφος, ιδρυτής του «Ναυτικού Μουσείου» Αντώνης Μιλάνος.
Στη πλατεία Αγίου Μάρκου όπου θα πραγματοποιηθεί η στέψη, όπως κάθε χρόνο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.
Σ΄αυτό το γλέντι σας περιμένουμε να υποδεχτούμε τον νικητή γαμπρό από την Μεγάλη Ναυμαχία Ναυπάκτου «1571»!
Θα ακολουθήσουν Αναγεννησιακά χορευτικά της σχολής χορού Σόνιας Μηχανού και χορευτικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιράδου «Αγία Μαύρα». Συμμετέχει και η Φιλαρμονία της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμησίων.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
15:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Η Μεγάλη Παρέλαση με τον Κόντε Καρνάβαλο και όλα τα Καρναβαλικά γκρουπ θα ξεκινήσει από την καμάρα του Αγίου Λαζάρου με κατάληξη την Λεωφόρο Δημοκρατίας (πλατεία ΟΤΕ).
Μετά τη Μεγάλη Παρέλαση στην πλατεία Αγίου Μάρκου:
Ο αθλητικός γυμναστικός σύλλογος «ΗΛΙΔΑ» θα παρουσιάσει σύγχρονες χορογραφίες.
Ο σύλλογος Ακροβατικής και ενόργανης «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα παρουσιάσει πρόγραμμα Γυμναστικής.
Η σχολή χορού της Όλγας Μπέρτα Σέλληνα θα παρουσιάσει το χορευτικό της πρόγραμμα.
Η σχολή χορού της Σόνιας Μηχανού θα παρουσιάσει μοντέρνα SWOWDANCE ρυθμούς Latin σε χορογραφία Μιχαέλας Νόβακ Μάρλη.
Η Ακροβατική Γυμναστική Ακαδημία “Acro Academy” θα παρουσιάσει ακροβατική γυμναστική.
Επίσης ο Σύλλογος Κρητών Ζακύνθου Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης. (Επιμέλεια – Διδασκαλία Άγγελος Τετράδης- Παναγιώτης Κοντονής).
20:00 ΠΟΒΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ με επίκαιρες μάντσιες και εκπλήξεις.
Άλλο ένα ξέφρενο Καρναβάλι φτάνει στο τέλος του. Η Φιλαρμονική Δ.Ε. Ζακυνθίων και οι Καρναβαλιστές, με πόνο ψυχής, συνοδεύουν τον Καρνάβαλο στην τελευταία του… κατοικία, μέχρι την επόμενη, ένα χρόνο μετά την… ανάστασή του. Όσο τρελή ήταν η ζωή του, άλλο τόσο είναι και η κηδεία του… Το δρώμενο θα παρουσιάσει η καρναβαλική επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία της Ανάληψης και θα καταλήξει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου ο Καρνάβαλος θα καεί στην πυρά.
Μετά το Πόβερο ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, θα κάνει την έναρξη του Καρναβαλιού 2020.
21:00 Μαρουλόσκορδα. Η ομάδα του “Βενετσιάνικου Γάμου στο Τζάντε του 16ου αιώνα”  του Αντώνη Μιλάνου, αναβιώνει το “Αντέτι” των “Μαρουλόσκορδων” στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου για να ευχηθούμε «ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ».
21:00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ Σκουληκάδου διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο Πολιτιστικό Κέντρο Σκουληκάδου. Συμμετέχει ο DJ Πομόνης. (Είσοδος Ελεύθερη)
21:30 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης Ο ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΣ διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο Ξενοδοχείο Zante Village στον Αλυκανά. Κατά τη διάρκεια του χορού θα προσφερθούν Λαγάνα και χαλβάς για το ξεκίνημα της Σαρακοστής.
22:00 Ο πολιτιστικός σύλλογος ΛΙΘΑΚΙΑΣ οργανώνει πάρτυ Μασκέ με Dj  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου (παλιό Δημοτικό σχολείο).
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ)
ΚΟΥΛΟΥΜΑ  ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ  ΤΗΣ  ΖΑΚΥΝΘΟΥ
13:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΟΡΦΕΣ» με το εργαστήρι Λαϊκού Θεάτρου που λειτουργεί στο πλαίσιο του «Θεάτρου τση Ζάκυνθος», θα ανεβάσει αποσπάσματα από τον «ΧΑΣΗ» του Δημ. Γουζέλη, με συνθετικά κείμενα του Στάθη Πίσκοπου. Θα συμμετέχουν χορευτικά παραδοσιακά σχήματα και θα προσφέρονται Σαρακοστιανά εδέσματα.
Καλή Σαρακοστή!

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός