ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ο ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας πραγματοποίησε το απόγευμα της 3/8/2015 στην προστατευόμενη παραλία
ωοτοκίας Crystal στο Καλαμάκι  (Ζάκυνθο), την απελευθέρωση του «Ραφαήλ», μιας αρσενική χελώνας Caretta caretta, μήκους 71 εκατοστών και βάρους 46,50 κιλών, η οποία είχε βρεθεί στις 18 Αυγούστου 2014 με τραύμα στο κεφάλι και στο καβούκι.
 Ο «Ραφαήλ» εντοπίστηκε μέσω του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές ολόκληρης της χώρας και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής. Εκεί περιθάλφθηκε και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού και των εθελοντών του Συλλόγου. Κάθε χρόνο 50 περίπου τραυματισμένες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.
 Σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά ο «Ραφαήλ» έχοντας πλέον επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον ξεκινάει  πάλι τα ταξίδια του στις Ελληνικές
Θάλασσες και στη Μεσόγειο.
 H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με τη  συμβολή των τριών ξεχωριστών οργανισμών με ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας , Atlantica Eleon Grand Resort & SPA, Castelli Hotel και Nefis Travel.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός