Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λιθακιάς Ζακύνθου δημιούργησε και λειτουργεί διαδικτυακό κανάλι τηλεδιασκέψεων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
​ ​για το σχολικό έτος 2015-16​.
Το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου συντονίζει για δέκα περίπου χρόνια το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Το σεισμικό τόξο που μας …. Ενώνει». Όλα αυτά τα χρόνια
​,​ δεκάδες σχολικές μονάδες ​από διάφορα μέρη της Ελλάδος ​έχουν λάβει μέρος στις δράσεις του δικτύου ​ενώ​ παράλληλα με τη διεξαγωγή θεματικών σεμιναρίων, επιστήμονες ​με συναφές ερευνητικό αντικείμενο​ συνέβαλαν στην πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο του σεισμού.
Σε μία εποχή όπου τα οικονομικά δεδομένα δυσκολεύουν την επικαιροποίηση των γνώσεων, το ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου προχωράει στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και επιμόρφωση.
​ ​Οι επαφές με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής οδήγησαν στη δημιουργία διαδικτυακού χώρου τηλεδιασκέψεων​ ​αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου. Το ΙΕΠ με την τεχνογνωσία και το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, παραχώρησε τον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό χώρο, όπου είναι πλέον δυνατή η επικοινωνία και ​η ​συνεργασία των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο: «Το σεισμικό τόξο που μας …. Ενώνει».
Ήδη
​,​ πιλοτικά έχουν διεξαχθεί οι αρχικές τηλεδιασκέψεις με τα μέλη του δικτύου και ετοιμάζονται αρκετές ακόμα στο προσεχές διάστημα. Επιθυμία του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου είναι ο διαδικτυακός αυτός χώρος τηλεδιασκέψεων να γίνει το βήμα για να έρθουν σε επικοινωνία ​όλες ​οι σχολικές μονάδες τη​ς Ζακύνθου και όχι μόνο, καθώς και να διεξαχθούν τηλεδιασκέψεις με ποικίλη θεματολογία, ανοιχτές στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική κοινωνία.
Πληροφορίες για το πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων καθώς και για προτεινόμενες δράσεις​ ώστε ​είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί ο χώρος τηλεδιασκέψεων, μπορείτε να πάρετε από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας​ ​ του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου.