ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου στηρίζει  τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών  για την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 ημέρα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Αίτηση τριτανακοπής για τους μισθούς τους, ενώ  προσθέτει με Δελτίο Τύπου …
Ως εκ τούτου καλούμε  όλους του συναδέλφους νοσοκομειακούς ιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά , ενεργά και μαχητικά στην απεργία, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν ξεχνούν τις άδικες, αυθαίρετες και αντισυνταγματικές περικοπές των μισθών τους  και διεκδικούν  την πλήρη αποκατάστασή τους.
Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Παρασκευή (5-10-2018),  στο Συμβούλιο της Επικρατείας  καθώς και στην πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,  θα συμμετάσχει   ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Ζακύνθου.
Επίσης ο Ι.Σ.Ζ. στηρίζει τη 48ώρη Πανελλαδική Απεργία για τις 4 και 5 Οκτωβρίου 2018 του Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ, για τις δίκαιες διεκδικήσεις των συναδέλφων  και την αποτροπή των απαράδεκτων μέτρων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στον τομέα αυτό .
Τέλος καλούμε όλους του ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς  σε αγωνιστική ετοιμότητα  σχετικά με τις απαράδεκτες προτάσεις και τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα το Υπουργείο Υγείας για  τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι ερασιτεχνισμοί, η ανεπάρκεια και η ασυνέπεια της κυβέρνησης στα θέματα υγείας έχουν σαν αποτέλεσμα την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία.
Για τον Ι.Σ.Ζ.,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,
Δρ. ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός