ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή  05-10-2018 αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά τα ψεύδη και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των μισθών των νοσοκομειακών ιατρών.

 

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Υπουργείου Οικονομικών,  αλλά και από τις απαντήσεις του Υπουργού Υγείας, στη συνάντηση του με  τις Νοσοκομειακές Ενώσεις, διαπιστώθηκε ότι το θέμα οδηγείται στις καλένδες και  η κυβέρνηση τα χρήματα αυτά,  που ανήκουν  στους ιατρούς  (μετά  από  απόφαση του ΣτΕ) ,  σχεδιάζει να τα χρησιμοποιήσει σε άλλου είδους προεκλογικές σκοπιμότητες.

 

Επίσης οι επικουρικοί ιατροί,  που διατηρούνται σε ομηρία,  θα απολυθούν μόλις λήξει  η σύμβασή τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και  τις ανάγκες των νοσοκομείων.

 

Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ- ΤΑΠΟΤΕ,  ΕΦΚΑ – ΤΣΑΥ – ΤΣΜΕΔΕ κ.λ.π. προς τους ιατρούς  οδηγούνται  σε δικαστικές διαδικασίες.

 

Οι εργασιακές σχέσεις στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη (Οικογενειακοί Ιατροί) μεταβάλλονται παράνομα δια του πειθαναγκασμού, προκειμένου να καλύψουν κενά.

 

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των συμβεβλημένων ιατρών,   που εκκρεμούν εδώ και πάρα πολύ καιρό, προβλέπουν μειώσεις αμοιβών και αυξημένες υποχρεώσεις.

 

Την τελευταία τριετία  25.000  νέοι ιατροί  (το μέλλον της υγείας στη χώρα μας),  έχουν οδηγηθεί στο εξωτερικό και δύσκολα θα επαναπατριστούν.

 

Τα νοσοκομεία και οι δομές της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας ευρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».

 

Κατά τ’ άλλα η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις και συζητώντας επιλεκτικά μόνο με  «βολικούς» συνομιλητές, επιδεινώνει σταθερά τους όρους εργασίας των συναδέλφων όλων των κλάδων και παράλληλα υποβαθμίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας,  προσηλωμένη σε αποτυχημένα μοντέλα και εγκαταλελειμμένα συστήματα  (ΤΟΜΥ)  υπηρεσιών υγείας, απαιτώντας μάλιστα από τους έλληνες πολίτες,   να αλλάξουν «κουλτούρα»,  στερώντας τους το  βασικό δικαίωμα για ελεύθερη επιλογή του θεράποντα ιατρού τους.

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι  σημερινοί  Υπουργοί Υγείας  σκόπιμα δεν δέχθηκαν ποτέ να συζητήσουν με τους Ιατρικούς Συλλόγους.  

 

Γι’ αυτό όλοι οι ιατροί του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, οι συμβεβλημένοι, οι απολυμένοι, οι επικουρικοί,  οι άνεργοι και οι νέοι , στηρίζοντας ο ένας τον άλλο,  και με αποφασισμένη αδέσμευτη και ισχυρή ηγεσία στους ιατρικούς συλλόγους θα συνεχίσουμε να θέτουμε χωρίς δισταγμό, ανυποχώρητα και με αποτελεσματικές δράσεις,  στη σημερινή αλλά και τις μελλοντικές κυβερνήσεις,  τις διεκδικήσεις μας που είναι παράλληλα και διεκδικήσεις της ίδιας της κοινωνίας.

 

 

Για τον Ι.Σ. Ζακύνθου,

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

 

Δρ. ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός