ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Αλληλεγγύης  κα Έφη Αχτσιόγλου καθώς και στον   Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό αναφορικά  με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου και τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέθεσε ο  Βουλευτής  Ν.Ηλείας  της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ, κ. Γιάννης Κουτσούκος.
Συγκεκριμένα,

ΑΝΑΦΟΡΑ
 
Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης
και Αλληλεγγύης
           κα Έφη Αχτσιόγλου
Τον Υπουργό Υγείας
 κ. Ανδρέα Ξανθό
 
ΘΕΜΑ: «Σε κλείσιμο οδηγείται η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» και σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό»
Κύριοι Υπουργοί,
Σας υποβάλλω την Απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Διονύσιος» σχετικά με τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.
Η Παιδιατρική κλινική οδεύει σε κλείσιμο μετά από συνεχόμενες παραιτήσεις ιατρών, θέτοντας σε κίνδυνο όλο τον παιδικό πληθυσμό του νησιού. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού παραμένει εδώ και 18 χρόνια με 2 Νεφρολόγους, παρόλο που έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των αιμοκαθαρούμενων. Επίσης, η Νοσηλευτική Υπηρεσίαεμφανίζεται υποστελεχομένη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες με έναν νοσηλευτή ή ακόμα χειρότερα σε ετοιμότητα εκτός του Νοσοκομείου. Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου αδυνατείνα καλύψει τις βασικές ανάγκες της λειτουργίας του.
Παρακαλείσθε για τις δικές σας ενέργειες.
 
 
                                                                                    Ο Αναφέρων Βουλευτής
                                                           
                                                                                    Γιάννης Κουτσούκος

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός