Την Κυριακή     25    Μαρτίου  2018 εορτάζεται η  εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 .

Σύμφωνα με το αριθμ. 5279/26-2-2018 έγγραφο  του Υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής ανασυγκρότησης    για τον εορτασμό της ημέρας   θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10.30π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Ζακύνθου κ..κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν: ΟΙ ΑΡΧΕΣ και οι ΠΟΛΙΤΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.

Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών η Κα Γρηγορία Λούτα προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕ Ζακύνθου.

Ορίζετε  γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός  από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου  μέχρι και την δύση του ηλίου της 25ης  Μαρτίου.

Φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων  και των Κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου  από το βράδυ της 24ης  και 25ης  Μαρτίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός