ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε (10-05-2018), στην Κέρκυρα, η προγραμματισμένη ημερίδα με τίτλο «Το διαδίκτυο στην ζωή μας» με κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο κ. ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιο. 
Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, η οποία εντάσσεται σε μια σειρά από αντίστοιχες ενημερωτικές δράσεις  στην σχολική κοινότητα του νησιού.
Την σημερινή εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο χώρο του Olympic Palace στο Σιδάρι,   παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι  ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο καθώς και για τις τεχνικές που πρέπει να ακολουθούν προκειμένου να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του διαδικτύου με ασφάλεια.
 
Ο  Διευθυντής της Δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Γεώργιος κατά την διάρκεια της παρουσίασης του έθιξε επιμέρους ζητήματα που αφορούσαν: 
  • την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • τις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας.
  • τα αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου.
  • το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης καθώς και η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • τον κυβερνοπόλεμο και την ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.
  • την καμπάνια ενημέρωσης «SAY NO» της EUROPOL.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός