ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

H T.Ε Ζακύνθου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτου του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Βολιμών.


Η απόφαση αυτή δεν πατάει επί της ουσίας σε λόγους που πλέον δεν ισχύουν. Είναι δυσπρόσιτο ,βρίσκεται σε μια περιοχή απομακρυσμένη και καλύπτει μεγάλο φάσμα της ορεινής περιοχής για την φοίτηση των παιδιών εκεί. Οπωσδήποτε η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε κατάργηση του σχολείου αφού ούτε η μοριοδότηση δεν θα είναι κίνητρο για την στελέχωσή του. 

Ο αποχαρακτηρισμός δεν αφορά μόνο το νησί μας, εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα αποχαρακτηρίστηκαν, μιας  και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαθμίζει και αναδιοργανώνει την εκπαίδευση!

Αυτή την αναβάθμιση έχουν επιχειρήσει διαχρονικά και όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ ,ΝΔ) με την παιδεία να δέχεται επίθεση και τα παιδιά μας να μην έχουν τα σχολεία, τις υποδομές που θα έπρεπε και φυσικά ούτε το περιεχόμενο να είναι τέτοιο πλέον που να μορφώνει, αφού το σχολείο σήμερα προσφέρει σε μεγάλο βαθμό άκαρπες γνώσεις.

            Η Τ.Ε. Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού, πολύ περισσότερο τους γονείς, τους κατοίκους των ορεινών περιοχών να απαιτήσουν να επαναχαρακτηριστεί ως δυσπρόσιτο το σχολείο Βολιμών και να μην οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός