ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την διαφοροποίησή του με την απόφαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, (ΕΣΑΛ)  που τοποθετεί τον προβλήτα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων στον κεντρικό λιμένα, δηλαδή σε προέκταση του μόλου του Αγ. Διονυσίου και επισημαίνει …
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου είχε αναλάβει πρωτοβουλίες από το 2008 με δυναμικές παρεμβάσεις και με ουσιαστικές κινήσεις και είχε ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη αλλά και όλους τους φορείς για την αναγκαιότητα του έργου καθώς οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων είναι κάτι που τονώνει πρωτίστως την αγορά, το εμπορικό και το ιστορικό κέντρο της πόλης και θα έδινε άλλη τουριστική και οικονομική ώθηση στην Ζάκυνθο.
Μετά την παρουσίαση των λύσεων που πρότεινε η κα Φράγκου και μετά από Διαβούλευση όλων των φορέων με κατάθεση απόψεων και προτάσεων των τοπικών αρχών και φορέων, ψηφίστηκε η χωροθέτηση της προβλήτας στην θέση του Μώλου του Αγίου Νικολάου.
Και ενώ περίμεναν όλοι την υλοποίηση του έργου βήμα βήμα, και να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών, μετά από πολλά χρόνια εγκρίθηκε το Master plan του λιμανιού, Όχι όμως όπως είχε προτείνει τότε ο Εμπορικός Σύλλογος κι είχαν συμφωνήσει όλοι οι φορείς αλλά κάτι τελείως διαφορετικό! Η χωροθέτηση έγινε τελικά (παρά τις αντιδράσεις των ειδικών) στο μπαστούνι του Αγίου!
Ο Εμπορικός Σύλλογος θεωρεί απαράδεκτη την αλλαγή του σχεδίου χωροθέτησης, προτείνει σε όλους τους φορείς και τους επιχειρηματίες να αντιδράσουν δυναμικά για την ανατροπή της απόφασης αυτής, διότι Η προβλήτα έπρεπε να είναι κοντά στην καρδιά της πόλης μας κι όχι μακρυά απ αυτήν!
 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός