Ο κ. Καμμένος δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα ότι η Τουρκία ασκεί πραγματική πίεση στην Ελλάδα. Όπως εξηγεί, σε ένα χρόνο, οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων αυξήθηκαν κατά 450%, ενώ του εναέριου χώρου κατά 48%. «Η εξήγηση έγκειται στην κατάσταση στη Συρία και στη σύγκρουση με τους Κούρδους. Οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στο θύλακα της Αφρίν και προσπαθούν να εξαγάγουν τις εντάσεις στην Ελλάδα» υποστηρίζει.
«Σήμερα βλέπουμε κλιμάκωση μετά την απόφαση του Τούρκου Εισαγγελέα να μην παραδώσει τους δύο στρατιώτες μας στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους. Αυτό το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο στρατιώτες περιπολούσαν σε μια περιοχή που είναι γνωστή για διακίνηση ανθρώπων και αποτελεί σημείο εισόδου για τους παράνομους μετανάστες. Αυτοί οι στρατιώτες ακολούθησαν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε σε διακινητές, και πέρασαν την τουρκική επικράτειας για λίγα μέτρα... Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας. Τέτοια περιστατικά πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά» προσθέτει.
Επιμένει στη μη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στο Σκοπιανό
Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο υπουργός Άμυνας επιμένει ότι η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» δεν είναι θέμα ελληνικού εγωισμού, αλλά ιστορικής αλήθειας και πολιτισμού, ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού. «Στο σχέδιο ευρωπαϊκού συντάγματος που συνέταξε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν το 2004, το άρθρο 1 ανέφερε ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός βασιζόταν στον ελληνικό πολιτισμό» τονίζει. Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί μια πρόταση για το όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» προσθέτει.
ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ