ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Με 514 ψήφους εξελέγη νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου ο Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος.  

Ψήφισαν 783 άτομα, βρέθηκαν 5 λευκά ψηφοδέλτια ενώ ο κ.Παναγιώτης Κόκλας έλαβε 227 ψήφους


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗ Δ.Ε ΕΛΑΤΙΩΝ

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ  : 34       ΨΗΦΙΣΑΝ :32

Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΕΛΑΤΙΩΝ : Χρήστος Τσουκαλάς  32 

ΜΕΛΗ ΔΗΜΤΟ Ελατίων: 
Μαρίνος Διονύσιος του Αναστασίου 12
Μαρίνος Διονύσιος του Κων/νου 9 
Ξένος Διονύσιος 10
Πυλαρινός Ιωάννης του Διονυσίου 5
Πυλαρινός Ιωάννης του Νικολάου 8
Τσουκαλάς Αναστάσιος 17
Τσουκαλάς Σπυρίδων 10
Τσουκαλάς Χριστόφορος 18.

Για τη Προεδρεία  της ΝΟΔΕ έλαβαν:
  Καρδιανός – Μπούκιος Διονύσιος 23 
 Κόκλας Παναγιώτης 8
 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΟΔΕ έλαβαν:
 Βαρδακαστάνης Φίλιππος 5
Γιατράς Νικόλαος 7
Γούλιαρη Γεωργία 2
Κλάδης Παναγιώτης 1
Κουρούπης Ευάγγελος 0
Κυβετός Τιμόθεος 6
Λούντζη – Γάσπαρου Χριστίνα 6
Πέττας Ντένης 12
Σούρμπης Βασίλειος 0
Ταμαρέσης Γεώργιος 5
Τρούσσας – Ντάσης Διονύσιος 8
Τριριγώτης – Μολοντός Κωνσταντίνος 13
Τσουκαλάς Νικόλαος 30.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ έλαβαν:
 Γιαννούλης Ιωάννης 2
Μάργαρης Θεόδωρος 3, Αποστολοπούλου Ελένη 22
Λούντζη Χριστίνα – Γάσπαρου 6 
Αβούρης Νικόλαος 0ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
:Παράταση μιας ώρας  και συγκεκριμένα  μέχρι τις 08:00 στη διαδικασία της ψηφοφορίας των εσωκομματικών εκλογών  δίνει η ΝΟΔΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο προσέρχονται στις κάλπες 155.000 μέλη του κόμματος.
Κατά την εκλογική διαδικασία θα αναδειχθούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.
Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.
Πάντως , το πολιτικό στίγμα έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή με το άρθρο του στον «Φιλελεύθερο», στο οποίο υπογραμμίζει ότι κάνει πράξη τη δέσμευση του για ανανέωση του κόμματος και μαζί για ενίσχυση των οικονομικών του, εισπράττοντας λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους.
 
Όπως ανέφερε στο άρθρο του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι μόνο μία διαδικασία οργανωτική, αλλά και βαθύτατα πολιτική, αφού «οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις θα οδηγήσουν το κόμμα μας στις εκλογικές μάχες που έρχονται».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι , η γραμμή της Πειραιώς ήταν, από την πρώτη στιγμή,  να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα αμαύρωναν  τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.
Στη Ζάκυνθο αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες περίπου 600 μέλη ενώ, δυο είναι οι υποψήφιοι για την θέση του προέδρου και συγκεκριμένα ο κ. Διονύσης Καρδιανός – Μπούκιος και ο κ. Παναγιώτης Κόκλας.
 
Διονύσης Καρδιανός (Μπούκιος) -  Δηλωση


 
Από τη πρώτη στιγμή έβαλα υποψηφιότητα και είπα ότι δεν θα υποχωρήσω. Δεν άφησα περιθώρια να έρθω σε παρασκηνιακές συζητήσεις.
Ζητούσαν κάποιον ενωτικό. Διαβεβαιώνω ότι περισσότερο ενωτικός για τη ΝΔ από εμένα δεν υπάρχει. Έχω πρόσβαση σε όλα τα κόμματα και μπορούμε επί  ίσους όρους να συζητήσουμε τα θέματα του νησιού.
Κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. Τοπικά θα δώσουμε μία μάχη όχι με ηττοπάθεια όχι με χαμογελάκια.
Στη Ζάκυνθο λένε ότι οι δήμοι θα γίνουν δύο. Εγώ αυτό το υποστήριζα και χωρίς να έχω συμφέρον. Σταματάω με την ΝΟΔΕ. Θα είμαι στρατιώτης στη ΝΟΔΕ, δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω  και δεν έχω συγγενολόι που να ενδιαφέρεται να γίνει, βουλευτής,  δήμαρχος, σύμβουλος κλπ
 
Παναγιώτης Κόκλας – Δήλωση


 
Κατεβαίνω για να διεκδικήσω τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ. Είμαι ένας νέος άνθρωπος πολιτικά, πιστεύω στην ενότητα, την εμπειρία και τη δυναμικότητα. Πρέπει να είμαστε μία γροθιά στη Ζάκυνθο ώστε να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να διεκδικήσουμε την έδρα, το δήμο , την περιφέρεια και την αντιπεριφέρεια.
Είμαστε οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι , τα υποψήφια μέλη που είναι 9. Δεν μπορώ να πω ότι στηρίζομαι από κάποιους. Αυτά δεν υπάρχουν , ο κόσμος δεν ακούει πλέον, είναι έξυπνος και μπορεί να καταλάβει.
Δεν έχω ασχοληθεί με το που θα γύρει η ζυγαριά. Ακταίων ήσυχα , όμορφα και ωραία, συζητάω με τους πάντες, ο κόσμος θα αποφασίσει και το ποιος θα είναι ο πρόεδρος και το ποια θα είναι τα αιρετά μέλη.
Η ενότητα, η εμπειρία, γνώση κομματική και προσβάσεις  είναι αυτά που πιστεύω ότι έχω συν παραπάνω δυναμικότητα.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα , θα το σεβαστώ, αν βγει ο κ.Μπουκιος θα είμαι πλάι του, κάτι που θα πρέπει να κάνει και εκείνος και να είμαστε μια γροθιά.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός