ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τα της οπτικής του περί των εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έσπευσε να τα θέσει εμφατικά στο προσκήνιο από εκείνες τις πρώτες ημέρες της εκλογής του στην ηγεσία. Έγιναν ακόμα πιο διαυγή, ακόμα πιο καίρια από το βήμα του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ανανέωση. Άνοιγμα της οδού Πειραιώς σε νέες δεξαμενές ψηφοφόρων. Κάλεσμα στους πολίτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον προγραμματικό λόγο της "γαλάζιας" παράταξης, ανεξάρτητα το κόμμα που υποστήριξαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Το πέσιμο της αυλαίας στη διαδικασία για την εκλογή νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων και συνέδρων για το Συνέδριο-ορόσημο του προσεχούς Φθινοπώρου είναι εμφανές ότι αλλάζει το momentum της Νέας Δημοκρατίας. Κι αν τα στοιχήματα της ανανέωσης και της μαζικής συμμετοχής στις εσωτερικές κάλπες κερδίζονται, πλέον είναι η συνεχής επικοινωνία θέσεων και προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομία και την καθημερινότητα, που θα υπηρετήσει το κεντρικό αφήγημα της δημιουργίας μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές. Εκλογές για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης και ο "γαλάζιος" μηχανισμός δηλώνουν πανέτοιμοι, πετώντας το…γάντι στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να στήσει κάλπες, προκειμένου ο λαός να αποφασίσει για το ποιος θα οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή της.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει με ένταση το διακύβευμα των επόμενων κρίσιμων για το μέλλον εκλογών. Ποιος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μία νέα περίοδο ευημερίας και ασφάλειας. Ποιος θα διαφυλάξει τη συνοχή της σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικά και οικονομικά ταραχώδες. Επάνω σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα θα κληθεί να τοποθετηθεί η κοινωνία. Γιατί στο… δια ταύτα είναι η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην "πρόοδο και την οπισθοδρόμηση", που χαράσσεται από την οδό Πειραιώς και συνοδεύεται από την αποτύπωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σαρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα στείλουν μήνυμα σε αγορές και εταίρους ότι η χώρα είναι μεταρρυθμίσιμη και δημιουργεί ένα περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων. Ένα περιβάλλον που θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας και, τελικά, στο δραστικό περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το ξεκαθάρισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Βήμα της Κυριακής". Η παροχολογία δεν έχει θέση στο λεξικό της οδού Πειραιώς. Η επόμενη ημέρα είναι το ζητούμενο. Και για αυτό διαμηνύει. Σε βάση τακτική, ότι δε θα ακολουθήσει το Μέγαρο Μαξίμου στην πόλωση, αλλά θα μιλάει για το "αύριο" της χώρας. "Εάν δε δείξουμε άμεσα αποτελέσματα στην οικονομία, οι υπόλοιπες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν. Πιστεύω ότι πολλές από τις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα δεν εμπίπτουν στους μνημονιακούς περιορισμούς, όπως μία τολμηρή μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια, στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, η παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, η σωστή πολιτική διαχείρισης γης, οι στοχευμένοι έλεγχοι για την φοροδιαφυγή.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το δικό μας σχέδιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει είναι να κλείνει το μάτι σε κάποιους ότι όταν βγούμε από τα μνημόνια θα αρχίσουμε πάλι να ξοδεύουμε ασύστολα. Εμείς θα δώσουμε έμφαση στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η ελληνική οικονομία είναι έτοιμη. Πηγαίνουμε σε επιχειρήσεις και βλέπουμε τα επενδυτικά τους σχέδια. Ποιος θα ξεκλειδώσει το αναπτυξιακό δυναμικό της ελληνικής οικονομίας; Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, αν μπορούσε θα το είχε ήδη κάνει", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Λίγες εβδομάδες πριν τον επόμενο κύκλο της ανά την Ευρώπη κίνησης… γοητείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέλνει τα δικά του μηνύματα στους εταίρους. Βγάζοντας, παράλληλα, "κόκκινη κάρτα" στο περιλάλητο "αναπτυξιακό" σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

"Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι δεν είμαστε συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια. Δεν θέτουμε εμείς τις πολιτικές προτεραιότητες. Και για αυτό λέω ξεκάθαρα ότι αυτό το σχέδιο δεν με δεσμεύει. Με δεσμεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι, τουλάχιστον μέχρι να μπορέσω να τους επαναδιαπραγματευτώ. Δεν με δεσμεύει σε καμία περίπτωση ένα αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα αποτελέσει και το ουσιαστικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών. Αλλιώς γιατί να κάνουμε εκλογές; Για να είμαι δεσμευμένος σε μια πολιτική που θα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους Ευρωπαίους και που δεν θα ενσωματώνει τις δικές μου προτεραιότητες;", σημείωσε, στη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τα λοιπά, στον απόηχο της εσωκομματικής διαδικασίας, η ικανοποίηση στην οδό Πειραιώς είναι διάχυτη. Για τη συμμετοχή 155.000 πολιτών στην κάλπη. Για την ανανέωση στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις, που θα ξεπεράσει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το 50%. "Η Νέα Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για εκλογές. Κι όσο πιο σύντομα αυτές γίνουν, τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο. Τολμήσαμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξανακάνει άλλο πολιτικό κόμμα στην Πατρίδα μας, να ανοίξουμε σε τόσο μαζικό επίπεδο τις διαδικασίες για εκλογές τοπικών και νομαρχιακών Οργάνων στη βάση της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

ΠΗΓΗ:CAPITAL.GR

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός