ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Τη Ζάκυνθο επισκέφτηκε,  μια εβδομάδα μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί, ο υπουργός Ναυτιλίας κ.Φώτης Κουβέλης, για να δει και ο ίδιος τις ζημιές που άφησε πίσω του ο «εγκέλαδος» στο λιμάνι.

Τον κ. Κουβέλη στη Ζάκυνθο, συνόδευσαν  ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου κ. Σταύρος Κοντονής, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτηςς Ράπτης. Ο κ. Κουβέλης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου ενημερώθηκε από το Λιμενάρχη Ζακύνθου, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ.Αθανάσιο Σιούτη, για τα προβλήματα που προέκύψαν στο λιμάνι.

Στη συνέχεια , επισκέφθηκε το τμήμα τον τραπεζοειδή του λιμανιού , που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό, και περπάτησε στο σημείο βλέποντας και ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ , ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε  «Για εμάς είναι θέμα προτεραιότητας να αρχίσουν οι αποκαταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, προκειμένου οι όποιες επισκευές να ανταποκρίνονται στην αποτελεσματικότητα και την καλή λειτουργία του λιμανιού», επισημαίνοντας για το θέμα του λιμένα Ζακύνθου ότι «πρέπει να περάσουμε σε ένα στάδιο ύφεσης των σεισμών προκειμένου μετά από συγκεκριμένη διαδικασία έλεγχου, θεώρησης και αυτοψίας των πραγμάτων να προωθηθούν άμεσα οι σχετικές αποκαταστατικές λειτουργίες».

Τέλος ο κ. Κουβέλης, αναφέρθηκε σε ένα μείζον σημασίας θέμα για τους κατοίκους της Ζακύνθου, που είναι η αποκατάσταση των ζημιών στο καστρομονάστηρο των Στροφάδων, υπογραμμίζοντας «Το δεύτερο ζήτημα που μας απασχολεί, είναι τα Στροφάδια, εκεί πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, όταν υπάρξει ύφεση των δονήσεων, προκειμένου να αποκτήσουν και έναν λιμένα και κυρίως, να σωθεί αυτού του εξαιρετικού ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μοναστήρι που υπάρχει εκεί».

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός