ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας το Σάββατο και την Κυριακή 23-24 Μαρτίου. Ο κ. Γιαννής επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου συνοδεύοντας τον πρώην Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Εκεί τους  υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος και Ζακύνθου Διονύσιος, ενώ τελέστηκε Δέηση ενώπιον του Ιερού Σκηνώματος. Ακολούθως μετέβησαν στο εκκλησιαστικό Μουσείο, όπου ξεναγήθηκαν και στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Στη συνέχεια συμμετείχε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Ζακύνθου, στην οποία πέραν του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συμμετείχε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Άκης Τσελέντης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα. Η κα Κράτσα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί νικήτρια και ότι οι υποψήφιοι είναι εγγύηση ως αυριανοί ευρωβουλευτές.

Ο Νίκος Γιαννής τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο που έχει συγκροτηθεί είναι το καλύτερο ποιοτικά από το 1981 ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια πολύτεκνη οικογένεια, μια κοιτίδα δημοκρατίας συγκερασμού διαφορετικοτήτων, είναι η ιδέα πρωτοφανής στην ιστορία, διότι συνιστά -σε μια περιοχή που σπαραζόταν από πολέμους και τα κράτη έχουν βαθιά ριζωμένη εθνική ταυτότητα - ένα παράδειγμα αυτοπαραίτησης ενός μέρους της κυριαρχίας τους προκειμένου να οικοδομηθεί στο ευρωπαϊκό επίπεδο μια συγκυριαρχία, η οποία παρήγαγε την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι το πιο πετυχημένο παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης, το οποίο δοκιμάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ. Για το οποίο σας καλώ να βρούμε τον τρόπο να το πάμε παρακάτω, δηλαδή στην πολιτική ένωση της Ευρώπης».

Την Κυριακή το μεσημέρι παρέστη στα εγκαίνια του «Ιστορικού Πολεμικού Μουσείου Αναστασίου Λιάσκου». Την κορδέλα έκοψε ο κ. Μεϊμαράκης, μετά από πρόσκληση του πρώην Υφυπουργού Αναστάσιου Λιάσκου, παρουσία του Πρέσβη της Κορέας, του Δημάρχου Ζακύνθου και άλλων τοπικών παραγόντων.

 

 

 

Βιογραφικό Νίκου Γιαννή:

 

Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. από το 2011. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος και Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών (ευρωπαϊκές σπουδές), του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (2004-2005). Εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ από το 1990 (102 τεύχη) και ιδρυτής του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση το 1989 (www.ekfrasi.gr). Εμπνευστής της Επέκεινα Χώρα από το 2010 (www.epekeinahora.gr), μοναδικό σχέδιο διεθνών συναντήσεων για την ειρήνη στη φύση του Ζαγορίου (walk & talk). Μέλος του κεντρικού οργάνου της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (από το 2016).

 

Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων (1990-2001) και επιστημονικός συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2010-2011 - Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής). Υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (2001-2004), μόνιμος υπάλληλος κατόπιν γενικού διαγωνισμού. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχε στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών (2002-2004).

 

Μεταπτυχιακά στον αμερικανικό φεντεραλισμό, στο Λαφαγιέτ, Ήστον, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ (1998) και στο δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου ΙΙΙ (1986-1987). Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής (ΕΑΠ, 2005-2010). Διευθυντής του περιοδικού ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ (1992-1993). Συγγραφέας των βιβλίων «Κοινωνία πολιτών και νεολαία» (1999), «Τι είναι η κοινωνία πολιτών» (2002), «Ψηφοφόρος για μια μέρα, Πολίτης κάθε μέρα» (2009), «Αρχή της επικουρικότητας, αρχή ελευθερίας, συμμετοχής και ευθύνης» (2013).

 

Πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Νέου Βουτζά (2005-2009), εκλεγμένο μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1993-1995), Έλληνας αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (1994-1996), Γενικός Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών (1996-1998), συντονιστής της Καμπάνιας των ΜΚΟ για το Σύνταγμα (2005-2008), μέλος Δ.Σ. Ηπειρωτικής Εταιρείας, μέλος και υποστηρικτής αρκετών συλλόγων. Έχει τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζει τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Είναι πατέρας 4 παιδιών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nicosyannis.gr/el

 
 
P3230463-2.JPG
P3230606-2.JPG
P3230961.JPG


 

 
 
 
 
 

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός