Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 20 Ιούνιος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά
Ενώ βρισκόμαστε διαρκώς σε μία κατάσταση επισφαλή και μετέωρη με πολύχρονες ταλαντεύσεις πάνω από τα προβλήματα του τόπου, σήμερα , δυστυχώς , η κατάσταση  φαντάζει , περισσότερο τραγική και ασαφής. «Μήλο της έριδος»  αυτή τη φορά η απόρριψη   λυμάτων  στη τουριστική περιοχή του δ.δ Πλάνου, και οι όποιες συνέπειες  στην υγεία των πολιτών, στην τουριστική οικονομία και στη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Δυστυχώς αρνητικός πρωταγωνιστής των ΜΜΕ  έχει γίνει για άλλη μια φορά η Ζάκυνθος . Ακόμη περισσότερο όταν εύκολα κανείς διαπιστώνει ότι, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ,αλλά, και της γενικότερης κατάρρευσης  που εμφανίζει ο τόπος  μειώνονται σταθερά οι αντιστάσεις των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων … Η πολυχρόνια αδιαφορία κάποιων αιρετών αντιδικεί μόνιμα με την πολιτική « επιχειρηματολογία» που στόχο έχει το να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , και την καθημερινότητα των πολιτών που γίνεται όλο και πιο δύσκολη …

Άκης Κοντονης για την Απόρριψη  λυμάτων στον Πλάνο: «Στο Πλάνο υπάρχει ένα φρεάτιο που έχουν συνδεθεί νέα ξενοδοχεία…. Αυτοί ανεξέλεγκτα τα ρίχνουν τα λύματα  ότι ώρα θέλουν. Έτσι δεν αντέχει το δίκτυο και δημιουργείται αυτό το πρόβλημα … Όσες νέες επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί πρέπει να ξαναταπωθούν…» Για Στ. Κοντονή  και την Εισαγγελική παραγγελία: «Μέχρι τις εκλογές θα έχει βάλει υπόδικους τη μισή Ζάκυνθο …» - « Για τα ημερόπλοια έστειλε εισαγγελική εντολή ,που πετάνε τα λύματα; Δεν πιστεύω να το έχει κάνει…. γιατί δεν κάνει το ίδιο;»  Για Λευτέρη Νιοτόπουλο: «Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και τη συγκεκριμένη στιγμή έχει βοηθήσει και στο αποχετευτικό που θέλουμε να φτιάξουμε στη Φιλικών»