Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά

Στο ΙοnianRadio .gr, ο Θοδωρής Κολπονδίνος από το Λονδίνο μιλάει για το μεγάλο διεθνές ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας και συγκεκριμένα την Διεθνή Τουριστική Έκθεση «World Travel Market-WTM», που από τις 6 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα , βρισκόταν στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων)
"Είναι συχνή η ερώτηση για το επόμενο βήμα και αυτό που έχω μόνο να πω είναι ότι θα συνεχίσω να αγωνιώ και να αγωνίζομαι για το συμφέρον του τόπου μου. Σε αυτούς που αναρωτιούνται και ανησυχούν για το τι θα κάνω εγώ, θεωρώ ότι πρέπει να ασχοληθούν με τα προβλήματα του νησιού. 
Τα μηνύματα από το Λονδίνο, είναι πολύ θετικά για το νησί μας , οι κρατήσεις δείχνουν βελτιωμένες, σε σχέση με πέρυσι και αυτό δείχνει το δυναμισμό.
Μεγάλο ποσοστό της πορείας του τουρισμού στην χώρα μας έχει να κάνει, με το ότι γειτονικές χώρες έχουν πρόβλημα.
Το θέμα είναι ότι σε καιρούς τουριστικής ανάπτυξης , αύξησης της κίνησης, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση, έτσι ώστε όταν θα ξεκινήσουν οι μεγάλες αγορές να κινούνται, να μην επηρεαστούμε. Είμαστε όμως πίσω στις υποδομές μας και έχουμε αδυναμία να εξυπηρετήσουμε τον όγκο των επισκεπτών μας.
Κακά τα ψέματα ο πραγματικός λόγος που έχει η χώρα ανοδική πορεία είναι τα προβλήματα γειτόνων ανταγωνιστικών χωρών από τη μία από την άλλη στους επιχειρηματίες που διατήρησαν ποιότητα με χαμηλές τιμές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την καταλάβουμε όλοι και η κάθε Κυβέρνηση να σκύψει να αγκαλιάσει τον τουρισμό και όχι να τον βάλει.
Στην έκθεση του Λονδίνου ήμασταν στο χώρο της Περιφέρειας, παρευρέθησαν ο κ.Γαλιατσάτος Σπύρος, ο κ.Λουκίσας , ο κ.Μποιτώνης και επιχειρηματίες του χώρου.
Θέλω να επισημάνω ότι θα πρέπει να προβληματιζόμαστε γιατί ο τουρισμός είναι ευαίσθητος τομέας που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να αλλάξει.
Τα τρία στοιχεία που θα πρέπει να μας προβληματίζουν είναι 1)Η ασφάλεια, που ναι μεν έχει η χώρα μας, αλλά που επηρεάζεται από τις τρομοκρατικές ενέργειες που συμβαίνουν σε άλλες χώρες 2) Θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο τουρισμός και πως θα διαμορφωθεί η ισοτιμία της λίρας και 3) Θα πρέπει ως επαγγελματίες να είμαστε προσεκτικοί μήπως οι tour operators ζητήσουν μειώσεις. Εδώ θέλει προσοχή ιδιαίτερη. Ήδη έχουμε επιβαρυνθεί από την υπερφορολόγηση και έρχεται και το τέλος διανυκτέρευσης"


 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

"Για τη συμμετοχή μου στο επιμελητήριο νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο επιμελητήριο που θα βοηθήσει τους εμπόρους. Νομί ζω ότι από το χώρο αυτό αν εκλεγώ θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Είχα προτάσεις από όλους τους συνδυασμούς , επέλεξα το πιο ανεξάρτητο.
Οι παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια είναι γι αυτά που τόσο καιρό δενέχουν φτιαχτεί. Αύριο έχουμε ραντεβού με το Δήμαρχο να συζητήσουμε για τα θέματα που δεν έχουν διορθωθεί . Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις τώρα που είναι νωρίς. Περιμέναμε τη Φωσκόλου να έχει φτιαχτεί, ξεκίνησαν οι βροχές, τίποτα ακόμη. Είναι άθλια η εικόνα. Δε ξέρω πως βγαίνουν τα κονδύλια. Η κυκλοφοριακή μελέτη θα πρέπει να εφαρμοστεί. Ως νέο συμβούλιο , γιατί είναι και άλλα μέλη, θα πιέσουμε για δεσμεύσεις που κάποια πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
Για τα σκουπίδια είπαν ότι σε 15 ημέρες θα έχει λυθεί το πρόβλημα. Έπρεπε να είχε λυθεί το ζητημα από το χειμώνα που πέρασε. Μέσα στη πόλη τα απορρίμματα μαζεύονται. Στα χωριά κάδοι δεν υπάρχουν.
Ζητάμε να αποδεσμευτούν χώροι στάθμευσης στη πόλη. Υπάρχουν. Δε μπορούν κάποιοι αυθαίρετα να τους κλείνουν
Διεκδικώ θέση και στο Δ.Σ στη Ομοσπονδία Πελοποννήσου ώστε να βοηθήσω το νησί ακομη περισσότερο"

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (8/11/2017)