Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτώβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά

 

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ζακύνθου παρουσία του διοικητή και του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ με θέμα το πόρισμα της Επιτροπής Διενέργειας Ελέγχων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, με τα και την απόφαση να υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, το μέλος του Δ.Σ της Διοίκησης του Νοσοκομείου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Καψαμπέλης, δήλωσε στο IonianRadio.gr

 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

"Δε γνωρίζω για το δελτίο τύπου που έστειλε η κα Τσαρίδου και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αλλά και αιρετό μέλος του ΔΣ δεν έχουμε εγκρίνει κανένα δελτίο τύπου  να αποσταλεί. Δεν εκφράζει τη διοίκηση αυτό το δελτίο γιατί θα έπρεπε να το γνωρίζουμε

Η επιτροπή δε κατέληξε να βρει τις αιτίες στο εύρος που της επετράπη, να διαπιστώσει τα αίτια των επιπλοκών στους 4 ασθενείς και στη μία άτυχη συμπολίτισσα μας που πέθανε. Η επιτροπή δεν τα κατάφερε για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους τους εξηγεί, δεν είναι δημοσιοποιήσιμοι και προφανώς έχουν και ονοματεπώνυμο αυτοί οι λόγοι. Τα θέματα είναι λεπτομερώς διευκρινισμένα και δε νομίζω ότι χρειάζονται επεξηγήσεις  που κάλεσαν το κ.Πέτρου . Το πόρισμα είναι ήδη στη δικαιοσύνη.

Τόσο εγώ όσο και το άλλο αιρετό μέλος του ΔΣ είχαμε πει ότι το πρόβλημα πρέπει να βγει στη δημοσιότητα και να αποδοθεί και στη δικαιοσύνη. Έχει κατατεθεί στον υπουργό υγείας από τις 12/10, ο οποίος το διαβίβασε για περαιτέρω ενέργειες. Άρα το πόρισμα είναι το Ευαγγέλιο. Όσοι το έχουμε στα χέρια μας,  καταλαβαίνουμε λεπτομερεστέρα το τι συμβαίνει. Είναι πασιφανές. Όσοι λένε δεν κατέληξε και τελείωσε έχουν τους λόγους τους. Εμείς λέμε να εξηγηθούν αυτοί οι λόγοι και ποιοι ευθύνονται για αυτούς τους λόγους, παρότι θα προσπαθήσουμε με νόμιμο τρόπο να δοθεί το πόρισμα στη κοινή γνώμη και να μάθει ο κόσμος τι έχει γίνει. Να λάμψει η αλήθεια.

Η επιτροπή αποτελείται από 5 ειδικευμένους επιστήμονες. Από τα στοιχεία που μπόρεσε να συλλέξει και στο εύρος που της επετράπη να ελέγξει  δεν μπόρεσε να βρει τα αίτια και εξηγεί τους λόγους που δε μπόρεσε να καταλήξει στα αίτια.

Εγώ δε θα κοιμόμουν ήσυχος με βάση τα στοιχεία του πορίσματος. Δε προσδιόρισε την αιτία κι εκεί είναι το ζουμί. Δε μπορώ να πω περισσότερα. Δεν υπάρχει σκιά ή υπόνοια στο προσωπικό…. θα δοθούν οι απαντήσεις. Ο κόσμος πρέπει να εμπιστεύεται το νοσοκομείο γιατί εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν το καλύτερο. Κάποιοι προσπάθησαν να αφήσουν γκρίζες σκιές κατά καιρούς, όμως θα πω ότι οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο Νοσοκομείο μας σύμφωνα με το πόρισμα είναι στα ψηλότερα επίπεδα.

Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος να βγει το πορισμέ για να σταματήσουν τα ψευτοδιλήμματα ότι η επιτροπή δεν ισχύει ότι τα περιστατικά ήταν ένα και όχι πέντε, ότι αδικαιολογήτως παρέμεναν κλειστά τα χειρουργεία για ιδιοτελείς λόγους, πράγμα που το λένε ακόμη και σήμερα. Υπάρχον γκρίζες ζώνες στην επιστημονική πρακτική του νοσοκομείου. Όλα αυτά τα αφηγήματα και τα ψευδοδιλλήματα που κάποιοι παρατρεχάμενοι και εμπλεκόμενοι στην όλη ιστορία έβαζαν , έχουν καταρριφθεί. Το συγκεκριμένο πορισμό αποτελεί το Ευαγγέλιο επαναλαμβάνω.

Υπάρχει και η λύση των παραιτήσεων στη δημόσια ζωή και στη κοινωνία. Αν κάποιος βλέπει ότι είχε κάνει λάθη ή ήταν ανεπαρκής , υπάρχει και ο έντιμος δρόμος της παραίτησης και τοπικά και κεντρικά από την ανώτατοι ως τη κατώτατη βαθμίδα. Το ψέμα έχει κοντά πόδια και η αλήθεια πάντα λάμπει".

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.


Mε την επισήμανση ότι «πρέπει να προστατέψουμε το θεσμό του Επιμελητηρίου» ο κ.Φώτης Κόττης (ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ) παρουσίασε το περίγραμμα των θέσεων του στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες.

Τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Από τη πλευρά του κ.Στουφή είναι ένας αποπροσανατολισμός. Αντί να συζητάμε για θέσεις 4 συνδυασμοί να γίνει μία διαδικασία αντιδικιών και αντιπαράθεσης. Εγώ δε θέλω να συμμετέχω σε αυτό...",  δηλώνει:

"Οι εκλογές θα γίνουν 13 και 14/12/2017 έτσι επέλεξε η εκλογική επιτροπή, αν και καλύτερα θα ήταν Σάββατο και Κυριακή. Καλώ όλους τους επιχειρηματίες να συμμετάσχουν , αυτό θα δώσει δύναμη στο Επιμελητήριο. Υπάρχει μία αγωνία στους επιχειρηματίες που θα εκδηλωθεί και με τη ψήφο τους.

Κατά βάση και το πολύ σημαντικό είναι να δει ο επιχειρηματίας την ανταποδοτικότητα και αυτά που διεκδικεί το Επιμελητήριο . Το δύσκολο είναι να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο. Πολλά πράγματα πριν, έγιναν, και πολλά δεν έγιναν. Ο επιχειρηματίας συνεχώς βάλλεται , είμαστε η  φωνή του κάθε επιχειρηματία στη κάθε Κυβέρνηση και προσπαθούμε και για τη πλήρη ψηφιοποίηση ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται, να αξιοποιηθούν τα προϊόντα του πρωτογενή τομέα με πιστοποίηση, υπάρχει τεχνογνωσία, πρέπει να αξιοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στο νησί ώστε να βελτιώσουμε το προϊόν που λέγεται Ζάκυνθος. Πρ φορά θα ψηφίσουν και για τουριστικό τμήμα. Σε αυτή τη φάση ξενοδοχεία που είναι στο ΓΕΜΥ αλλά δεν είναι στο Επιμελητήριο δεν ψηφίζουν. Υπάρχουν αρκετά που ψηφίζουν.

Όλοι και οι 21 που ήμασταν έχουμε ευθύνη. Όλοι συνδιοικούσαμε …. Δε βοηθάει ο δημόσιος διάλογος τα 2 τελευταία χρόνια στο Επιμελητήριο. Πρέπει να προστατέψουμε το θεσμό του Επιμελητηρίου.

Από τη πλευρά του κ.Στουφή είναι ένας αποπροσανατολισμός. Αντί να συζητάμε για θέσεις 4 συνδυασμοί να γίνει μία διαδικασία αντιδικιών και αντιπαράθεσης. Εγώ δε θέλω να συμμετέχω σε αυτό ούτε να εξηγήσω γιατί κάποιος δε μιλάει.

Καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε.

Για το θέμα της περίφημης αναπτυξιακής γίνονται τόσες κουβέντες για μία αναπτυξιακή που δεν έχει τα τελευταία 10 χρόνια κάνει καμία πράξη. Το μόνο πρόβηκα είναι κάποια αντιδικία για  ένα υπάλληλο με εργατικά 1 έτους. Το θέμα μπορεί να λήξει έτσι κι αλλιώς.

Επιμελητήρια χωρίς αναπτυξιακές δε μπορούν να παρέχουν. Η φαγωμάρα δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Είμαστε τεχνοκράτες… θέλουμε να δουλέψουμε , πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να δώσουμε το παράδειγμα…

Δεν είναι όμως μόνιμο η τεχνογνωσία χρειάζεται ποσότητας ανθρώπων, ποιητικοί άνθρωπου και είναι και ο χαρακτήρας σου αν μπορείς να συνεργαστεί. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι προσωρινές είμαστε περαστικοί το θέμα είναι να αφήσουμε κάτι για τα παιδιά μας".