ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΛίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Δεν υπάρχει κινητικότητα στα καταστήματα γενικότερα. 
Από τις συνδρομές που πληρώνουν τα μέλη στο Επιμελητήριο, είναι ποσόν για το συνδικαλιστικό φόρο. Τα περισσότερα επιμελητήρια συνηθίζεται ο συνδικαλιστικός φόρος να μη δίνεται στις ομοσπονδίες αλλά απευθείας στον εμπορικό σύλλογο. Με τη παλιά διοίκηση ο εμπορικός σύλλογος παίρνε το 60% και το υπόλοιπο το έπαιρνε η ομοσπονδία να το μοιράσει. Με αυτή τη διοίκηση γινόταν παζάρι. Με παρεμβάσεις πάντα του κ.Τσίπηρα ότι το δίκαιο είναι να πάρει ο εμπορικός σύλλογος το 60%. Αυτό συνέβαινε μέχρι πέρυσι.
Αυτό που έγινε χθες στη συνεδρίαση όπου δεν παρευρέθηκα ήταν ότι παρόλο ο Πρόεδρος κ.Γαργαλέα έκανε τη πρόταση για το 50% ο κ.Κολπονδίνος συμφώνησε ενώ ο κ.Τσίπηρας πρότεινε 40% στον εμπορικό σύλλογο.
Δεν ξέρω γιατί το έκανε ο κ.Τσίπηρας αυτό. Δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο εκτός του ότι συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του κ.Στουφή. δεν είναι κάτι που το κάνει στη Μπουζιάνου. Αφορά όλον τον επαγγελματικό κόσμο της Ζακύνθου. 
Δεν το ψήφισε μόνο ο κ.Τσίπηρας αλλά και ο Πρόεδρος του Εμπορικού κόσμου κ.Φώτης Κόττης. Πως ζητάνε ψήφο από τον εμπορικό κόσμο όταν δεν τον στηρίζουν;
Γνωρίζουν τα έξοδα και τη συνδικαλιστική δράση του συλλόγου μας. Άρα τα χρήματα μας είναι χρήσιμα.
Από τη στιγμή που ψηφίστηκε δεν έχει νόημα και δεν έχω ρωτήσει το γιατί. Οι έμποροι παραμένουν οι ίδιοι
Το παράπονο μου είναι ότι διεκδικούν ψήφους από τους εμπόρους. Ελπίζω οι έμποροι να το σκεφτούν.

Τάσος Τζίμης (Β΄Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου) δηλώνει:
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

 

Επειδή συνέβησαν πολλά από το καλοκαίρι αποφεύγουμε να συναντιόμαστε με επικίνδυνες παρέες. Δυστυχώς για τη Λίλυ Μπουζιάνου δεν συμμετείχα σήμερα όπως δεν συμμετείχαν και πριν 2 ώρες στη διοικητική επιτροπή. 
Ποτέ δε με ρώτησαν, που είμαι πρόεδρος στην επιτροπή προμηθειών, όταν χρειαζόταν να δώσουν χρήματα. 
Εν τω μεταξύ με τα λεγόμενα της κας Μπουζιάνου τι ρόλο έχουν Πρόεδρος και αντιπρόεδροι όταν υπάρχει διοικητική επιτροπή; Τι ρόλο έχει η διοικητική επιτροπή όταν λέμε κάποια πράγματα ΟΧΙ, και δεν ισχύουν.
Ποιος ο ρόλος λοιπόν να χάνω εκεί μέσα το χρόνο μου. Ο κύριος Πρόεδρος μου είπε 50-50 στη κ.Μπουζιάνου έπρεπε να της πει 70….. φανταστείτε πως θα διοικήσουν. Πως είναι δυνατόν να ψηφίζει ο κ.Κοττης Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος την πρόταση του κ.Τσίπηρα για 40%;. Ο κ.Τσίπηρας θα κάνει κουμάντο ;
Γιατί έπρεπε σήμερα να δώσουν τον ισολογισμό σε μία εταιρείας 4.000 €; 
Αυτοί που χρησιμοποιούν το επιμελητήριο για πολιτικούς λόγους ή για λόγους ύπαρξης γιατί πρέπει να ψηφιστούν; Γιατί πρέπει ο εμπορικός κόσμος να ψηφίσει το κ.Κόττη που δε στήριξε σήμερα τον Εμπορικό Σύλλογο;
Ο κόσμος με ξέρει καλά και πάντα έλεγα τα πράγματα με το όνομα τους. πριν το καλοκαίρι φώναζα για την ΑΝΕΤΕΖ….
Έχω μάθει να υπηρετώ αυτόν που με ψηφίζει. Όταν δε μπορώ να ασκώ τα καθήκοντα μου το μόνο που υπάρχει είναι το μικρόφωνο να μιλήσω.
Μην αφήνουν την τύχη του Επιμελητηρίου. Μας έβαζαν τρικλοποδιές αυτοί που δεν ήθελαν να βγει το Επιμελητήριο μπροστά. Μόλις ζητήσαμε να πηγαίνουμε μπροστά άρχισαν να μας πετροβολούν.
Διεκδικούν πάλι το Επιμελητήριο για να το κάνουν χειρότερο. Να έρθουμε εδω στην εκπομπή με αριθμούς πρωτοκόλλου να δούμε τι έργα έχουν γίνει. Όποτε θέλουν να έρθουμε ΕΔΩ. Θα φέρω τους φακέλους μου, αυτοί θα έχουν μία κόλλα Α4 να φέρουν;
Δεν επαναδιεκδικώ γιατί θεωρώ ότι έκανα το κύκλο μου. Δεν έχω να δώσω τίποτα άλλο για το Επιμελητήριο και εύχομαι να νικήσει ο κ.Στουφής. εύχομαι να προσέξει ο κόσμος πως θα ψηφίσει….

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.


Τις δηλώσεις Τάσου Τζίμη , σχολίασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας και μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, αναφορικά με τις καταγγελίες της κ. Μπουζιάνου και την απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής 60% στην ομοσπονδία και 40% στον Εμπορικό Σύλλογο (συνδικαλιστικός φόρος).
Ο κ.Τσίπηρας δήλωσε ότι όποιος ενδιαφέρεται για το Επιμελητήριο συμμετέχει στις συνεδριάσεις και δεν απουσιάζει, «Ο κ. Τζίμης έχει δείξει τις προθέσεις τους εδώ και καιρό»


Χρήστος Καραπάνος (αναπλ.συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου) 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
 Σε μία πρώτη εκτίμηση θα πω ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο παρουσία υπουργών και διάφορων φορέων. Πολλά θέματα συζητήθηκαν και πολλά θέματα ανακοινώθηκαν, είτε αφορούν έργα που θα γίνουν, είτε αφορούν έργα που μας βασανίζουν.
Υπάρχουν πολλές δεσμεύσεις , πολλά έργα αφορούν τη Ζάκυνθο. Υπάρχει προτεραιότητα στο τομέα της υγείας , ο πρωθυπουργός μίλησε για μία νοοτροπία, μία ανομία , μια χαλαρότητα που υπήρχε στα νοσοκομεία και αυτό έχει τελειώσει. Αναφέρθηκε εκτενέστατα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Μίλησε για χτύπημα στη διαπλοκή. Αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών που έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η ανοχή έχει τελειώσει.
Αν δε δώσει η Δημοτική Αρχή λύση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, υπάρχει ρητή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα υπάρξει παρέμβαση από το υπουργείο εσωτερικών για την διαχείριση των απορριμμάτων. Έχει ξεπεράσει κάθε όριο κάθε λογικού ανθρώπου. 
Πέρα από το μάστερ πλαν, θα γίνει ανάπλαση έως το Κρυονέρι άμεσα και επίσης σύνδεση των νησιών έως τη Κέρκυρα.

 

 Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός