Ο καιρός στην Ζάκυνθο ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Παρασκευή 21 Σεπτέμβριος 2018
Βιντεοθήκη
Ζωντανά

Αντώνης Νικολουδάκης -Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού

Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να ολοκληρώσουμε μια σειρά προγραμμάτων εκπαίδευσης των εργαζομένων του τουρισμού. Έτσι θα ανέβει το ευρύ επίπεδο στο νησί. Γίνεται υπό την αιγίδα του  ΣΕΤΕ στις 23-24/1/2018  . Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό . Δεν υπάρχει δυνατότητα οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν για εκπαίδευση κι έτσι φέραμε τα προγράμματα  εδώ.

Η ανάπτυξη έχει δύο άξονες τον επαγγελματικό και τον αυτοδιοικητικό. Η επιτυχία στη Ζάκυνθο που έχουμε είναι εξαιτίας της συνεργασίας αυτής. Μέσα από την Επιτροπή Τουρισμού, εκφράζονται όλοι και έχουμε στρατηγική για πρώτη φορά

Η θέση που έχουμε είναι η πόλη της Ζακύνθου να αποτελέσει το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο του  νησιού. Στο πλαίσιο αυτό είναι άμεσα απαραίτητο να υλοποιηθεί το κυκλοφοριακό σχέδιο.

Είναι απαραίτητο να διευθετηθεί με τρόπο ολοκληρωμένο το θέμα των σκουπιδιών. Βλέπουμε να εξελίσσεται και η Δημοτική Αρχή θα κριθεί για το έργο της σε αυτό το κομμάτι στην αποχώρηση της . Αποχωρώντας θα δούμε αν κατόρθωσε να παραδώσει ένα λειτουργικό ΧΥΤΥ.

Το Μάρτιο ξεκινάμε το Σχολείο τουρισμού. Ξεκίνησε πριν 5 χρόνια στη Καλαμάτα, φέτος είχε 700 συμμετέχοντες σε συνέδριο που έγινε. Η Ζάκυνθος φιλοξενεί το θεσμό το Μάρτιο. Φιλοσοφία είναι να φέρουμε την εκπαίδευση στο νησί που αύριο θα υπηρετήσει το τουρισμό στο νησί μας.

Η προωθητική δράση που έγινε στα τέλη του Σεπτεμβρίου , προβλήθηκε σε εκατομμύρια σημεία στο κόσμο. Έγινε με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στο περιβάλλον. Για πρώτη φορά εισπράξαμε και χορηγία  που θα κατευθυνθεί για την περίφραξη και τη σήμανση στο Ναυάγιο αλλά και για την απόκτηση γαλάζιων σημαιών στη περιοχή. Τα extreme sport μπορούν με ασφάλεια να γίνουν στην περιοχή και δουλεύουμε να βρούμε τον τρόπο και να δημιουργήσουμε επιτυχία αλλά και έσοδα.

Η άποψη μου γι8α τη μελέτη Κολύρη, είναι ότι είναι αξιοποιήσιμη, συμπεριλήφθη στη μελέτη Κούτουλα. Για πρώτη φορά έγινε κάτι με ουσιαστικό αποτέλεσμα και τους επόμενους μήνες θα αρχίσουμε να ανακοινώνουμε δράσεις. Για πρώτη φορά η Ζάκυνθος έχει οδικό χάρτη που έχει εγκριθεί και μάλιστα ομόφωνα

   

Λίλυ Μπουζιάνου-Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου

Οι εκλογές έγιναν στο επιμελητήριο αλλά ήταν μικρό δείγμα αυτοί που ψήφισαν. Φάνηκε ότι χρειάζεται μία αλλαγή στο τρόπο διοίκησης . ευελπιστώ ότι με καλή συνεργασία θα υλοποιηθούν κάποια πράγματα.

 Οι εκπτώσεις είναι μεγάλες , υπάρχουν πολλές προσφορές. Η εικόνα σήμερα όμως δεν είναι μεγάλη και έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε και το μεγάλο ανταγωνιστή το διαδίκτυο. Δυστυχώς οι ίδιες οι εταιρείες στο διαδίκτυο έχουν φτηνότερα τα προϊόντα. Οα ανταγωνισμός με το διαδίκτυο είναι άνισος γιατί εκτός ανταγωνισμό τιμών είναι και ανταγωνισμός θέσεων εργασίας. Τα επώνυμα ρούχα αν η ίδια εταιρεία που στέλνει τα ενδύματα δεν δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες εκπτώσεις δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη έκπτωση.

Υπάρχουν προϊόντα που αν δε τα δοκιμάσεις πως θα τα αγοράσεις; Είναι και προϊόντα που μετά τρέχεις στις μόδιστρος για διόρθωση. Η ουσία είναι πως οι ίδιες οι εταιρείες δε βοηθάνε τα καταστήματα.

Εγώ έχω σταματήσει συνεργασία με εταιρεία λόγω του διαδικτύου γιατί ο καταναλωτής δε πιστεύει ότι δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω φθηνότερη τιμή. Έχουμε τη πιο ενημερωμένη αγορά. Υπάρχουν και φθηνά προϊόντα αλλά καλά, υπάρχουν και φτηνιάρικα , υπάρχουν και ακριβά.

Περιμένουμε να καθαρίσει η Ζάκυνθος. Είναι αφόρητε η κατάσταση. Δεν έχουν δοθεί και δεν είναι σωστή η τοποθέτηση των κάδων ανακυκλώσεις.  Μπλε κάδοι δίπλα στους πρασίνους δεν μπορεί να υπάρχουν. Εγώ παράπονο από τα παιδιά της ανακύκλωσης δεν έχω, τους καλώ κάθε 15 ημέρες και περνάνε και τα μαζεύουν.

Να προσέξουν οι συνάδελφοι για το θέμα της σακούλας. Δεν είναι πώληση είναι φόρος. Δε μολύνουμε το περιβάλλον αν χρησιμοποιούμε  νάιλον σακούλες αλλά το  μολύνουμε αν είναι σακούλες του σουπερ μάρκετ.

  

Σκαλτσογιάννης Δημήτρης Δασάρχης Ζακύνθου

Χθες κατέθεσα στην εισαγγελία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ΛΙΒΑ. Δεν υπάρχει ιδιοκτήτης σύμφωνα με το δικό μας αρχείο. Υπάρχουν κάποια συμβόλαια μεταξύ φερόμενων ιδιοκτητών  που δεν είναι αναγνωρισμένα. Αυτά τα οικόπεδα τα διαχειριζόμαστε εμείς ως δημόσια. Το γνώριζε η δημοτική αρχή  αυτό και γι αυτό κάναμε και μεταξύ μας με το ΦΟΔΣΑ πρωτόκολλο παραχώρησης.

Για εμάς υπάρχει λύση. Δεν τους είπαμε να φύγουν. Τους είπαμε ότι στο παραχωρητήριο που δώσαμε υπάρχουν κάποιοι όροι και μέχρι σήμερα κανένας όρος δεν έχει εκπληρωθεί. Εγώ είμαι υπάλληλος και υποχρεώνομαι να εφαρμόσου τις διατάξεις. Υπάρχουν 7 σημεία που δεν έχουν υλοποιηθεί. Έχω στείλει έγγραφα στην προϊσταμένη αρχή και στην αποκεντρωμένη και περιμένω εντολές. Χθες ο κ.Γιακουμέλος μου έστειλε εξώδικο ότι δεν κάνω καλά την δουλειά μου. Απαγορεύεται εμείς σα δ/νση δασών να λύσουμε το ιδιοκτησιακό.

Σαν δασάρχης κι επειδή υπηρετώ τη προστασία του περιβάλλοντος φοβάμαι ότι τα σκουπίδια που θα πάνε στο ΛΙΒΑ θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Ας τα βρουν ΄πμως άλλοι. Εμείς βάλαμε 7 όρους και κανένας δεν  έχει υλοποιηθεί. Να μην έχω εγώ το πρόβλημα. Όχι να λύσουμε το πρόβλημα εις βάρος του περιβάλλοντος.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr (09/01/2018)