ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


ΝΕΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΟΥΦΗ ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR


 Μετά από τρεις συνεδριάσεις του Επιμελητήριου , ανοιχτό παραμένει το θέμα παράδοσης και παραλαβής – Ο Μαρίνος Στουφής καταγγέλλει χρησιδάνεια με περιουσιακά στοιχεία του Επιμελητηρίου σε πρώην μέλη της 
διοίκησης του Επιμελητηρίου
 Φορολογική δήλωση χωρίς εγκεκριμένο ισολογισμό
 Θέσεις που δε προβλέπονται από το Οργανόγραμμα του Επιμελητηρίου με 3.500 € επίδομα ευθύνης
 Ο κ.Στουφής υιοθετεί την πρόταση του οικονομικού επόπτη κ.Δ.Πέττα για έλεγχο όλων των ενταλμάτων από το ελεγκτική συνέδριο την τελευταία 10ετία

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

  • "Δεν υπάρχει ολοκλήρωση παραδόσεις και παραλαβής. Σήμερα είχαμε μία διοικητική επιτροπή την Τρίτη σε σειρά. Σαν αντιπολίτευση θέσαμε από την αρχή ότι θα είμαστε δίπλα σε ότι οτιδήποτε θετικό η νέα διοίκηση θα πράττει για το καλό των επαγγελματιών και φυσικά δεν υπάρχει να δεχτούμε κάτι που είναι ενάντια στις θέσεις και στις σκέψεις μας.

Δυστυχώς ζητήματα όπως μητρώο παγίων , στοιχεία που να οδηγούν στο ταμείο που παραλαμβάνουμε , πάγια περιουσιακά στοιχεία που από τη διοίκηση του Κώστα Καποδίστρια δεν έχουν επιστρέψει …άρα δεν μπορεί να γίνει παράδοση και παραλαβή. Θέσαμε το θέμα ότι η νέα διοίκηση μπορεί να κάνει παραλαβή όμως εμείς θα βάλουμε τις παρατηρήσεις μας στο πρωτόκολλο και όταν είναι έτοιμη η νέα διοίκηση θα τα δούμε ξανά.

Ο μοναδικός κερδισμένος θα είναι τόσο ο φορέας όσο και τα μέλη. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε το οτιδήποτε στη τύχη του. Ο κ.Κόττης έχει όλο το δικαίωμα να διοικήσει χωρίς να έχει κάτι να τον εμποδίζει όμως και εμείς θα είμαστε αμείλικτοι σε ζητήματα που έχουμε θέσει.

Κατά τη διαδικασία παραλαβής δόθηκε η εντύπωση ότι η νέα διοίκηση θα παραλάβει ένα υγιές επιμελητήριο. Θεωρώ ότι ούτε  ο οικονομικός επόπτης ακόμη έχει υπογράψει το πρωτόκολλο. Αν δε βρισκόμασταν εμείς θα είχε υπογραφεί το πρωτοκολλώ…

Είναι αδιανόητο ο φορέας να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση και να μην έχει ισολογισμό. Δεν είναι δυνατόν να ζητάω έγγραφο και να μου λένε υπάλληλοι να κάνω αίτηση. Δε διαπραγματεύομαι τα δικαιώματα μου όμως θα έχω πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία χωρίς καμία αίτηση. Ήταν η τελευταία φορά που έγινε αυτό τόνισα, παρέβη ο Πρόεδρος , έλαβα αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης και εκεί είπα ότι δεν είναι σύννομο να μην υπάρχει εγκεκριμένος ισολογισμός.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που θέλω να ενημερώσω είναι ότι στη 2η διοικητική επιτροπή πρέπει να γίνουν ορισμοί εκπροσώπων και από εμάς τους αιρετούς και από τους υπαλλήλους. Εγώ αναγκάστηκα γραπτώς να αποχωρήσω γιατί είπα ότι δε συμμετέχω  σε μη σύννομες διαδικασίες.

Πρέπει να δούμε αν είναι σύννομο ένας υπάλληλος να αναλάβει οικονομικός διευθυντής και έχω διαφωνήσει γραπτώς. Το επίδομα ευθύνης με ένα πρόχειρο υπολογισμό φτά΄νει στα τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Είπα λοιπόν να δούμε αν υπάρχει στο οργανόγραμμα η θέση και αν εχει πάρει έγκριση  μια τέτοια θέση.

Η προηγούμενη διοίκηση είναι εκτεθειμένη η σημερινή έχει κάνει ατόπημα και άλλο ένα θέμα είναι ότι όλα τα εντάλματα θα πρέπει να περάσουν από το ελεγκτικό συνέδριο ώστε να δούμε αν οι πληρωμές αυτές είναι νόμιμες. Προς τιμήν του το τελευταίο θέμα το άνοιξε ο οικονομικός επόπτης

Την Τρίτη θα γίνει συμβούλιο, θα γίνει και ένα συνέδριο την 1η Φεβρουαρίου με επενδύσεις  , είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας του ΤΕΙ του Δήμου του Επιμελητηρίου έχει σχέση με περιβάλλον ενέργεια τουρισμό.

Είμαστε σύμφωνοι σε οτιδήποτε παρουσιάζει το νησί μας. Είπα να δούμε τι προστιθέμενη αξία θα έχει αυτό το συνέδριο για το νησί μας.

Η ημερίδα θα γίνει στο ΤΕΙ θα ξεκινήσει το πρωί και θα τελειώσει το απόγευμα. Περιμένουμε να δούμε το κόστος της εκδήλωσης αυτής. Το θέμα μας είναι να περάσει ίππο το διοικητικό συμβούλιο και το οποίο θα αποφασίσει αν το επιμελητήριο πρέπει να συμμετέχει ή όχι. Θα έπρεπε όμως τη διοργάνωση να τη κάνει το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Το βασικό που πρέπει να περάσουμε σαν συνδυασμός είναι ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥΓιάννης Ντόζης

 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
Υπάρχει μία πραγματικότητα ,στη Ζάκυνθο και στο δήμο έχουμε μία πολιτική χούντα. Και επί χούντας ακόμη όταν ο πολίτης ζήταγε το λόγο του τον έδιναν. Κανένας ποτέ δεν αφαίρεσε το λόγο από το ν πολίτη. Χθες πήγαμε να ρωτήσουμε μετά δύο για έγγραφο αν οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν λάβει γνώση. Είναι έγγραφο από 12/12/2017 που το είχαμε δώσει και δεν ενημέρωσαν ούτε Δήμαρχος ούτε Τσίπηρας κανέναν, το έβαλαν στα συρτάρια τους.
Μας είπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι έχει σταλεί έγγραφο στο ΤΕΕ να έρθει να μετρήσει. Το ίδιο το ΤΕΕ και μάλιστα ο Πρόεδρος κ.Λιβέρης, μας διαβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα κανένα έγγραφο δεν έχει λάβει από το Δήμο.
Το έγγραφο αφορούσε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, που θα έδινε απάντηση στο θέμα καταπατήσεων της Μποχαλης και που είχε προτείνει ο κ.Αρμένης να έρθει το ΤΕΕ να μετρήσει.
Βλέπω μία τάση στο δημοτικό συμβούλιο από το Δήμαρχο, το Πρόεδρο και τον κ.Αρμένη ότι αντί να δώσουν τη βαρύτητα που πρέπει, στρέφονται εναντίον μας. Μάλιστα είχα καταγγείλει όταν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχαν καλέσει μόνο τους καταπατητές.
Δεν είναι όμως μόνο στη Μπόχαλη οι καταγγελίες. Συνεχίζονται οι καταγγελίες. Προχθές ήταν εδώ ο κ.Μπέσκος που τον είχε φέρει ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ. Πήρα και τον ρώτησα και μου είπε ότι η κα Παντή όταν πήγε και είδε τις παράνομες εγκαταστάσεις στο ΛΙΒΑ το πρώτο που έπρεπε να κάνει ήταν να τα κατεδαφίσει. Βεβαίως χθες παραιτήθηκε η κα Παντή. Επίσης μου είπε ότι είναι παράβαση καθήκοντος αυτό που έκανε η κα Παντή. Το ίδιο συμβαίνει και στη Μπόχαλη. Όταν κάποιος καταθέσει τα χαρτιά του και δεν του απαντήσει ο Δήμος δικαιούται άδεια πλάσμα δικαίου. 
Αυτό λοιπόν γίνεται επί 2 χρόνια τώρα. Παράνομα ακόμη και ο ίδιος ο Δήμος λειτουργεί. Εγώ όπως έκανε ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ έτσι θα κάνω κι εγώ, καταθέτω μηνύσεις συνεχει, ήδη έκανα στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στις διευθντριες μέχρι τώρα στη Πολεοδομία.
Χθες κάλεσε ο κ.Τσίπηρας την Αστυνομία για να με πάει αυτόφωρο. Έγινε πανζουρλισμός εκεί μέσα. Ο Πρόεδρος φώναζε στο Δήμαρχο κλείσε το μικρόφωνο σου και ο Δήμαρχος το έκλεισε τροχάδην το μικρόφωνο….. Μου έκανε εντύπωση η κίνηση. Ο κ. δικτάτορας τα έκλεισε τα μικρόφωνα … 
Αν οι δικές μου εκφράσεις εΙναι σκληρές , τότε τι είναι οι πράξεις τους;
Η αντιπολίτευση δεν κάνει τη δουλειά της. Αν ασκούσε έλεγχο στη πλειοψηφία δεν θα υπήρχαν αυτά.
Αλλά άντε να ασκήσει έλεγχο, βάζει πλάτες. Χθες η πλειοψηφία έλειπε… δηλαδή απαξιώνουν το Δήμαρχο. Αρα αν έλειπε η μειοψηφία δημοτικό συμβούλιο δε θα γινόταν. Τώρα τι πολιτική συναλλαγή υπάρχει δεν ξέρω. Ας βγει κάποιος να μου πει τι ρόλο παίζει η αντιπολίτευση.
Τριάμισι χρόνια το μόνο που μιλάει είναι για τα σκουπίδια και κανένα άλλο θέμα. Νπρέπι να απαλλαγούμε από … και να βρούμε πάλι το δρόμο μας.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός