ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Kατά πλειοψηφία η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμού της μονάδας διαχειρίσης των απορριμμάτων στο ΛΙΒΑ. 
Ενημερώνει ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Φεραδούρος

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε η παραλαβή του μηχανολογικού εξοπλισμούς. Ψηφίσαμε σαν παράταξη παρών στα δύο μηχανήματα. Νομίζω ότι υπάρχουν και δύο όχι θετικές ψήφοι. Πέρασαν κατά πλειοψηφία των δύο μηχανημάτων η παραλαβή.
Πήρε το λόγο και ο εκπρόσωπος της εταιρείας και είπε ότι παραπάνω προσφέρει από ότι η μελέτη ζητούσε. Δεν γνωρίζω για ποιους λόγους η πλειοψηφία απόλυτα συμφωνεί όταν υπάρχουν παρατηρήσεις. εμείς εκφράσαμε μία επιφυλακτικότητα και δεν πειστήκαμε.
Η συνεδρίαση κράτησε από τις 7 έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα και συνεχίζεται σήμερα, όπου ευελπιστώ ότι θα τελειώσουμε με τα θέματα ημερησίας διάταξης

Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε προσκληθεί οι φορείς να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του μείζονος προβλήματος που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια και πλήττει την δημόσια υγεία και την τοπική μας οικονομία. Έγινε μία παρουσίαση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ΛΙΒΑ από τον κ.Κάρδαρη, πράγματα που είδαμε κι εμείς στη πρόσφατη επίσκεψη μας. Αναφέρθηκε επίσης σε δικές μας προτάσεις προκειμένου να 
Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε δημοτικοί σύμβουλοι να κάνουν ερωτήσεις , πράγμα που συνέβη, γιατί θα έπρεπε να είχαν ήδη επισκεφθεί το χώρο και να είχαν λυθεί οι απορίες τους.
Μας δόθηκε ο λόγος , εξηγήσαμε ότι σαν κλάδος και σαν παραγωγικοί φορείς ποτέ δεν είχαμε ταχτεί υπέρ κάποιου χώρου ή κάποιου εμποδίου κλπ.
Δεν είμαστε ειδικοί το να μπορούμε να χωροθετήσουμε ή και να κρίνουμε τα μηχανήματα αν είναι τα κατάλληλα, έχουμε όμως ένα δεδομένο, και αυτό είναι ότι έχει ξεκινήσει η αρχή της λύσης ενός τεράστιου προβλήματος που πλήττει υγεία και οικονομία. Θα πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι έχει γίνει μία αρχή. 
Αν κάποιοι τώρα λένε ότι οι ξενοδόχοι επηρεάζουν τις εξελίξεις σημαίνει ότι μόνο εμείς φαινόμαστε να ασχολούμαστε και μόνο εμείς αγωνιούμε για το τόπο μας. Πάντα βέβαια και μόνο βέβαια σε επίπεδο πίεσης . 
Μετά από όλο αυτό με τα όποια παιχνίδια, τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες κλπ, εμείς θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη λύση του προβλήματος και από τη στιγμή που υπάρχει μία οργανωμένη εγκατάσταση και με τη προϋπόθεση ότι θα εστιάσουμε στην ανακύκλωση.
Ο δήμος θα πρέπει να ενημερώσει , να κάνει κανονιστική που θα εφαρμόσει και να δώσει κίνητρο στη κοινωνία για να πειστεί να κάνει ανακύκλωση. Μόνο έτσι έχουμε μέλλον σαν κοινωνία. Είναι μονόδρομος η ανακύκλωση. Σαν νησί παράγουμε 26.000 τόνους….. Είναι απλά μαθηματικά , πληρώνουμε δυστυχώς για να διαχειριζόμαστε ανακυκλώσιμα υλικά. Αυτό είναι λυπηρό.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PALATINO “ENIΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ΔΗΛΩΣΕ:
Χαιρετίζουμε τέτοιες δράσεις, έχει να κάνει με τη ν ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και να βλέπουμε με εξωστρέφεια για να αναπτυχθούμε περισσότερο. Πρέπει να επιδιώκουμε ανάπτυξη, εξέλιξη και προοπτική.


Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ζακύνθου)

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 
Για τους φορολογικούς ελέγχους στα γκρουπ των καρναβαλικών εκδηλώσεων και το τι συμβαίνει γύρω από την υπόθεση αυτή ενημερώνει ο Νίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ζακύνθου) στο τηλέφωνο 2695041889, δεδομένου ότι κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητες της.

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

«Είναι σοβαρή ημερίδα ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί. Είναι δύο αξιόλογα στελέχη της διαχειριστικής και οι κοπέλες που κάνουν λεπτομερή ανάλυση. Είναι σοβαρή και πολύ καλή πρωτοβουλία γιατί μας δίνει λύσεις σε πολλά [προβλήματα και πως μπορεί κάποιος να ενταχθεί στο πρόγραμμα
Φέτος θα επαναφέρω και τη πρόταση να πραγματοποιηθεί ημερίδα για τους φορολογικούς ελέγχους , πρόταση που είχα καταθέσει και πέρυσι…..

ΓΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΔΗΛΩΝΕΙ:
Ανέβηκα στη Δ.Ο.Υ Ζακύνθου . όποιος θέλει κάποια πληροφορία γιατί κάποια λέγονται στον αέρα και κάποια όχι, να με πάρει να του εξηγήσω. Αυτή τη στιγμή η εντολή έλεγχου που υπ[άρχει είναι ως προς τη διακίνηση και στα γκρουπ. Ποιος την έραψε τη στολή ,από πού αγοράστηκαν τα υφάσματα κλπ. είναι έλεγχος ρουτίνας. Όμως όποιος θέλει κάτι παραπάνω , και έχει απορίες μπορώ να τον ενημερώσω προσωπικά. Τη κάθε περίπτωση δε μπορούμε να τη συζητάμε στον αέρα. Είμαστε στη διάθεση του σαν σύλλογος.
Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση σε ένα σχολείο, σε ένα ιδιωτικό γκρουπ κλπ. Η εντολή έλεγχου είναι συγκεκριμένη και μιλάει ως προς τη διακίνηση. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στη Ζάκυνθο. 
Δεν υπάρχει πρόβλημα. Σαν επαγγελματίας έχω δει ανάλογα και σε άλλους νομούς. Θέσαμε αυτό το ζήτημα για να βοηθήσουμε το κάθε συμπολίτη μας. Είναι ένας προληπτικός έλεγχος και να μη φοβάται ο κόσμος

Αντώνης Νικολουδάκης (Αντιπρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου) 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.
Ζητήσαμε να γίνει από τους φορείς επικαιροποίηση των εκπροσώπων τους στην επιτροπή. Η επιτροπή είναι ένας φορέας που διέπεται από συνεργασία. Ίσως παρανοήθηκε αυτό που είπα. Ο κανονισμός προβλέπει ότι όποιος δε παρίσταται 3 φορές μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία διαγραφής. Όχι βέβαια δε θα διαγράψουμε κάποιον επειδή έλειψε τρεις φορές. Στη πραγματι8κοτητα αυτό που έκανα είναι ένα κάλεσμα συμμετοχής των μελλών. Εξάλλου υπάρχει και αναπληρωματικό μέλος αν κάποιο τακτικό μέλος δε μπορεί να παρευρεθεί. Ακούστηκε αυστηρή η προειδοποίηση. Αναφορικά με την απουσία του Πρόεδρου στις συνεδριάσεις είναι ένα τεχνικό θέμα που πράγματι υπάρχει και σύντομα θα λυθεί
Τα μέλη έχουν υποχρέωση γιατί εκπροσωπούν κάποιους σημαντικούς φορείς. Πρέπει να καταθέτουν τις απόψεις τους και να εκφέρουν γνώμη.
Κάναμε απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Η περιφέρεια ιονίων νήσων ήταν πρώτη στις ανά διανυκτέρευση εισπράξεις σε όλη την Ελλάδα .
Η Ζάκυνθος έχει επωφεληθεί, κάτι γίνεται καλύτερα στο νησί μας και έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα.
Η αυτοδιοίκηση πρέπει να δημιουργεί τις υποδομές που χρειάζονται για να μπορεί να λειτουργεί ο επιχειρηματίας. 
Στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για τα προγράμματα του εκπαιδευτικού σχολείου γύρω από τον τουρισμό)

 

Νίκος Ζαράνης

 

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Είναι πρωτοφανές ο Δήμαρχος να παραλαμβάνει εξοπλισμό και να αγνοεί την επιτροπή παραλαβής που έχει κάνει σωστά τη δουλειά ης. Ο εργολάβος εξηγούσε στο δημοτικό συμβούλιο και έπεισε τους δημοτικούς συμβούλους προφανώς για τα μηχανήματα.
Θα αποφασίσει άμεσα ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ, τις παρακάτω κινήσεις του, αφού λάβουμε και ένα έγγραφο από το κ. Σκαρτσογιάννη που και αυτός το περιμένει από την αποκεντρωμένη. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι όλα θα γίνουν ορθά

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός