ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης ,ΛΕΣΧΗ ΓΕΡΑΝΟΣ : «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από Περιφέρεια … κάποιοι κάνουν παραστάσεις ατραξιόν και βάζουν εισιτήρια ακόμη και στα σχολεία …»
Σταύρος Σκιαδόπουλος: «Θα πρέπει να μας πουν αν παρανομούσε η επιτροπή για να κατηγορηθεί. Εγώ πιστεύω ότι έκανε σωστά τη δουλειά της. Εμείς θα περιμένουμε το δασάρχη για ενημέρωση επίσημη. Θα καλέσουμε μετά όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενημερώσουμε και μετά θα πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα»
Φώτης Κόττης: «Οι υπηρεσίες του επιμελητηρίου θα γίνουν πλήρως ψηφιοποιημένες για να μη ταλαιπωρείται ο κόσμος»|
Για την Ημερίδα «Αναπτυξιακές Προοπτικές για το Νότιο Ιόνιο»:
«Είναι πολύ σημαντικά τα Ενεργειακά θέματα .. Είμαστε τουριστικό νησί. Μία εξέδρα θα είναι απέναντι μας και θα πρέπει να το γνωρίζει όλη η κοινωνία. Θα είναι τα ελληνικά πετρέλαια, περιφερειάρχες, βουλευτές , υπουργοί, φορείς»
Γίαννης Κόκλας :«Ο δήμος μπαίνει μπροστά στη διοργάνωση αλλά τον πραγματικό τόνο τον δίνουν οι συμμετέχοντες»
Αναλυτικά,

Γιάννης Κόκλας (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού) μεταφέρει το κλίμα από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στη πόλη.Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

"Ο καρνάβαλος είναι μετά την Ανάληψη , κατευθύνεται προς Πλ.Αγ.Μάρκου. Είμαστε σε ρυθμούς καρναβαλιού , καλούμε όλους τους ζακυνθινούς να συμμετέχουν. Υπάρχουν πολλές συμμετοχές και πλέον ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει. Το καρναβάλι του δίνει τη δυνατότητα. 
Στη Πλ.Αγ.Μάρκου μόλις φτάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος θα έχουμε τα γαϊτανάκια και ο δήμαρχος θα κηρύξει την έναρξη του Καρναβαλιού.
Καλούμε τη Κυριακή όλους τους μικρούς μας φίλους στο Πίκολο.
Ο δήμος μπαίνει μπροστά στη διοργάνωση αλλά τον πραγματικό τόνο τον δίνουν οι συμμετέχοντες. Εύχομαι καλό καρναβάλι και καλή διασκέδαση "

Φώτης Κόττης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ζακύνθου) μιλά για την ημερίδα που πραγματοποιηθηκε "Ενίσχυση της Ιδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα "Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων". Ήταν μια σημαντική ημερίδα και είναι η πρώτη μας προσπάθεια. Έχουμε πει ότι θα δουλέψουμε σε 3 πυλώνες. Θέλω να λειτουργήσουμε με καλές πρακτικές που θα αναγνωρίσει όλη η Ελλάδα. 
Για το τουρισμό είναι σημαντικό να βελτιώσουμε το προϊόν. Πρέπει να δώσουμε ότι πρέπει και σαν επιμελητήριο και σαν πολιτεία. Ήρθαν από ΄πολοους τους φορείς και από τις τράπεζες για να ενημερωθούμε για προϊόντα τραπεζών. Από τη διαχειριστική της Πάτρας υπήρξε πολύ καλή ενημέρωση και παρουσίαση. Προχωρήσαμε και σε συζήτηση , δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ζητήματα. 
Είμαστε στο 2018 . Λειτουργούμε διαφορετικά και αυτό θα κάνει και το επιμελητήριο. Οι υπηρεσίες του επιμελητηρίου θα γίνουν πλήρως ψηφιοποιημένες για να μη ταλαιπωρείται ο κόσμος.

Είναι πολύ σημαντικά τα Ενεργειακά θέματα .. Είμαστε τουριστικό νησί. Μία εξέδρα θα είναι απέναντι μας και θα πρέπει να το γνωρίζει όλη η κοινωνία. Θα είναι τα ελληνικά πετρέλαια, περιφερειάρχες, βουλευτές , υπουργοί, φορείς. 
Πρέπει να ακούσουμε καταρχήν τι συμβαίνει και μετά να δούμε τι θα διεκδικήσουμε ανταποδοτικά .
Πρέπει να έχουμε κάποια στιγμή μία στρατηγική. Πως θα συμπεριφερθούμε και πως θα διαχειριστούμε αυτά που θα εμφανιστούν μπροστά μας την επόμενη 10ετία. Δεν είναι μόνο τα σκουπίδια. Είναι πολλά τα πεδία. 
Η ημερίδα θα γίνει την Πέμπτη 22/2/2018

ΛΕΣΧΗ ΓΕΡΑΝΟΣ : «Δεν έχουμε καμία βοήθεια από Περιφέρεια … κάποιοι κάνουν παραστάσεις ατραξιόν και βάζουν εισιτήρια ακόμη και στα σχολεία …»

 Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης (Λέσχη ΓΕΡΑΝΟΣ)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

Είναι μία κωμωδία σοβαρών καταστάσεων που μας διδάσκει. Είναι ένα πολύ ωραίο έργο του Jean Giraudoux.
Η Τρελή του Σαγιό θα δοθεί στο αμφιθέατρο του μουσικού γυμνασίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 21:00.
Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν προσπάθεια με μίνιμουμ εξόδων για να δοθεί η παράσταση στο κοινό της Ζακύνθου δωρεάν. είναι μια ενέργεια των παιδιών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, που πραγματικά συγκινεί.
Στη παράσταση η Ωρελί, μια εκκεντρική μποέμ Παριζιάνα, μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας μαφιόζων επιχειρηματιών να σκάψουν συθέμελα το Παρίσι για να αντλήσουν το πετρέλαιο που φημολογείται ότι κρύβεται στο υπέδαφός του. Γνωρίζοντας την απληστία των επιχειρηματιών για εύκολο χρήμα, η Ωρελί, καταστρώνει ένα σχέδιο για να τους εξαφανίσει: πρώτα διαδίδει πως γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκεται το πετρέλαιο και έπειτα, με τη συνεργασία των φίλων της, περνάει τους μαφιόζους από μια δίκαιη δίκη και στο τέλος τους οδηγεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο, όπου υποτίθεται ότι κρύβονται αμύθητα κοιτάσματα πετρελαίου. Τυφλωμένοι από την απληστία τους, οι μαφιόζοι επενδυτές, πείθονται εύκολα και εγκλωβίζονται στο σκοτεινό υπόγειο. Έτσι, η Ωρελί, έχει τη μοναδική ευκαιρία να τους εξοντώσει όλους και να προτείνει έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης απέναντι στην τυραννία του χρήματος.
Σκηνοθετικό σημείωμα: Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος, όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών, αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής. Γι’ αυτό το «Άρμα Θέσπιδος» επέλεξε τη θαρραλέα «Τρελή του Σαγιό», του Jean Giraudoux, γιατί τώρα μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια εκκεντρική μποέμ παριζιάνα που θα σηκώσει ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών και γιατί, η υπόθεση του έργου, άντληση πετρελαίου και επενδύσεις, είναι ένα υπαρκτό μελλοντικό σενάριο για την πόλη μας, όχι πολύ μακρινό.

Εμείς σαν Λέσχη ΓΕΡΑΝΟΣ δεν έχουμε καμία βοήθεια από Περιφέρεια Δήμο κλπ. Επειδή ο πολιτισμός δε σταματάει στα στενά σύνορα της Ζακύνθου. 
Υπάρχουν κάποιοι που κάνουν παραστάσεις, τις κάνουν ατραξιόν, επιδοτούνται να κάνουν την παράσταση και βάζουν εισιτήρια ακόμη και στα σχολεία. 
Εγώ μέσα στο χειμωνιά χρειάζομαι κάποια αίθουσα για 5 παραστάσεις. Εκμεταλλεύονται κάποιοι το χώρο και βγάζουν χρήματα. Εγώ θέλω να κάνω ένα αφιέρωμα στο Σολωμό και κάποιες άλλες βραδιές και δεν έχω αίθουσα. Δεν υπάρχει χώρος για το ΓΕΡΑΝΟ.
Δεν έχω κανένα λόγο για να μη τα λέω.Σταύρος Σκιαδόπουλος (Πρόεδρος ΒΡΑΧΙΩΝΑ)

 
Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Τι να πει κανείς γι αυτό το δημοτικό συμβούλιο. Πρέπει να μας εξηγήσουν πως παίρνουν απόφαση για τα μηχανήματα παρακάμπτοντας την επιτροπή παραλαβής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν ερωτήσεις στους φορείς? Το άκουσα που το είπε ο κ.Θοδωρής Κολπονδίνος στην εκπομπή σας. Μα πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι ρώταγαν τους φορείς; Ο κ.Κολπονδίνος πραγματικά είπε την αλήθεια κι έτσι είναι. 
Εμείς την ερχόμενη εβδομάδα θα καλέσουμε τους φορείς και όλους αυτούς τους ανθρώπους να ακούσουμε τις απόψεις τους και να ακούσουμε και τις δικές τους. Θα περιμένουμε και το χαρτί που περιμένει ο δασάρχης από την αποκεντρωμένη.
Τι να πούμε ότι λειτουργεί μία κινητή μονάδα χωρίς παραλαβή μηχανημάτων; Ότι έχουν δρόμο επικίνδυνο που όπως είπε ο δασάρχης αν πέσει ένα αυτοκίνητο από κάτω, τι θα γίνει; 
Θα πρέπει να μας πουν αν παρανομούσε η επιτροπή για να κατηγορηθεί. Εγώ πιστεύω ότι έκανε σωστά τη δουλειά της. Εμείς θα περιμένουμε το δασάρχη για ενημέρωση επίσημη. Θα καλέσουμε μετά όλους αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενημερώσουμε και μετά θα πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα.

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός