ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Γιώργος Αρμένης (επικεφαλής παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

«Η στόχευση μας είναι να αποτελέσει αυτή η ημερίδα το εναρκτήριο λάκτισμα στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.
Δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να είναι ημερίδα κριτικής ή να έχει ιστορικότητα κριτικής για πράγματα που έγιναν , ή δεν έγιναν ή που θα έπρεπε να γίνουν
Χρειάζεται μια επιστημονική προσέγγιση και να αποφασίσουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είναι η επόμενη ωρολογιακή βόμβα μετά τα απορρίμματα. Η επόμενη είναι το νερό. 
Ο στόχος είναι να υπάρξουν προτάσεις.
Όπως και με τη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν επιλέξει αυτό το δρόμο της αντιπολιτεύσεις. Ασκούμε δημιουργική αντιπολίτευση.
Η διαχώρισε των υγρών αποβλήτων είναι ωρολογιακή βόμβα, καλούμε όλους τους ζακυνθινούς να παρευρεθούν. 
Εμείς θέλουμε να βγουν προτάσεις και πάνω σε αυτό να μας κρίνει η ζακυνθινή κοινωνία.
Θα δούμε τη δράση μας, έχουμε σκοπό να κάνουμε αρκετές παρεμβάσεις. Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θέλουμε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο διεκδικήσεων…
Οι σχέσεις των μελών της παράταξης μας είναι εξαιρετικές. Αυτές τις ημέρες με τους ανθρώπους της παράταξης δουλεύουμε για την ημεράδα για να έχει αποτελέσματα για τη Ζάκυνθο». Ντένις Λιβέρης (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

«Από τις 10/1 έχουμε την απάντηση ότι το πρόβλημα λύνεται. Στο δημοτικό συμβούλιο μας διαβεβαίωσαν ότι το κοινωνικό εστιατόριο είναι έτοιμο και μόλις έρθουν τα χρήματα θα ξεκινήσει η σίτιση των παιδιών.
Τελικά 2 μήνες μετά μας είπε ο δήμαρχος ότι δεν έχουν έρθει τα εγκεκριμένα πιατάκια. Με τέτοιες απαντήσεις που δίνονται από το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους βγαίνουμε εκτός ορίων. Αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο για τα παιδιά. Είναι όφελος μας να υπερασπιστούμε τα παιδιά.
Υπεύθυνος στο κοινωνικό εστιατόριο είναι ο κ.Πέττας , ο οποίος γνωρίζει το θέμα και θα σας δώσει ακριβώς την ίδια απάντηση.
Δύο μήνες μετά διαπιστώνουμε μετά λύπης μας ότι η οργάνωση που έχουν δεν συνάδει με το πρέπον που αρμόζει.
Υπάρχουν σχολεία που σιτίζονται τα παιδιά με 1,80-4,30 ευρώ πανελλαδικά . Εμείς έχουμε μία μέτρια τιμή κατά άτομο στην οποία προσπαθούμε να έχουμε τη καλύτερη ποιότητα φαγητού.
Το πρόβλημα πριν από 2 χρόνια προέκυψε , που τα παιδιά σιτίζονταν με σάντουιτς. Έτσι σταμάτησαν να θέλουν τα παιδιά να σιτίζονται και σταμάτησε τελείως η σίτιση. Πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια, έχω καταναλώσει πολύ χρόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα και αισιοδοξώ την επόμενη σχολική χρονιά τα παιδιά να έχουν ολοκληρωμένο γεύμα.
Θεωρώ ότι δεν έχουν δώσει τη κατάλληλη έμφαση στο θέμα. Διαπιστώνουμε ότι δυσλειτουργούν. Είναι φανερό ότι είναι ανεπαρκής η λειτουργία του συνόλου της Δημοτικής Αρχής.
Τα χρήματα όταν μπαίνουν στο λογαριασμό του δήμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε λόγο… και αργότερα να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό που είχαν έλθει.
Η αδιαφορία είναι στο αποκορύφωμα της . Μόνο όταν βγαίνεις εκτός ορίων, όταν γίνεσαι αγενέστατος τότε σου δίνουν προσοχή. Μόνο ο τόνος της φωνής μου είναι έντονος τότε σε δέχονται να συζητήσεις. Εγώ αισθάνομαι μειονεκτικά απέναντι στα παιδιά και στους γονείς όταν πρέπει να τους εξηγήσω την αδιαφορία της δημοτικής αρχής στο σύνολο της.
Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο, έχει και άλλα δρώμενα και δράσεις. Θα έπρεπε να υπήρχε ένας χώρος στάθμευσης των λεωφορείων και ένα στέγαστρο στο σημείο που περιμένουν τα παιδιά και των άλλων σχολείων που βρίσκονται στο συγκρότημα πίσω από το Μουσικό Σχολείο.
Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο ότι αν κάποιο παιδί χτυπήσει , υπεύθυνοι θα είμαστε εμείς. Όταν παραδόθηκε το σχολείο ήταν ατελές. Δεν ολοκληρώθηκε η παραλαβή ολόκληρου του σχολείου αλλά έχει γίνει παραλαβή του μισού…. Το λόγο τον γνωρίζουν μόνο οι υπεύθυνοι που έβαλαν τις υπογραφές τους και έχουν κάνει παραλαβή. Οι εκκρεμότητες είναι αρκετές, δεν υπάρχει θέρμανση και έχουμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή. Έχουμε πάρει κάποιες χρηματοδοτήσεις για τα όργανα και για φωτοτυπίες…. Και έχουμε βάλει και κάποια κλιματιστικά για τη θέρμανση.
Βγαίνουν να μιλήσουν όταν έχουν κίνητρο ή όταν τους συμφέρει να μιλήσουν.
Πριν απο2 χρόνια ενημέρωσα ότι υπάρχουν παιδάκια με αυτισμό. Υπάρχουν αίθουσες που δεν έχουν κάγκελα στα παράθυρα. Μίλησα με τον Αντιδήμαρχο Πόλης τον κ.Κώστα Κόκλα και του ανέφερα ότι θα είναι υπεύθυνος εκείνος αν κάτι συμβεί. Αυτό συμβαίνει εδώ και 2 χρόνια. Χρειαζόμασταν να μας στείλει συνεργείο απλά να κάνει τοποθέτηση κάγκελων που ήδη έχουμε στο σχολείο. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία αντίδραση, καμία ανταπόκριση. Μιλάμε για 2 παράθυρα μόνο.
Επίσης ξανά και ξανά έχουμε ενημερώσει ότι οι δύο ηλεκτρολογικοί πίνακες είναι προσβάσιμοι στα παιδιά. Δεν έχουν προστατευτικό. Όταν βρέχει πολλές φορές βρέχονται και πέφτουν οι ασφάλειες.
Έχουμε στις 17/3 γενική συνέλευση οι σύλλογοι των σχολείων ανά την Ελλάδα στις Σέρρες. Θα βρίσκομαι εκεί γιατί έχουμε σημαντικά θέματα όπως είναι και η δυναμικότητα που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Εκεί θα συζητήσουμε πολλά θέματα. Όταν πρόκειται για τα παιδιά πραγματικά θλίβομαι . Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τις μόνιμες θέσεις των καθηγητών σε ποσοστό 70%, επίσης θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα στελέχωσης από καθηγητή που καθημερινά θα ενημερώνει τους γονείς για τυχόν απουσία παιδιών.
Επίσης είχαμε ζητήσει ένα επιστάτη γιατί είμαστε 4 σχολεία στο συγκρότημα. Ευτυχώς έστειλαν για κάποιες ώρες τον κ. Κόμη μετά βέβαια από μεγάλη πίεση που υπήρξε".

Διονύσης Μουζάκης Μποζώνος (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.

«Πιστεύω ότι είναι μία σοβαρή ημερίδα που θα βρούμε μπροστά μας. Σίγουρα θεωρώ ότι όλες οι αρχές και όλοι οι φορείς πρέπει να έρθουν για να μπορέσουν αργότερα να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που θα έρθουν…

Θεωρώ πως ότι γίνεται και οποιοσδήποτε το κάνει και για όποιο λόγο πρέπει να βλέπουμε τη θετική πλευρά. Θα γίνει μία ημερίδα που χρειαζόμαστε την ενημέρωση ...

ΛΙΒΑΣ

Το καλοκαίρι που είχαμε μιλήσει ξανά συζητούσαμε ότι θα πάρει πάνω από 2 μήνες η διαδικασία  πράγμα που διαπιστώθηκε  στη συνέχεια. Είχα πει ότι η επιτροπή παρακολούθησης θα έπρεπε  να είναι ανεξάρτητη από πολιτικούς παράγοντες. Έγινε λάθος από αρχή. Έγιναν λάθος κινήσεις και γι αυτό αυτή τη στιγμή όλοι οι ζακυνθινοί παιδευόμαστε και την πληρώνουμε.

Η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί. Τα σκουπίδια κάπου πρέπει να πάνε. Ήμουν υπέρμαχος από την αρχή για το ΛΙΒΑ αλλά με σωστές διαδικασίες. Δυστυχές πήγαν στραβά, λάθος ο διαγωνισμός, λάθος η επιτροπή παραλαβής και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο τα μηχανήματα να μην εγκρίνονται από την επιτροπή παραλαβής και να γίνεται παραλαβή μηχανημάτων , που ακούστηκε αυτό, από το δημοτικό συμβούλιο.

Γιατί δεν ξαναέγινε η μελέτη;;; ρώτησα και τον εργολάβο… ρώτησα αν έχει γίνει ένσταση και μου απάντησε όχι… ο εργολάβος αυτά που δεν μας έδωσε ήταν τα απαιτούμενα ….Γιατί δεν έγιναν καινούριες μελέτες;; Και ο άνθρωπος ταλαιπωρείται και η επιτροπή παραλαβής που έγκρινε να έρθουν αυτά τα μηχανήματα… αιωρούταν 6 μήνες το θέμα, εμείς δεν είχαμε ενημέρωση… Έγινε ένας φαύλος κύκλος. Όσο καλόπιστος και να είμαι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε αυτή η επιτροπή να μας ενημερώσει;;;

Έχουμε φτάσει στο δια ταύτα… πρωτοφανές… για μία μελέτη δυόμισι εκατομμυρίων… η πρώτη μελέτη ήταν κάπου ένα εκατομμύριο οκτακόσια… μπορεί να ήταν πιο κάτω… αυτό όμως δεν το ξέρω

Τη Παρασκευή θέλουν να γίνει στο δημοτικό συμβούλιο παραλαβή μηχανημάτων , 4 από τα οποία η επιτροπή τα απορρίπτει

Θεωρώ ότι οι περιβαλλοντικοί όροι , μέρα, με τη μέρα θα βελτιώνονται το δυνατόν περισσότερο, αλλά ο προβληματισμός μου πάντα θα είναι αν κι εφόσον αυτά τα μηχανήματα κάποια στιγμή στη μεγάλη πίεση πραγματικά θα αντέξουν. Σε όλα τα άλλα κάποια στιγμή θα φτάσουμε στα όρια της νομιμότητας. Οι παραλαβές που κάνει το δημοτικό συμβούλιο    θα αντέξουν στη πίεση του καλοκαιριού;;;

Όταν σε ένα τέτοιο ποσό των δυόμισι εκατομμυρίων ξεκινήσαμε τόσο λάθος και στραβά ακόμη αρμενίζουμε, δεν μπορώ να συλλογιστώ σε ένα κονδύλι 17 εκατομμυρίων αν πάει κατή  λάθος τι μπορεί να γίνει.

Το έχω πει και ξαναπεί. Είναι καταγεγραμμένο. Τα λεφτά είναι πολλά και πρέπει να γίνει σοβαρή διαχείριση.

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν θέματα που ταλανίζουν τη ζακυνθινή κοινωνία. Τα ποσά της τράπεζας Πειραιώς πρέπει να πάνε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει σαφέστατα να κόψουμε τίποτα, και δεν πρέπει να τα βρούμε με κανέναν»

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός