ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Απευθείας σύνδεση με το Σύλλογο Απολλοφάνους Φιλόξενος με τους Πρωταθλητές Ζίου – Ζίτσου, Δανιήλ Λούντζη και Παναγιώτη Πλέσσα, Επίσης μιλούν ο προπονητής τους Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Δανιήλ Λούντζης

Είμαι πολύ  χαρούμενος που έκανα περήφανη την Ελλάδα και πιο πολύ τη Ζάκυνθο.

Ο δρόμος είναι πολύ μακρύς, προπονούμαι 15 χρόνια τώρα, έχουμε πάει σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και στο εξωτερικό. Έχω φτάσει σε τελικούς αλλά δεν είχα κατακτήσει την πρώτη θέση.

Εγώ προσωπικά θέλω να προσπαθήσω για ένα μετάλλιο ακόμη, γιατί τώρα μπαίνουμε στην κατηγορία +21, παράλληλα βέβαια με τις σπουδές μου  στις Ναυτιλιακές Επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ένας αθλητής που ασχολείται με πολεμικές τέχνες έχει άλλη αντίληψη του χώρου

 

Παναγιώτης  Πλέσσας

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να ανεβαίνεις στο βάθρο . Δύσκολοι οι αγώνες , τα καταφέραμε, ανεβήκαμε στο βάθρο και δεν περιγράφονται τα συναισθήματα μας, όταν ακούσαμε τον Εθνικό Ύμνο μας με την πρώτη θέση που κατέκτησε ο Δανιήλ.

Η συγκίνηση ήταν τεράστια, ήταν ο πρώτος αθλητής της ημέρας που πήρε το χρυσό. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στον αέρα , με την  εθνική ομάδα να πανηγυρίζει για το μετάλλιο… κάποια στιγμή βούρκωσα…. Με το συναθλητή μου είμαστε μαζί 15 χρόνια , από μικρά παιδάκια.

Τώρα ο επόμενος στόχος μου είναι ένα χρυσό μετάλλιο.

Πρέπει να έχεις ήθος και αρχές για να φτάσεις ψηλά.

 

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Όλα αυτά τα χρόνια γίνεται αγώνας μέσα στο σύλλογο κάτι που οφείλεται και σε εμένα, αλλά και σε εσάς, με τη προβολή που κάνατε στο καράτε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος, για να φτάσουν μέχρι εδώ χρειαζόταν αγώνας και υπομονή από παιδιά και γονείς. Πριν έρθει η επιτυχία περνάμε πάντα από αμφισβητήσεις.

Είμαι υπερήφανος γιατί ξέρω τους χαρακτήρες των παιδιών. Ευχαριστώ τους γονείς που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, που με το ήθος τους βοήθησαν στο να έχουμε μεγάλους αθλητές.

Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι μοναχικός και τον διανύουμε μόνοι μας, με όποιες συνθήκες συναντάμε μπροστά μας.

Μέχρι σήμερα η στήριξη των αρχών είναι φιλολογική. Τώρα υποστήριξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν με διάφορους τρόπους.

Σε μια κλωστή κρεμόταν η επιτυχία μας. Αυτή τη στιγμή δεν θα μιλούσαμε γι αυτή την τεράστια επιτυχία γιατί δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα, με αποτέλεσμα να βρούμε χορηγούς. Τα μέλη του Δ.Σ. έτρεξαν το θέμα και σήμερα μιλάμε γι αυτή την επιτυχία και είμαστε εδώ χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Η Ελλάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση  . Δεσμευτηκε ο Δήμος για ένα διήμερο καράτε που θα πραγματοποιηθεί εδω στη Ζάκυνθο. Το επόμενο είναι το ευρωπαϊκό ανδρών στη Πολωνία, το βαλκανικό στην Αθήνα,  το ευρωπαϊκό στην Ιταλία και η χρονιά θα κλείσει με το παγκόσμιο ανδρών στη Σουηδία.

Η κριτική γίνεται από ανθρώπους  που δεν γνωρίζουν. Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κριτικάρουν τον καθένα. Ας κοιτάξουν όμως τις οικογένειες τους, ας ασχοληθούν με πράγματα που πρέπει. Στα 35 χρόνια που ασχολούμαι με το καράτε είναι πλέον μέσα στο πνεύμα μου και τη ψυχή μου, έχω μία αρχή και λέω ότι κάποιος για να φτάσει στην κορυφή πρέπει απλά να περνάει τα εμπόδια και  με το βλέμμα πάντα ψηλά.

Νίκος Βαρδακαστάνης

Αυτό το άθλημα με μάγεψε από όταν γεννήθηκα. Ξεκίνησα από 6 ετών , ξέρω πόσο δύσκολο είναι κανείς να προχωρήσει και τι κόπο έχουν κάνει αυτά τα παιδιά. Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος πραγματικά είναι υποδομή. Βλέπουμε τα αποτελέσατε. Αυτά τα παιδιά τα λέω και παγκόσμιους ήρωες , όχι μόνο πρωταθλητές.

Χρειάζεται ψυχή, θέληση και σωστή εκπαίδευση. Πίσω από τα παιδιά αυτά υπάρχει και φυτώριο… εμείς είμαστε κοντά τους.

Η προπόνηση είναι σκληρή αλλά παρόλα αυτά εμένα με ξεκουράζει.

Στα σχολεία απαγορεύεται τις ώρες μάθησης να γίνει μάθημα καράτε. Χρειάζεται η συναίνεση σχολείου και σχολής. Όμως είναι δύσκολο τα παιδιά να πάνε εκτός μαθήματος. Αν όμως περάσει μέσα στα σχολεία α μη τι  άλλο μόνο καλό θα κάνει

 

Γιώργος Στασινόπουλος

Η συγκεκριμένη συνέντευξη ανταποκρίνεται στο πόσο μεγάλο βάθος έχουν τα μετάλλια που πήραν. Είστε  διαδικτυακό μέσο και σας ακούνε από άκρη σε άκρη σε όλο το κόσμο  και ευχαριστούμε που μας δίνεται αυτό το δικαίωμα.. .

Από εδώ και πέρα θα κάνουμε στην άκρη την διακριτική ευγένεια. Θα είμαστε απαιτητικοί γιατί δεν μπορεί να ακούγεται ο Εθνικός  μας Ύμνος  σε μια χώρα,  και να μη συμβάλλουν .. είναι επαιτεία μπροστά στο αποτέλεσμα που σήμερα έφεραν αυτά τα παιδιά και αύριο θα φέρουν κάποια άλλα. Πρέπει το κράτος να σκύψει πάνω από τα σωματεία και όχι να δίνει 1000 €. Τα έξοδα είναι πέρα πολλά, οπότε η πολιτείας , η τοπική κοινωνία πρέπει να κοιτάξουν τα παιδιά.

Από την ημέρα που έφυγαν τα παιδιά να πάνε στο Αμπού Ντάμπι,  το διαδίκτυο έχει μπλοκάρει με τα Ζακυνθινόπουλα . Ας  τα  εκμεταλλευτούν και όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό σαν πρεσβευτές …

Αυτό που έχει γίνει σήμερα οφείλεται στα παιδιά και μόνο. Οι γονείς τα εμπιστεύτηκαν στο Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τους δίδαξε ήθος και αυτοάμυνα.

Εμείς είμαστε εδώ , ας στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά … Το άθλημα έχει δώσει το θετικό προτέρημα ότι όποιο παιδί διακρίνεται μπορεί να περάσει σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει. Πρέπει όμως να κάνει θυσίες ένα παιδί, δεν είναι τόσο απλό.

 

 Τάσος Τζίμης

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Αυτά τα δύο παιδιά ο Λούντζης και ο Πλέσσας μας έκαναν περήφανους. Αυτά τα παιδιά μας κάνουν περήφανους σε όλο τον κόσμο και εμείς τσακωνόμαστε εδώ. Μακάρι να είχαμε πολλά τέτοια παιδιά.

Ο σύλλογος είναι σοβαρός και τα αποτελέσματα φαίνονται

Όπως και για  τα άλλα δύο παιδιά που είναι στις φυλακές της Τουρκίας…Μακάρι γρήγορα να έρθουν στη Ελλάδα πίσω.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ

Δεν ήρθε αιφνιδιαστικά η ΠΕΖ. Έκανε καταγγελία ο Νίκος Κεφαλληνός τη Παρασκευή και ήρθαν χθες. Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος της εγκατάλειψης. Τα έχουν παρατήσει.

Έτσι χθες ήρθαν από την ΠΕΖ … Θα πάρουμε το πόρισμα και δείγμα και θα επισκεφτούμε τον Εισαγγελία.

Τη Δευτέρα μας είχε καλέσει ο σύλλογος ΜΟΥΣΕΣ για να δούμε τι συμβαίνει με το ΣΚΟΠΟ. Εξηγήσαμε πάνω από 2 ώρες… είχαν απορήσει μετά και από επίσκεψη προσωπική που έκαναν ενώ  αναρωτήθηκαν μήπως κάποιοι, πάνε να βάλουν ένα ΧΙ στο ΣΚΟΠΟ…

Είναι ηλίθιοι και εγκληματίες γιατί με το πόρισμα που θα έρθει θα δείτε πόσο εγκληματίες είναι. Πρέπει να τους τρέξω….

Ψάξτε να μου πείτε τι έχουν γίνει τα 700.000 που λένε ότι υπάρχουν για το ΣΚΟΠΟ. Μας παραμυθιάζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου… χρειάζεται νέα μελέτη…. Ψάξτε να μου πείτε γιατί κάποιοι πήγαν τον ρώτησαν το Πρόεδρο, γιατί αυτό το χάλι… Να πηγαίνει η επιτροπή και να λέει ο Πρόεδρος ότι ο Βιολογικός δουλεύει άριστα;

Έχει γίνει πλέον ένα τεράστιο σουρωτήρι, τα στραγγίδια πάνε στον υδροφόρο ορίζοντα και το υπόλοιπο 60-70% είναι ανεξέλεγκτο.

Να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αρκεί να κάνουν την αποκατάσταση του χώρου.

Έχουν πάρει και 2,5 εκατομμύρια από την Κυβέρνηση, τα σκουπίδια είναι στο δρόμο και φοβάμαι μην έχουμε τίποτα από το ΒΡΑΧΙΩΝΑ και περάσουμε μαύρο καλοκαίρι.

Κάλιο αργά παρά ποτέ έπρεπε να αφήσουν το Δήμαρχο να δουλεύει μόνος του… Υπάρχουν και είναι πολλοί οι αυλικοί.

 Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στο Ionianradio.gr - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ (7/3/2018) 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός