ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΑγγελική Βαρδακαστάνη

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

« ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ- η σημερινή ημέρα είναι η αφορμή για να λέμε πράγματα. Ασχολούμαι 31 χρόνια επί 10 ώρες την ημέρα με τη γυναίκα. Μέσα από τη δουλειά μου έχω αγαπήσει τη γυναίκα. Μπράβο στους άνδρες που σήμερα έκαναν δώρα για τις γυναίκες τους στο New Beauty Life . Έχουμε γιο που έκανε δώρο σήμερα στη μητέρα του μία περιποίηση και ο οποίος με συγκίνησε πολύ και μπράβο στους άνδρες που κάνουν τις γυναίκες τους να αισθάνονται όμορφα όλο το χρόνο.

Είναι ότι καλύτερο μπορεί να έχει γίνει και με επίπονη προσπάθεια ανθρώπων το Κέντρο Γυναικών. αντιμετώπιζαν σε λίγο διάστημα περιστατικά . Εγώ έχω αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις  και έχουμε προσπαθήσει να βοηθήσουμε τη γυναίκα. Θα άξιζε οι κυρίες από το Κέντρο Γυναικών, να έρθουν να μιλήσουν. Κάθε γυναίκα που αντιμετώπιζε βία νομίζει ότι είναι η μόνη που της συμβαίνει ή ότι δεν θα της ξανασυμβεί.

Δυστυχώς πολλές φορές συμβιβάζεται η γυναίκα είτε από λόγους επιβίωσης, είτε από το πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους είτε και από φόβο.

Οι γυναίκες εκεί έχουν στήριξη και προσπαθούν να κάνουν η μία την άλλη να στηριχτεί στα πόδια της. Έχουν όλο αυτό που χρειάζεται για να μπορούν να δρουν άνετα και να βοηθάνε.

Από την παγκόσμια ημέρα ς ομορφιάς έκαναν μια εισήγηση ότι σαν καλλιτέχνες της ομορφιάς θα πρέπει να έχουμε μία άλλη αντίληψη. Μιλάμε για την γυναίκα τη μελισσούλα , την εργάτρια, που πρέπει να δουλέψει καθημερινά για να σταθεί η οικογένεια της . Εμείς θα πρέπει να της έχουμε το πρότυπο της γυναίκας , να προσέχει τον εαυτό της και να έχει αρμονία με το σύντροφο της, να έχει στόχους, να είναι καλά με το σύντροφο της για να μπορεί να σταθεί στη κοινωνία.

Η αψεγάδιαστη καλλονή δεν είναι το πρότυπο  μας. Είναι η ψυχοσωματική, ψυχική και πνευματική υγεία παράλληλα για να έχουμε ευεξία. Οι νέες κοπέλες διαπαιδαγωγούνται πάρα πολύ από τα ΜΜΕ που προβάλλουν αυτά τα πρότυπα.

Εμείς στη δική  μου δουλειά δεν αντιμετωπίζουμε  προβλήματα γιατί είμαστε ο ναός της χαλάρωσης, Όμως μας δημιουργούν οι άλλοι. Φροντίζουμε να έρχονται να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και μετά να βγουν πάλι στο στίβο.

Αυτό που με ικανοποιεί είναι όταν κάθονται στην καρέκλα μου λένε «κάνε ότι θέλεις Αγγελική». Αυτό με βάζει στη λογική να έχω άγχος και ανησυχία και αυτό που θα τους κάνω να είναι πάρα πολύ καλό. Διαφορετικά νομίζω ότι δεν είμαι εντάξει. Ανταποδίδω την εμπιστοσύνη που μου έχουν οι πελάτες μου.

Συνειδητά επέλεξα να ζήσω στη Ζάκυνθο και γι αυτό το λόγο δε μπορώ να ζω στο μικρόκοσμο μου. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε εδώ , αγαπάμε το τόπο, μας δίνει και μάλλον του δίνουμε λιγότερα. Δε γίνεται να μη συμμερίζομαι αγωνίες που πρώτα και κύρια αφορούν εμένα. Στηρίζω οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτισμού αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Επίσης δε μπορούμε να αφήσουμε προβλήματα να τρέχουν άλλοι ή  να μην έχουμε αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω μας.

Έχω ένα σωρό σκέψεις και ανάρτησα για τις εξορύξεις. Δηλώνω έτσι είμαι εδώ. Η ανάρτηση ήταν με τη φωτογραφία με το ατύχημα στο Μεξικό όπου έδειχνε τη χελώνα μέσα στη πίσσα. Ετοιμάζονται να κάνουν δίπλα μας εξόρυξη πετρελαίου. Πρέπει να συμβεί το ίδιο για να αντιδράσουμε;

Η γυναίκα σήμερα όλη μέρα τρέχει. Είδα ότι από το 2012 δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από κανέναν και για τίποτα. Ξαφνικά βλέπω να γίνεται μία ημερίδα όχι για ενημέρωση αλλά για πάμε για εξορύξεις και τι καλά που  θα είναι

Μας μιλάνε για αντισταθμιστικά οφέλη. Αντί να μπούμε στη λογική αν πρέπει να γίνει μου λένε τι ψάχνεις ; αφού θα γίνει…. Μας αντιμετωπίζουν σαν ινδιάνους που τους δίνουν τα καθρεφτάκια.

Που είναι οι σύλλογοι, οι φορείς που πρέπει να  καλέσουν τον κόσμο να τον ενημερώσουν;

Πρέπει να έχουμε άλλη αντίληψη. Δεν μπορούν να μας λένε ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τα πετρέλαια.

Άκουσα συνέντευξη του  αλλά έμαθα επίσης ότι ο μόνος που είχε αυτή τη  θέση στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε ήταν ο κ.Θοδωρής Κολπονδίνος.

Δεν είμαι ειδική , αλλά ζητάω ενημέρωση. Κάποιος μου είπε ότι είναι εθνικό συμφέρον. Δεν θεωρώ ότι είμαι ενάντια στο εθνικό συμφέρον επειδή εκφράζω αυτές τις ανησυχίες.

Η μόλυνση δεν γίνεται μόνο από τα γεωτρύπανα αλλά και από τα πλοία που μεταφέρουν το πετρέλαιο.

Ακούω που λένε ας μην είναι ο τουρισμός το πρώτο. Μα από αυτό ζουν οι περισσότεροι. Συνολικά πρέπει να πονάμε και να δούμε το θέμα του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον είμαστε εμείς , είναι αυτό που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας.

Αυτό λοιπόν όπως λένε θα γίνει… Αλλά να μην έχουμε μιλήσει;;; Εγώ λέω να καλέσουμε αυτούς που λένε ότι δεν πειράζει και αυτούς που λένε ότι πειράζει που είμαστε σεισμογενής περιοχή , να καλέσουμε ακτιβιστές, οικολόγους κλπ.

Είπα στην αρχή ότι είναι μία αφορμή η σημερινή ημέρα. Αφορμή να μιλήσουμε για αυτά που μας απασχολούν.

Δεν μπορούμε να βάζουμε ΧΙ στις εναλλακτικές πηγές ενέργειες και να λέμε ναι στις εξορύξεις».

 

 

 Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (8/3/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός