ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τα δάνεια της τράπεζας Πειραιώς. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί σύσκεψη με Διονύση Ακτύπη, Στάθη Μπετίνη, Στέλιο Μποζίκη, Παύλο Κολοκοτσά, δήλωσε ο Γιώργος Αρμένης στο ΙοnianRadio.gr. – Θα σταλεί επιστολή και συνάντηση με Σταύρο Κοντονή για να «διαμαρτυρηθούμε έντονα γιατί από το 2011 η μήνυση Μποζίκη, βρίσκεται στο συρτάρι»
Και ακόμη ... "συμφωνώ με τη δήλωση του Νίκου Ζαράνη στο ΙοnianRadio.gr. Είναι μονόδρομος ο ΛΙΒΑΣ, μονόδρομος και η τήρηση της νομιμότητας"
Και ακόμη… χαρακτήρισε υπερφίαλη τη δήλωση Νίκου Τσίπηρα ότι η Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά δεν χρέωσε ούτε ένα ευρώ το Δήμο.


Γιώργος Αρμένης (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
 
  
«Η ημερίδα είχε σημαντική επιτυχία και από συμμετοχή πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε σχέση με τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που τώρα τα επεξεργαζόμαστε να τα προωθήσουμε ώστε να φανεί η ημερίδα χρήσιμη στη Ζάκυνθο.
Κάναμε ένα δελτίο τύπου ώστε να κινητοποιηθεί ΔΕΥΑΖ και Περιφέρεια. Ενώ υπήρξε προγραμματική σύμβαση που άρχισε να υλοποιείτε με τη συμμετοχή ΚΕΔΕ και ΕΔΕΥΑ, είναι 916 εκατ. για τους οικισμούς γ, διαπιστώσαμε ότι η Ζάκυνθος απουσίαζε . θα κάνουμε επαφές και με τη ΔΕΥΑΖ και στο δημοτικό συμβούλιο θα το θέσουμε το θέμα και θα συναντηθούμε και με τον αντιπεριφερειάρχη για το θέμα αυτό.
Αυτοί οι βιολογικοί αν μπορέσουμε να ενταχθούμε σε αυτή τη προγραμματική σύμβαση θα μπορέσουμε να λύσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα ειδικά στις περιοχές Αλυκανά – Αλυκές - Άγιο Νικόλαο-Τραγάκι-Κερί. Σαν ιδέες τα λέμε. Το πρώτο θεωρούμε που πρέπει να υπάρξει είναι ένα μαστερ-πλαν που θα βρίσκεται μπροστά σε κάθε δημοτική αρχή για να αντιμετωπίζει το θέμα των υγρών αποβλήτων στο νησί μας.
Προσπαθούμε να ανεβάσουμε και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που όταν έχει αποτελέσματα ανεβάζει και το επίπεδο στη Ζάκυνθο. Δεν χρειάζεται αντιπαράθεση και αντιδικίες που δεν έχουν κανένα νόημα.
ΛΙΒΑΣ
Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο και αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα του δήμου να δημιουργεί μία ροη υπηρεσιών υψηλή ποιότητας. Είμαι ικανοποιημένος σχετικά με τη λειτουργία του. Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο ΚΔΑΥ που είναι το πρώτο στην Ελλάδα και εγκαινιάστηκε το 1996. Είναι η καρδιά τους συστήματος. Έχουμε πει ότι πρέπει να γίνετε ανακύκλωση στη πηγή. Είχα τη τύχη να βρίσκομε τότε με μια ομάδα ανθρώπων που είχαμε αποτελέσματα και δημιουργήσαμε πολύ καλή υποδομή για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί μας. Αυτό κράτησε μέχρι το 1998, άφησε ένα σημαντικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Πρέπει να δείξει ο δήμος ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα. Έρχονται μηνύματα ότι και οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τα ζητήματα που υπάρχουν στο ΚΔΑΥ.
Δημόσια θα ήθελα να συγχαρώ το εργατικό κέντρο για τη παρέμβαση εκεί. Η δημοτική αρχή θεωρώ ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Οποιοδήποτε έλεγχος είναι θεμιτός στο βαθμό που έχει να βελτιώσει εις όφελος της τοπικής κοινωνίας. Μονόδρομος ο ΛΙΒΑΣ και η νομιμότητα δήλωσε χθες ο κ.Ζαράνης και με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στο ΚΔΑΥ .
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΤΣΙΠΗΡΑ «Δεν δημιουργήσαμε ούτε ένα ευρώ χρέος…»
Θεωρώ ότι είναι υπερφίαλη . Θα κάνει τον απολογισμό του στο τέλος της 5ετίας
 
Δάνεια Πειραιώς
Στο δημοτικό συμβούλιο έκανα πρόταση που άρχισε από ήμερα να υλοποιείτε στην οικονομική επιτροπή. Την επόμενη εβδομάδα θα συγκληθεί μία σύσκεψη με Ακτύπη (πρ.Δήμαρχο), Μπετίνη,Μποζίκη, Κολοκοτσά με αντικείμενο συζήτησης ενωμένες οι αυτοδιοικητικές να διεκδικήσουν τα νόμιμα δικαιώματα του δήμου. Δεύτερον αποφασίσαμε να στείλουμε επιστολή στο Σταύρο Κοντονή και να ζητήσουμε συνάντηση μαζί του ώστε να διαμαρτυρηθούμε έντονα γιατί είναι στο συρτάρι από το 2011 η μήνυση του Μποζίκη και η ανακριτική διαδικασία ξεκίνησε το 2014.
Το 2012 είχαμε μία σημαντική επιτυχία όπου τα χρήματα πήγαιναν στο Ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και όχι στην Πειραιώς. Αυτά είναι τα επίδικα χρήματα που πρέπει να διεκδικήσουμε. Αυτό πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που να δείχνει ενωτικότητα , συναδελφικότητα, αλληλεγγύη.
Μπορώ να κάνω καταλυτική κριτική στο κ.Κολοκοτσά όμως αναζητώ όχι πως θα στήσει ό ένας τον άλλο στο τοίχο αλλά πως θα κάνουμε δημιουργική αντιπολίτευση, πως να βοηθήσω με δημιουργικό τρόπο να λυθεί το πρόβλημα με την τράπεζα Πειραιώς.
 
Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε για τη Ζάκυνθο και το ρημαγμένο δήμο μας. Να υπάρχει σεβασμός για το ρόλο του ενός και του άλλου. Σε αυτή τη διαδικασία σημαντικό ρόλο πρέπει να παίξει και το δημοτικό συμβούλιο και οι παρατάξεις αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πολλές φορές νομίζω ότι ζω σε ένα παράλληλο κόσμο. Υπάρχουν πληροφορίες που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και αυτό δε βοηθάει καθόλου.Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (15/3/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός