ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟΓιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ)

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

«Είμαστε στη Κέρκυρα για το περιφερειακό σύμβουλο και επιστρέφουμε Δευτέρα. Το πιο σημαντικό θέμα είναι η συνένωση του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Το υπουργείο θέλει να αλλάξει όλο το χάρτη του Ιόνιου Πανεπιστημίου, θέλει να πάρει σχολές από τη Λευκάδα να καταργήσει σχολές από Κεφαλονιά… εκείνο που δε βλέπω από τη περιφέρεια είναι ότι δεν υπάρχει μία εισήγηση αλλά έχουμε 4 διαφορετικές εισηγήσεις…. Πάμε σε ένα περιφερειακό συμβούλιο χωρίς ενιαία περιφερειακή πρόταση που να λέμε πως θέλουμε το χάρτη του Ιονίου. Βλέπουμε συνημμένα αποφάσεις από το Δήμο Κεφαλονιάς, χθες ο αντιδήμαρχος παιδείας κ.Κοκλας  μου έδωσε την πρόταση του, το ίδιο και ο κ.Καποδίστριας… Εδώ βλέπουμε την αδυναμία της περιφέρειας να έχει οδικό χάρτη  που  να μας λέει πάμε να τον κουβεντιάσουμε.

Ο οδικός χάρτης δεν έχει αλλάξει, το δρόμο έχουν χάσει. Πάμε να κάνουμε τώρα μία συζήτηση στο Περιφερειακό γνωμοδοτική προς το υπουργείο που ήδη έχει πάρει τις αποφάσεις του.

Μία σημαντική επερώτηση είναι για το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λειτουργούσε έως 31/12/2017. Έκτοτε δεν υποστηρίζεται από τη περιφέρεια και δε λειτουργεί. Το γραφείο αυτό έχει άμεση πρόσβαση στην Ε.Ε , διεκδικεί και ενημερώνει τους πελάτες. Δυστυχώς επελέγησαν   17 φορείς που θα συνεργαστούν με αυτό το γραφείο και εμείς δεν είμαστε μέσα στους 17.

Το λόγο θα μας τον εξηγήσει ο Περιφερειάρχης.

Έρχονται οι εκλογές και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι κάτι έρχεται. Το μόνο που έρχεται είναι η αλλαγή του βουλευτή Ζακύνθου. Αυτό είναι δεδομένο. Με τη πολιτική που εφαρμόζουν και η απουσία του βουλευτή από το νησί μας δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να κρατά την έδρα. Καμία σχέση αυτά που έγιναν με αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά. Πριν που ήταν υφυπουργός αθλητισμού είδαμε πως διέλυσε το ποδόσφαιρο, πως διέλυσε και την ομάδα της Ζακύνθου. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στο τόπο με ανθρώπους που έχουν όρεξη και όραμα.

Προεκλογικές εξαγγελίες ότι θα έρθει η σιδερένια γέφυρα. Το ακούμε τίποτα όμως δεν υπάρχει.

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε καταφέρει, είχε πάρει παραχώρηση από το λιμενικό ταμείο να τοποθετηθεί η γέφυρα. Τρία χρόνια μετά όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν στη δικαιοδοσία τους αλλά ούτε καν έφεραν τη σιδερένια προσωρινή γέφυρα που ο βουλευτής με ένα τηλέφωνο στον κ.Καμμένο να έκανε η γέφυρα αμέσως θα είχε έρθει.

Υπάρχουν θέματα προϋπολογισμού, προσχεδίων δράσεων, απολογισμό πεπραγμένων περιφερειακής αρχής. Θα είναι καθαρά μια φιλοσοφική συζήτηση γιατί έργο δεν έχουν να δείξουν. Το μόνο που δουλεύει στη περιφέρεια είναι το γραφείο τύπου της περιφέρειας Ιονίων νήσων.

Σαν περιφερειακή αρχή και σαν αντιπεριφέρεια δεν διεκδικεί και δεν έχει καταφέρει να μας πείσει ότι καλά έκανε ο κόσμος και τους ψήφισε. Ο χρόνος τους έχει τελειώσει. Δυστυχώς απέτυχαν στο έχει σήμερα έργο τους. ότι μκαι να πουν δυστυχώς είναι για να χρυσώνουν το χάπι.

Νίκος Τσουκαλάς, Πρόεδρος Ενωσης Φοροτεχνικών Ζακύνθου

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

 

Δασικοί χάρτες. Είναι το μεγάλο πρόβλημα που κανένας δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει γιατί υπάρχει αλαλούμ. Έχουμε τρία προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. Τη Παρασκευή έγινε μία ενημέρωση και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πιο εφιστάμενα το πρόβλημα.

Ένας βασικός παράγοντας για να πει κάποιος ότι το οικόπεδο είναι δικό του είναι να προσδιορίζεται και να αποτυπώνεται στο χάρτη. Πάμε να βρούμε μία λύση , δε μπορούμε να λύνουμε προβλήματα μια ζωή και οι αμαρτωλοί να συνεχίζουν να υπάρχουν. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα το έχω διασταυρώσει θα πω ακριβώς ποιοι ευθύνονται… δε μπορεί να συνεχίζεται αυτό το βιολί….

Αυτός ο μηχανισμός και αυτά τα πρόσωπα υπήρχαν, διαφέντευαν τη Ζάκυνθο την οδήγησαν εδώ που την οδήγησαν και συνεχίζουν, τη διαφεντεύουν αλλάζοντας προβιά.

Οι ίδιοι διαφέντευαν οι ίδιοι διαφεντεύουν . αν δεν πάρουμε γενναίες αποφάσεις οι πολίτες , εάν δεν αλλάξει όλη αυτή η παλαιοντοκρατία δεν πρόκειται να πάμε βήμα, θα είμαστε σημειωτόν. Θα δούμε τώρα τους χάρτες και θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

Έχουμε δύο θέματα .

  • Η ενεργοποίηση δικαιωμάτων που γίνεται υποχρεωτικά με τον ΑΤΑΚ. Θα αντιμετωπίσουν περίβλημα όσοι αγρότες δηλώνουν τα συγκεκριμένα ακίνητα
  • Τα ενοικιαστήρια που δε φαίνονται στον ΑΤΑΚ.

Το υπουργείο προχωρά στη λογική ώστε να μειώσει τους δικαιούχους ώστε να χρειαστούν μικρότερα ποσά. Άρα ο καθένας ας αποφασίσει τι επιλέγει.

  • Τη Παρασκευή ανέβηκε το Ε3 το οποίο ήταν συμφωνημένο διαφορετικά. Δυστυχώς θα υποστούμε να λειτουργήσουμε με αναδρομικά από 1/1/2017. Είναι ένα πολύπλοκο και πολυδαιδαλώδες έντυπο που πρέπει να δίνει στοιχεία σε κάθε φορέα. Μπήκε στο παραπέντε εσπευσμένα και χωρίς καμία διαβούλευση. Αυτό ήταν μία απειλή που ακούγαμε και δυστυχώς πήγε στο Ε3. Το έντυπο ζητάει ανάλυση και διαχωρισμό των δαπανών


Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (16/3/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός