ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων )
 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.
 
 
"Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλληπτήρια στην οικογένεια και στους οικείους της οικογένειας της Αντα Καρακάση.
Είναι απώλεια, πλήγμα, για ένα χαρούμενο, ένα χαμογελαστό, ενεργητικό άνθρωπο, με διάθεση να προσφέρει.
ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ
Μετά την υλοποίηση της ημερίδας δεν μείναμε στάσιμοι και μόνο στις δηλώσεις εκεί. Η ημερίδα δεν αητών επαρκής να καλύψει τις όποιες ανησυχίες του ζακυνθινού λαού
Η φυσιογνωμία του νησιού μας είναι ξεκάθαρη. Βασιζόμαστε στο περιβάλλον, άρα πρέπει να το προστατέψουμε
Τυγχάνει να είμαστε από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης αρά χρήζει προσοχής.
Ζούμε εδώ , εμείς τα παιδιά μας και σήμερα η οικονομική δραστηριότητα στηρίζεται κατά 90% στον τουρισμό. Άλλος ένας λόγος για να προστατέψουμε το φυσικό κάλος που έχουμε και που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια πίσω
Τι θα συμβεί αν γίνει το οποιοδήποτε ατύχημα στην προσπάθεια εύρεσης καυσίμων?
Οι επιστήμονες κρούουν τον κίνδυνο για την εξόρυξη καυσίμων… Υπάρχουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας … γιατί εμείς πάμε πίσω;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τα καύσιμα, άρα δε μπορούμε από τη μια μέρα στην άλλη να τα καταργήσουμε.
Η επίπτωση ενός ατυχήματος δεν είναι η οικονομική καταστροφή. Είναι πριν από αυτή, η καταστροφή. Καταρχήν μπορεί να ενεργοποιηθεί το σεισμογενές ρήγμα. Θα υποστεί πλήγμα η ιχθυοκαλλιέργεια, θα μολυνθεί ο θαλάσσιος πλούτος. Θα είναι πολλές οι επιπτώσεις. Και στην ημερίδα δεν ειπώθηκε, και προβληματίστηκα, αν υπάρξει, ου μη γένοιτο, ένα ατύχημα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και πως θα αντιμετωπιστεί; Δεν πήρα απαντήσεις.
Κάνοντας μία κίνηση θα πρέπει να έχουμε οφέλη για αυτόν που την κάνει, για τον διαχειριστή, για τη χώρα μας για τον τόπο μας.
Το ΥΠΕΚΑ με τις 3 γεωτρήσεις στη περιοχή δεν θα έχει παραπάνω από 300 εκατομμύρια ετησίως, ποσό που μπορούμε να το αντλήσουμε μόνο από την αλιεία.
Το θέμα δεν είναι να μένουμε και να επιμένουμε στη ν οποιαδήποτε άποψη. Πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό.
Θεωρώ ότι ήταν απώλεια, το να μην συμμετέχουν στην ημερίδα δικοί μας επιστήμονες ζακυνθινοί όπως οι κ.Κουρής, Κοπανάς, Αντωνόπουλος. Έχω έρθει σε επαφή μαζί τους και στις επόμενες ημέρες, θα δούμε από κοινού, πως θα δημιουργηθεί ένας φορέας που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις, με απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα είναι μία επιτροπή που θα παρακολουθεί αυστηρά τις εξελίξεις . Είναι σημαντικό για το τόπο μας.
Δεν πρέπει να εξετάζουμε τα οφέλη που θα έχουμε σαν κοινωνία γιατί αυτά θα είναι πολύ λίγα, σε σχέση με τις επιπτώσεις που μπορεί να ανακύψουν από ένα ατύχημα και αυτό είναι που πρέπει να αποφύγουμε.
Είναι σημαντικό σαν κοινωνία, σαν κάτοικοι, αλλά και σαν επιχειρηματίες, να δρομολογούμε τις εξελίξεις προς το κοινό συμφέρον. Όχι να αφήνουμε να δρομολογούνται χωρίς να έχουμε άποψη και ενεργητικότητα.
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι όχι μόνο πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά να είμαστε και εξωστρεφείς. Να έχουμε αντίληψη ανάπτυξης. Η όποια αντίδραση δεν έχει να κάνει στο ότι είμαστε αντιαναπτυξιακοί. Αντιθέτως εξωστρέφεια είναι να βαδίσουμε προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Έχει δρομολογηθεί μία εγκαταστήσει στο ΛΙΒΑ. Πρέπει να επιτηρείται η διαδικασία. Στην επίσκεψη των παραγωγικών φορών πριν από καιρό ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο . Βέβαια μιλάμε για πριν 2 μήνες ενώ είχαμε πάρει κατά την επίστεψη μας εκεί και διαβεβαιώσεις, ότι θα γίνουν κάποιες σημαντικές βελτιώσεις. Επισης έμεινε ανοικτό το θέμα, αν το καλοκαίρι θα ήταν επαρκές το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις για να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. Από τη στιγμή όμως που η ανακύκλωση δεν λειτουργεί έχουμε μείνει πίσω. Σαν κοινωνία θα πρέπει να έχουμε στόχο την ανακύκλωση για να προστατέψουμε το τόπο μας.
 
Ακόμη δεν ειμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από πέρυσι. Δεν είναι μόνο οι τουριστικές περιοχές, είναι και η πόλη. Η καθημερινότητα μας θα πρέπει να είναι όπως μας αρμόζει.
 
ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ)
Ακούγοντας τα μεγάλα και ενδιαφέροντα και αφού δώσω συγχαρητήρια για τις ενέργειες που κάνει οι οποίες είναι σημαντικές για το νησί γιατί χωρίς τουρισμό δεν υπάρχει η Ζάκυνθος.
Τα αντισταθμιστικά όποια και αν είναι θα είναι πολύ λίγα. Δεν αξίζει κανείς το κόπο να ρισκάρει. Η αγωνία του Θοδωρή είναι και δική μου και εντάσσω τον εαυτό μου δίπλα του, σε ότι και αν χρειαστεί.
Όσο αφορά το ΛΙΒΑ θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη προστασία της περιοχής όμως με τρομάζει το γεγονός να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί πάνω αλλά πρέπει να διορθωθεί και όχι να γυρίσουμε πίσω με σκουπίδια στους δρόμους στην έναρξη της θερινής περιόδου.
Ούτε να το φανταστώ δεν θέλω ότι μπορεί να έχουμε μία από τα ίδια. Ξέρω όλους τους αρμόδιους φορείς ότι έχουν συνεναισει με το ΛΙΒΑ. Άλλοι λέγοντας το δυνατά, άλλοι διακριτικά. Αφού έχει συναινέσει το 90% για το ΛΙΒΑ πρέπει να λυθεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να βοηθήσουμε να λυθεί το πρόβλημα ναμη πάθει ζημιά το νησί. Γιατί τη μεγάλη ζημιά δεν την παθαίνουν οι πολιτικοί αλλά οι επαγγελματίες. Εμείς λοιπόν πρέπει να τους πούμε να καθίσουν να λύσουν τα όποια προβλήματα προστατεύοντας βέβαια το Ι ΛΙΒΑ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΠΟΝΔΙΝΟΣ
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Νίκο το Βαρδακαστάνη για την τοποθέτηση του, είναι γνωστή η αγωνία του και η ευαισθησία του για το καλό του τόπου του. Πάνω σε αυτό το μοτίβο και με γνώμονα το κοινό συμφέρον θα δουλέψουμε για να αποτρέψουμε οτιδήποτε μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για το τόπο μας".


 

 
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Τάσος Τζίμης

Δυστυχώς η ΝΔ στη Ζάκυνθο πάει να πέσει στο ποτάμι και να πνιγεί ….με τις ευλογίες των …..

Ευτυχώς που το Μάιο θα έχουμε εκλογές. Οι κάλπικες εκλογές πριν 2 χρόνια που το παραδέχτηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έβγαλε κάποιους πρόεδρους που δίχασαν τους νεοδημοκράτες . Εύχομαι το Μάιο να αλλάξουν τα πράγματα.

ΧΥΤΑ

Πριν τρεις ημέρες επισκεφθήκαμε το Αεροδρόμιο. Είδαμε το χάλι με τα στραγγίδια, έχουν ανοίξει ένα μεγάλο τράφο, αρουραίοι πνιγμένοι στα στραγγίδια… δυστυχώς εκτός από το ΣΚΟΠΟ που κάναμε πόλεμο να τον κλείσουμε έχουμε δίπλα μας ένα μικρό ΣΚΟΠΟ… το Καλαμάκι βάλλεται από παντού…

Δυστυχώς κάποιοι μεγαλοαρχηγοί της δημαρχίας παρατήρησαν ότι στο ΛΙΒΑ πήγαν ανακυκλώσιμα υλικά. Μα 5 χρόνια φώναζα ότι έρχονταν στο ΣΚΟΠΟ, έρχονταν όλα τα ογκώδη, όλο το χαρτί …Τώρα λυπούνται;;; Έτσι  τον κατάντησαν αυτοί που διοικούν το Δήμο. Ο κ.Κασσιμάτης είπε λυπάμαι που  πάνε τα ανακυκλώσιμα στο ΛΙΒΑ. Το είδα και ανατρίχιασα. Εμάς μας βοήθησε κανένας, μόνο ο Μπέλεσης Τσαγκαρόπουλος και ο Δήμαρχος.

Έχουμε χάσει 2 εβδομάδες γιατί έλειπε ο δικηγόρος μας ο κ.Κεφαλληνός . Αυτή την εβδομάδα  προχωράμε σε μηνύσεις  στα άτομα που κατέστρεψαν το ΣΚΟΠΟ και είναι άτομα από τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Να σταματήσουν οι βλακώδεις συνεντεύξεις από άρχοντες του δήμοου… ο κ.Τσιπηρας είπε ότι εγώ έκλεισα σκόπιμα το ΣΚΟΠΟ σε συνέντευξη του το καλοκαίρι. Προχθές σε εσάς δήλωσε ότι     εκείνος τον έκλεισε.

Έχουμε αηδιάσει οι καλαμακιώτες με τις τοποθετήσεις του Νίκου Τσίπηρα μετά και τις τελευταίες δηλώσεις για το ποσό αποκατάστασης του ΣΚΟΠΟΥ.

Πρέπει να πάμε και να μη μείνει ούτε ένα γραφείο. Ο Βιολογικός δεν δούλευε. Έχουν γεμίσει στραγγίδια οι παραλίες του Καλαμακίου

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (19/3/2018)                                                        

 
 
 
 
 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός