ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συμβαίνει τώρα στο IonianRadio.gr! Kαλεσμένoς στο στούντιο ο Χρήστος Ξένος
(επιχειρηματίας-ξενοδόχος )
Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.

Φέτος έχω πάρει πολλές δουλειές και έχω ζητήσει από το συνεργάτη μου να μην έχω την ευθύνη και την επιμέλεια της εκπομπής που παρουσίαζα.
Σε όλους όσους συμμετείχαν θα πω ένα ευχαριστώ, γιατί η συμμετοχή των καλεσμένων ήταν που έκανε επιτυχημένη την εκπομπή.
ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΑ
Είμαι σχετικά σίγουρος η συγκομιδή των απορριμμάτων γίνεται άριστα, οι δυσκολίες είναι λίγο στο οικονομικό θέμα. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούν οι οικονομικές υπηρεσίες, ίσως να χρειαστούν και τη βοήθεια του υπουργού εσωτερικών
Σαν σύλλογοι ξενοδόχων οτιδήποτε θέμα άπτεται για τη Ζάκυνθο προσπαθούμε να είμαστε ενήμεροι .
Σε λίγες ημέρες φτάνουν οι πρώτοι τουρίστες και πρέπει να είμαστε καθαροί και αξιοπρεπείς και για αυτούς αλλά πρωτίστως για τον εαυτό μας.
Η Ζάκυνθος και οι ζακυνθινοί δε γνώρισαν κρίση. Δεν υπήρξε και δεν αντιμετωπίσαμε ανεργία. Η Ζάκυνθος είναι στους 5-6 νομούς της Ελλάδος με τις περισσότερες προσλήψεις.
Στο νησί εισρέουν γύρω στα 500 εκατομμύρια . Άρα το κράτος εισπράττει από το νησί 100 -120 εκατομμύρια. Εγώ προσωπικά δίνω τα 7,5. Γιατί δεν εισπράττει τα 100 έτσι όπως οφείλει να κάνει; Το πολιτικό κόστος πάει στην άκρη και αν δουλέψει το κράτος πιστεύω ότι τα χρήματα αυτά θα εισπραχθούν.
ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Το πράσινο της Ζακύνθου, που είναι θειο δώρο, έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό που λέμε τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου. Η φύσις της Ζακύνθου και οι επιχειρηματίες έχουν βοηθήσει σε αυτό το όφελος.
Επιπλέον αν ο δήμος και ο ΦΟΔΣΑ έχει δυσκολίες διαχείρισης κάποιων θεμάτων πρέπει να είναι αρωγός το κράτος. Η Ζάκυνθος δικαιούται περισσότερα από όσα χρήματα παίρνει από το κράτος.
Όσο αφορά Τις φωτιές όταν εμείς οι ίδιοι και με τη Ζάκυνθο και μπ0οορεί να καταφέρουμε να γίνει καραφλή θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Εγώ προσωπικά έχω προτάσεις να καταθέσω. Μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο όπως στη ΣΚΙΆΘΟ .
Πρέπει στη Ζάκυνθο να υπάρχει φύλαξη από εθελοντές. Αν το κάνουμε όλοι μας και το οργανώσει η πυροσβεστική 2.000 ώρες θα τις καλύψουμε εμείς. 700 εργαζόμενοι από 3 ώρες.
Επίσης να απευθυνθεί μία οργανωμένη κίνηση στα σχολεία, στα ξενοδοχεία στις επιχειρήσεις.
Το κράτος είναι οργανωμένο στα χαρτιά. Υπάρχει υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Θα πρέπει να συντονίσουν, να οργανώσουν μια ημερίδα, για να πετύχουμε να μην έχουμε άλλες πυρκαγιές στη Ζάκυνθο.
Το κράτος είμαστε εμείς και την κάθε κρατική υπηρεσία θα πρέπει εμείς να την υποστηρίζουμε.
Όλα είναι εύκολα αρκεί να πιστέψουμε ότι στη διαχείριση χρόνου και όταν μιλάμε να μιλάμε ουσία και όχι αέρα κοπανιστό.
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Οι κρατικές υπηρεσίες χωλαίνουν από πλευράς οργάνωσης αλλά και επάρκειας προσωπικού. Έτσι δεν είναι οργανωμένη η τροχαία Ζακύνθου. Και πάλι ο πολίτης πρέπει να είναι αρωγός στην εύρυθμη λειτουργία της. Ο πολίτης δεν πρέπει να είναι παραβάτης κατά συνείδηση.
Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να συνεργαστούν οι πολίτες. Τα ΤΑΧΙ το χειμώνα δεν εργάζονται, είναι ταλαίπωροι, όμως το καλοκαίρια εργάζονται μανιωδώς. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Είναι και κάποιοι κάτοικοι της Ζακύνθου που κατ΄ εξακολούθηση είναι παραβάτες.
Πολλές φορές τα ΤΑΧΙ δεν φταίνε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Όμως πρέπει να πειστούν ότι το επάγγελμα τους δεν μπορεί να είναι κλειστό. Πρέπει να απελευθερωθεί το επάγγελμα.
Το όριο της αύξησης του τουρισμού βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει. Επειδή ζούμε σε ελεύθερη οικονομία και επειδή η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη υπάρχει ανοικοδόμηση. Δεν μπορείς να πεις δεν αναπτύσσω άλλο τα νησιά. Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί μεγαλύτερο από τη Κω . Η Κως δέχεται 1 εκατομμύριο τουρίστες, η Ζάκυνθος 650 χιλιάδες. Γιατί η Κως μπορεί και η Ζάκυνθος δε μπορεί; Γιατί στη Κω ενώθηκαν όλοι στο πρόσωπο του δημάρχου και έκαναν έργα υποδομών. Σήμερα έχουν φοβερή ανάπτυξη σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Διονύσης Κακολύρης Προεδρος ΚΤΕΛ

Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος . Αυτό μας ευχαριστεί και μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι.
Προσπαθούμε να έχουμε μικρούς στόχους για να μπορούμε να τους πραγματοποιούμε. 
Οι ζακυνθινοί το επιλέγουν και ειδικά με τις προσφορές ο κόσμος το αγκαλιάζει και προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους για να μας επιλέξουν πάλι.
Το τελευταίο καιρό κάναμε μία προσφορά , μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων προσπαθώντας να τονώσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου . Το κόστος ήταν 55 ευρώ ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ μαζί με τα δρομολόγια του πλοίου.
Με μεγάλη χαρά μας είδαμε ότι από το επιβατικό κοινό αναγνωρίστηκε η προσφορά μας. Έτσι μπήκαμε στη σκέψη να προσχωρήσουμε σε καλύτερες προσφορές για το μέλλον.
Η διάρκεια του ταξιδιού που έχει μικρύνει, βέβαια περάσαμε ένα επικίνδυνο ταξίδι κατά; Τη διάρκεια των παρεμβάσεων αλλά όλα πήγαν καλά.
Για να μπορέσει να πετύχει η αστική συγκοινωνία κοιτάμε να γίνει κάτι που πραγματικά θα εξυπηρετήσει τον κόσμο. Θα πρέπει να το αγκαλιάσουμε όλοι και να λύσουμε το πρόβλημα όχι να κυκλοφορήσουν απλά και μόνο minibus…
Στη δημόσια διαβούλευση είπαμε ότι οι φορείς δεν άκουσαν μόνο τις προτάσεις, αντίθετα μας πρότειναν λύσεις για καλυτέρευση της συγκοινωνίας γεγονός που μας ικανοποίησε. Καταθέσαμε3 διαδρομές, και είμαστε στη διαδικασία να συζητήσουμε με το δήμο για την υλοποίηση τους.

 

Διονύσης Καρδιανός Μπουκιος (υποψηφιος Πρόεδρος ΝΟΔΕ)

 

Φωτογραφία του Δημήτρης Τετράδης.


Δεν έχω καμία άποψη σε ότι αφορά τα εσωτερικά στο Λιμενικό Ταμείο. Και ο κ.Ζώντος και ο κ.Ζήβας, πέταξαν χρήματα και έμεινα πυροτεχνήματα.
Το πυροτέχνημα του κ. Ζήβα είναι η περίφημη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη που μου θυμίζει την ιστορία κάθε λίγο να «βγαίνουμε από την επιτήρηση…» .
Μάλλον πάμε για εξάντληση της τριετία και η περίφημη γέφυρα δεν μπήκε ακόμη. Βγαίνουμε και κοιτάμε μη τυχόν έρχεται κανένα πολεμικό και τη μεταφέρει. Κατά τα άλλα το λιμενικό ταμείο είχε και έχει μικρές δυνατότητες.
Έκανα μία θητεία όχι μέσα από τα γραφεία. Ήμουν όλη την ημέρα στο λιμάνι. Είμαι από τους λίγους που έχουν συμμετοχή στα κοινά και όχι τώρα. Επί Διονύση Πυλαρινού ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου. Το ξέρουν όλοι οι ζακυνθινοί ότι εγώ τρώω το μέλι το δικό μου και με κουταλάκι. Δεν έχω πάρει μέλι από πουθενά. Πολλοί που ήρθαν με σακουλιές και έφυγαν κλοτσηδόν. Και το ίδιο θα γίνει και στην ΝΔ αν εκλεγώ Πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Είμαι φίλος με όλους , αλλά δε μετέχω πουθενά. Για την υποψηφιότητα μου δεν πήρα το ΟΚ από κανένα. Στη ΝΔ έχω σταματήσει τις επισκέψεις μέχρι τη Ρηγίλλης. Ούτε στη Συγγρού ούτε στη Πειραιώς έχω πάει. Δεν έχω ούτε τηλέφωνο. Το λέω γιατί κυκλοφορούν στη πιάτσα διάφοροι και πετάνε ένα όνομα από το επιτελείο του Κυριάκου και λένε τηλεφωνηθήκανε. Δεν ισχύει τίποτα. Είναι μία κάστα αυτή που τα λέει και εκμεταλλεύεται… 
Δεν είχα πρόθεση να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Όμως επειδή η όσφρηση μου είναι καταπληκτική είδα ότι πάμε σε εκλογές για μία από τα ίδια. Η δική μου υποψηφιότητα όμως δεν είναι μία από τα ίδια. Δεν έχω δέσμευση σε κανέναν, μου είναι όλοι αγαπητοί και δεν έχω κρύψει ποτέ ότι και ο Γάσπαρος και ο Ακτύπης είναι φίλοι μου. Πήρα την απόφαση και δεν το ήξερε κάνεις. Επιμένω σε αυτό. Από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα τα πηγαδάκια που γίνονται είναι φοβερό. Δίνω υπόσχεση. Αν οι φίλοι της ΝΔ με τιμήσουν με τη ψήφο τους, τα γραφεία θα αλλάξουν όψη. Θα είναι η πόρτα ανοιχτή για όλους τους νεοδημοκράτες, όλη τη νεολαία και όσοι εκλεγούν δεν θα λακίσουν όπως έγινε τις προηγούμενες φορές. Έχω τη πείρα και δεν είμαι δεσμευμένος πουθενά. Θα γίνουμε κυβέρνηση όταν γίνουν εκλογές, και θα είμαστε όλοι μαζί για να προωθήσουμε τα ζακυνθινά θέματα. Δεν είναι μόνο τα πολιτικά , είναι και τα ζακυνθινά που είναι καυτά. Ήμουν υποστηρικτής του σημερνού προέδρου γιατί πίστευα στην ανανέωση. Είχα βγει και το είχα πει ευθαρσώς όπως έλεγα ότι ήμουν και υπέρ του Βαγγέλη Μειμαρακη. Όμως ο Κυριάκος τα έχει πάει καλά σε όλα μέχρι σήμερα και είμαι στον υπέρτατο βαθμό στοιχισμένος πίσω του 
Από τη πρώτη δήλωση είπα ότι το ψηφοδέλτιο με το όνομα μου θα είναι μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσω εφόσον είμαι εν ζωή.
Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν επισήμως στις 27/4/2018. Είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, ο μόνος που μου το έχει δηλώσει ότι κατεβαίνει είναι ο Παναγιώτης Κόκλας. Κυκλοφόρησε και το όνομα του κ. Διονύση Κοκλα. Έχω θέσει υποψηφιότητα; Από 12/3 και σήμερα 29/3 ουδείς εκτός του Τάκη Κόκλα παρά μόνο πηγαδάκια …. Μέχρι 13/5 θα λέω το ίδιο γιατί ο καθένας κάπου με τοποθετεί. 
Θα προωθήσω σε ρόλους ενεργούς και τους παλιότερους και τους νέους Δεν έχω κανέναν που να ενδιαφέρεται για οποιοδήποτε ρόλο. Η νεολαία θα προωθηθεί όπως όμως πρέπει όχι μπαμ μπουμ από τη μια μέρα στην άλλη. Θα συνεργαστώ με όλα τα κόμματα και όλες τις νομαρχιακές επιτροπές για τα θέματα της Ζακύνθου. θα συνεργαστώ και προεκλογικά για να γίνουν οι εκλογές ειρηνικά.
Ήμουν ο πρώτος που προτάθηκα από όλους να είμαι ένας από τα 5 μέλη της οικονομικής επιτροπής του κόμματος. Δεν χτύπησα πόρτα άλλου κόμματος ή εργολάβου.. . 
Δεν διαπραγματεύομαι την εξωστρέφεια.
Είπαν ότι δημιουργείται αντιμπουκικό μέτωπο σε ραδιοφωνικό σταθμό. Με ενημέρωσε φίλος αλλά δεν άκουσα την εκπομπή ο ίδιος. Δικαίωμα τους να λένε ότι θέλουν. Δεν ανήκω σε καμία παρέα, οι παρέες έχουν τελματώσει τη ΝΔ στη Ζάκυνθο. Αν θέλουν τέλμα βεβαίως εγώ δεν κάνω γι αυτή τη θέση

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΜΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (28/3/2018)

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός