ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Ακης Ζήβας (Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου) 

 

Θέλω να πω ότι το θέμα της μεταλλικής αποσπώμενης γέφυρας το είχαμε ξεκινήσει από το 2000. Έφυγα από το λιμενικό ταμείο , έμειναν κάποια εξαρτήματα. Χάσαμε πολλά πράγματα και το μεγαλύτερο που χάσαμε ήταν το μάστερ πλαν που μια δεκαετία έμεινε στα συρτάρια. Μετά τη γέφυρα είναι να πιέσουμε στην υλοποίηση του μάστερ πλαν. Θα αλλάξει όλος ο χώρος και όλη η αισθητική του λιμανιού. 
Θεωρώ ότι με τη συνεργασία και τη καλή σχέση μεταξύ αυτών που υπηρετούν τους θεσμούς θα πετυχαίνουμε και θα διεκδικούμε πολλά. Έχουμε βουλευτή και μαζί υπουργό, τον κ.Κοντονή και δεν ξέρω πότε η Ζάκυνθος θα αποκτήσει ξανά υπουργό. Θέλω να ευχαριστήσω το βουλευτή μας και υπουργό, που διεκδικεί , ανοίγει πόρτες και πετυχαίνει αλλά και το κ.Καμμένο που πλέον έχουμε τη τοποθέτηση των μεσόβαθρων της σιδερένιας γέφυρας
Πιστεύω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα είμαστε σε καλά χέρια. Δεν ξέρω αν αμέσως θα δοθεί στη κυκλοφορία γιατί χρειάζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Βεβαίως και μπορεί να προχωρήσει και η μόνιμη γέφυρα εφόσον υπάρχουν συνεννοήσεις.
Μάνος Κόνσολας Τομεαρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ

 

Τον Αύγουστο είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση ότι θα βγει η χώρα από την εποπτεία. Ουδείς μας το αμφισβητεί, θα είμαστε ωστόσο υποχρεωμένοι να εξυπηρετούμε το χρέος και ενδεχομένως να επιχειρήσουμε να δανειστούμε χρήμα από την αγορά. Το ερώτημα είναι ποιο είναι το κόστος.

Τον Αύγουστο δεν θα έχουμε ούτε το τέλος των μνημονίων ούτε της εποπτείας… άλλο έξοδος στις αγορές και άλλο έξοδος από τα μνημόνια. Ο κ.Τσίπρας έχει το θάρρος να μιλά στους δικούς του πολιτικούς φίλους έχει όμως και και το θράσος να μιλά στους πολίτες για το μνημόνιο… νέοι φόροι που θα εφαρμοστούν από το 2019 και από το 2020 …. Για ποια έξοδο μας μιλάει; Προσπαθεί να προσπαθήσει ως επιτυχία και ξεχνά τα πρόσθετα βάρη που έχει επιβαρύνει τον πολίτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκη και όλοι μας αντιδρούμε … Φοβάμαι μήπως το πληρώσουμε ακριβά με την άνοδο των επιτοκίων. 
Σε ότι αφορά λοιπόν τη ρητορεία της κυβέρνησης θα ισχύσουν το αργότερο από 1/1/2020 περικοπές, οι μισθωτοί χάνουν από τη μία χρονιά στην άλλη παραπάνω από ένα μισθό…. Ο κ. Τσίπρας από το Β.Αιγαίο σήμερα δήλωσε «εσείς πρέπει να είστε προστάτες της Ευρώπης … Αυξήθηκε το τουριστικό ρεύμα»… Τους κοροϊδεύει… ο άνθρωπος είναι σε άλλο τόπο…. Αγνοεί την ανεργία που έχει ανέβει, εμπαίζει του κατοίκους της Λέσβου και τους λέει ότι έχουν και τουριστικό ρεύμα….
Η ΝΔ δεσμεύεται για ένα πακέτο ελαφρύνσεων
Καθιέρωση συντελεστή σε εισοδήματα … μείωση συντελεστή επιχειρήσεων…. Ανάσα σε όλες τις επιχειρήσεις…. 
Προχωράμε σε μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30%....
Σταδιακή κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
Για το τουρισμό μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω σμε πολίτες της Ζακύνθου, αλλά και αιρετούς της αυτοδιοίκησης
Εκεί διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας ανθρώπινος πλούτος που αγωνιά, υπάρχει εξαιρετικό δυναμικό… Η Ζάκυνθος είναι ισχυρός τόπος, αποτυπωμένος στη διεθνή αγορά και όλοι μαζί θα μπορούσαμε να συνθέσουμε ένα διαφορετικό τοπίο….
Με την πολυκεντρική ανάπτυξη που θέλουμε να εδραιώσουμε η ΝΔ, πραγματοποιούμε τις «Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης» ξεκινώντας την πρώτη εκδήλωση από τη Ζάκυνθο. 
Τα έσοδα δεν αντιστοιχούν με τον αριθμό των επισκεπτών Ο μέσος όρος διανυκτερεύσεων παρουσιάζει πτωτικές τάσεις και οι φόροι έχουν κάνει ακριβότερο το τουριστικό προϊόν.
Εμείς αυτά τα αντιμετωπίζουμε και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. 
Οι συναντήσεις αυτές, όπως αυτή που έγινε στη Ζάκυνθο το περασμένο Σάββατο, πρέπει να γίνονται καλύτερα και να έχουν αποτέλεσμα, θα περιμέναμε να ήταν πιο παρεμβατικοί οι άνθρωποι… δώσαμε μια ευκαιρία, 
Αυτό που δεσμεύομαι είναι ότι και την επόμενη ημέρα που θα μας δώσει ρόλους ευθύνης ο κ.Μητσοτάκης θα είμαστε εκεί και πάντα παρόντες….
Θέλω να ευχαριστήσω τους Μητροπολίτες, την Αυτοδιοίκηση, τους συναδέλφους, τον κ.Οικονόμου, τον κ.Λιάσκο, τη κ.Τετράδη… αλλά κυρίως τους πολίτες που μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή….

Νίκος Πέττας (Αντιδημαρχος Αλυκών Ζακύνθου)Μετά τη παρέμβαση στο σταθμό σας του κ.Λιβέρη, εγώ βγήκα από τα ρούχα μου με αυτά που λέει έχω να πω ότι για το οτιδήποτε πρώτα χρειάζεται μία μελέτη… Μετά από ένα συμφωνητικό μας έστειλαν περίπου 33.000. ο δ/ντης μας διαβεβαίωσε ότι θα τρώνε 150 μαθητές.
Χρειαζόταν να ξέρουμε μία μελέτη, πόσα παιδιά θα φάνε.. έγινε 29/3 η μελέτη και μετά από διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 25/4 ξεκίνησε η εστίαση
Πως λέει ότι φάγαμε τα λεφτά; Πώς του προέκυψε; Αν αποσκοπεί σε κάποιες πολιτικές κόντρες μακριά από εμένα… Πολύ καλά του είπε ο κ.Τσίπηρας και του είπε να πάει στον Εισαγγελέα…. Τα στοιχεία υπάρχουν… 
Η κα Πατρινού η υπάλληλος του δημοτικού εστιατορίου ζήτησε τη βεβαίωση πόσα παιδιά σιτίζονται και αν μπορεί να την βάλει τέλη Μαρτίου για να συμβαδίζει με τη μελέτη. Τα χρήματα είναι στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Θα αφαιρούνται κάθε μήνα … η μελέτη είναι στα 24.000 και ότι ποσό μείνει θα συνεχίσει του χρόνου… τώρα πως κλέψαμε τα χρήματα δεν ξέρω.
Ο κ.Λιβέρης ήρθε μετά τις διακοπές του Πάσχα, έχει σπάσει ακόμη και το τοίχο…. Όμως ότι αφορά εμένα 25/4 έγινε η ανάθεση και 25/4 ξεκίνησε η σίτιση. 
Σήμερα έδωσα εντολή στη κα Πατρινού να επικο9ινωνίησει και με τη δευτεροβάθμια για το έγγραφο που χρειαζόμαστε με τον αριθμό των μαθητών που σιτίζονται…. Το θέμα είναι πόσοι σιτίζονται αλλά εδώ μας αποκαλούν και κλέφτες.
Εάν παρερμηνεύτηκε αυτό που ζήτησε η κα Πατρινού, είναι θέμα αυτών που το παρερμήνευσαν. Γιατί η κοπέλα να βρει το μπελά της; Επειδή ασχολήθηκε να σιτιστούν τα παιδιά;
Την ερχόμενη εβδομάδα θα πάω εγώ στον Εισαγγελέα…. Με όλα τα έγγραφα και τις εξηγήσεις από την κα Πατρινού.
Μπορεί όμως ο κ.Λιβέρης για άλλους λόγους , μπορεί πολιτικούς , να θέλει να αναδειχθεί… γιατί για να κάνει τέτοιες ανακοινώσεις και να θίγει πρέπει πρώτα να έχει στοιχεία…

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)Εγώ πάντα τα τελευταία 12 χρόνια που εκλέγομαι , πάντα ενημερώνω, πάντα ρωτάω τα μέλη μου αν θέλουν να είναι υποψήφιοι. Πάντα θέλω διαφανείς εκλογικές διαδικασίες.

Μέσα από την επιμονή έρχονται τα αποτελέσματα… όσο και αν κουράζονται κάποιοι…
Οι επαγγελματίες του Βασιλικού μου έχουν κάνει τιμή να με εκλέγουν. Ότι καλό γίνει σε ολόκληρο το νησί αγγίζει και εμάς… πως θα δείξουμε ότι είμαστε ένα οργανωμένο νησί με παροχές; Ας μη το αφήνουμε μόνο στη φύση… 
Ξεκίνησαν κάποιες ενέργειες για την τοποθέτηση της σιδερένιας γέφυρας… Όταν δω τη γέφυρα έτοιμη και περάσω από επάνω με το αυτοκίνητο μου, θα βγω να πω ευχαριστώ σε αυτούς που τα κατάφεραν…. Όμως δε θα σταματήσω να ζητάω, έχω τα γεφύρια μου έχω…. Και θα συνεχίσω να ζητάω…
Το ΕΘΠΖ το στηρίζω όμως … αφού σεβαστεί εμένα, τον ιδιοκτήτη του νησιού μου…
Το 90% χρησιμοποιεί ιντερνέτ και στο Βασιλικό δεν έχουμε καλό ιντερνέτ… θα προσπαθήσω να το πετύχω και να το καταφέρω και αυτό.
Οι εκλογές πραγματοποιούνται τη Κυριακή το πρωί. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία. Αν κάποιος δεν έρθει θα είναι αν του τύχει κάτι πολύ σοβαρό. Εγώ λειτούργησα όσο πιο έντιμα μπορούσα. Δεν θα κάνω πρόβλεψη για τη Κυριακή… Θα το δείξει η κάλπη…
Πραγματικά αν περιοριστούμε μόνο στη περιοχή του Βασιλικού και δεν δούμε όλο το νησί τότε κινδυνεύουμε γιατί αν πληγεί ο τουρισμός θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός