ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Γιώργος Μπέσκος (Δικηγόρος Συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)


Καταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή.
Κατηγορηθήκαμε για ολιγωρία, ότι μιλάμε με λόγια αέρα. Συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν ότι δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις 
Τάφρος για στραγγίδια δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δεξαμενή, δεν υπάρχει παραλαβή μηχανημάτων, δεν υπάρχει πυρασφάλεια, δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας , δεν υπάρχει τίποτα.
Ζητάμε διακοπή λειτουργίας της μονάδας στο ΛΙΒΑ μέχρι να γίνουν αυτά που λέει η ΑΕΠΟ και δεν τηρούνται.
Από το ΛΙΒΑ διέρχεται ο κεντρικός υδροφόρος ορίζοντας του νησιού. Φανταστείτε να μολυνθεί ... Δεν ζητάμε να κλείσει ο ΧΥΤΑ. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις , έχουν επισημανθεί οι ελλείψεις , πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα.
Είναι πρωτοφανές αυτό που είδα και δεν υπάρχει. Η τουριστική περίοδος κρατεί 5 μήνες οι κάτοικοι όμως είναι μόνιμοι και δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για την ασφάλεια τους.
Πρέπει λοιπόν η κοροϊδία να σταματήσει. Δεν είναι εκβιασμός , είναι η αγωνία για όλα αυτά που συμβαίνουν… θα εκτιμούσα να πουν «υπάρχει πρόβλημα, θα το διορθώσουμε»… βγαίνουν όμως και λένε ότι όλα είναι εντάξει… μας ώθησαν να προχωρήσουμε γιατί δεν είχαν καμία σπουδή να κάνουν τα αυτονόητα.
Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία που δε χωρούν αμφισβήτηση.
Δεν προδικάζω την απόφαση του Δικαστηρίου. Δόθηκε χρόνος από το ΒΡΑΧΙΩΝΑ, κάναμε εξώδικα και μας λέει ότι όλα είναι σύννομα , καταλαβαίνεται ότι δεν έχουμε καμία ευθύνη.
Η εκδίκαση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 23/5/2018. Πρέπει επιτέλους η τουριστική περίοδος να μην είναι άλλοθι σε μη σύννομες καταστάσεις.
Αν διασφαλιζόταν η ομαλή λειτουργία της μονάδας και τηρούταν η ΑΕΠΟ , δεν θα κάναμε τίποτα.

Δημήτρης Πέττας (Λογιστής-Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου)


Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση ότι η χθεσινή συγκέντρωση θα είχε σοβαρό αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων τη στάση της δημοτικής αρχής… απαξίωσαν να παρευρεθούν οι πρόεδροι και οι φορείς που ήταν αναγκαίοι. Αυτή η σύσκεψη έγινε όχι για να αναδείξει τα προβλήματα απλά ήθελε να καταστήσει συμμέτοχους και συνένοχους αυτούς που διαχειρίζονται τα θέματα. Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με μία ανίκανη δημοτική αρχή αλλά και με μία επικίνδυνη δημοτική αρχή. Ζήσαμε την αμαρτία των σκουπιδιών, φέτος πιθανόν εκτός από τα σκουπίδια θα ζήσουμε και τα λύματα. Ένα μεγάλο μέρος του νησιού λειτουργεί χωρίς κάδους, τα αδέσποτα μεταφέρουν τα σκουπίδια.. . Όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός η διοίκηση έχει χάσει το παιχνίδι. Η δημοτική αρχή γνώριζε ότι δεν είχε κάδους για να βγάλει το καλοκαίρι , ποιες ενέργειες έκανε;

Ένα μεγάλο μέρος της απασχολείται  με το αύριο και όχι με το σήμερα

Είναι σε ίση ευθύνη όλοι τους.

Κανείς δεν είναι εκτός ευθυνών, άλλος είναι πολύ  άλλος είναι λιγότερο, ανάλογα με την αρμοδιότητα του.

Σαφέστατα αυτοί οι άνθρωποι έχουν δοκιμαστεί, δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των πολιτών και δεν μιλάω για την αντιπεριφέρεια που φέρει άλλες ευθύνες.

Το μόνο που έχουμε ευθύνη εμείς, είναι ότι δεν προκαλέσαμε μια τέτοια συζήτηση νωρίτερα.

Χθες θέλαμε να συναντηθούμε να μας ενημερώσουν να δούμε τις λύσεις και να γνωρίζουν και οι επαγγελματίες για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Θέλαμε να μάθουμε και από τους φορείς. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ενημέρωση.  Υπάρχει κόντρα μεταξύ ΔΉΜΟΥ-ΦΟΔΣΑ για το οικονομικό. Ο Δήμος δεν θα έχει να πληρώσει καύσιμα για τα απορριμματοφόρα…

Πριν 2 χρόνια επισκεφτήκαμε τον Δήμαρχο μαζί με τον Τσουκαλά αλλά ο ειδικός του σύμβουλος μας έδιωξε. Προτείναμε να του πηγαίνουμε όλους τους υπόχρεους κάθε μήνα για τα τέλη παρεπιδημούντων. Το αρνήθηκαν.

 

Στη σύσκεψη που προκαλέσαμε προσπαθήσαμε να υπάρχει όχι προσπάθεια επίρριψης ευθυνών, αλλά να γίνει καταγραφή και δρομολόγηση επίλυσης των προβλημάτων. Το συμπέρασμα  είναι ότι δυστυχώς δε βλέπω φώς. Ο δήμος έχει μπλεχθεί σε κυκεώνα εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Ούτε ένα τοις εκατό του δήμου δεν ασχολείται με το σήμερα ….

 

Πόσο τουρισμό αντέχουμε στη Ζάκυνθο; Πρέπει να υπάρχει ένα ταβάνι. Ποιος έδωσε βεβαίωση ότι επαρκεί το αποχετευτικό του Πλάνου; Ότι επαρκεί η ύδρευση; Ποιος έδωσε άδειες;

 

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα απασχολήσει τη διοίκηση του επιμελητηρίου. Θέλουμε να δώσουμε έστω και τη παραμικρή λύση. Ο σχεδιασμός του αποχετευτικού χρειάζεται 5ετία για να δοθεί λύση.

Δεν ξέρω στο θέμα του  βιολογικού αν μπορούμε να δώσουμε άμεση λύση. Μπορούμε όμως να πιέσουμε ν α υπάρξει προσωπικό για να λειτουργήσει ο δήμος.

Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου)


 
Ήμουν χθες στη ΠΕΖ, μετά από ενημέρωση που είχα από τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Νιοτόπουλο και όχι από το Επιμελητήριο.
Με κάλεσε ως αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου που είμαι αλλά λόγω και της εμπειρίας μου 12 χρόνια αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο.
Ήταν μια συζήτηση επικοινωνίας αλλά… έλειπαν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν… Ξεφεύγει λοιπόν από τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε. Είχε μία εικόνα νέου πολιτικού αυτοδιοικητικού σχήματος που θα δούμε ΑΥΡΙΟ
Ο δήμαρχος ήταν εκεί αλλά το στυλ που δομήθηκε η κουβέντα, με αυτό το «εμείς είμαστε εδώ δήμαρχε και σε τιμωρούμε εσένα», ήταν άκομψο. Ο κ. Κώττης δεν έχει δείξει κάποιο ευρύτερο συντονισμό. Ξεκινήσαμε να δώσουμε χρόνο στο δήμαρχο, λέγοντας του τελειώνει ο χρόνος σου αλλά κάνοντας του και ερωτήσεις….
Καταλαβαίνεται ότι το να καθόμαστε εκεί, να βλέπουμε το θέατρο του παραλόγου και από την άλλη ο κ.Νιοτόπουλος να επιβραβεύει την προσπάθεια μας δείχνει ότι η
Δεν καταλαβαίνω ποιον επέπληξαν χθες το βράδυ. Τι αποτέλεσμα βγήκε χθες; Αισθάνθηκα άσχημα με τη τοποθέτηση του κ. Πέττα. Είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν υπηρεσίες και όχι να μη παρέχουν τα πάντα στις επιχειρήσεις ώστε να μπει εισόδημα στο νησί μας. Δεν μπορούν να λένε «δεν θα ανοίξουν επιχειρήσεις γιατί δεν έχουμε βιολογικό….» Αυτά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες συμβαίνουν.
Αν δεν μπορούν να αγγίξουν τις υποδομές τότε δεν κάνουν για τις θέσεις που είναι. Κάπου πλέον έχουμε ξεφύγει.
Προς τιμήν του ο κ.Θοδωρής Κολπονδίνος το τόνισε και τους ρώτησε μάλιστα , για το ποιος είναι ο λόγος που γίνεται αυτή η συζήτηση.
Η συντονίστρια ξέφυγε από τα όρια της συζήτησης. Ο δήμαρχος απάντησε σε όλα τα θέματα που του έθεσαν.
Ήταν μια συζήτηση επικοινωνίας αλλά… έλειπαν οι υπεύθυνοι να απαντήσουν… Ξεφεύγει λοιπόν από τα συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε. ατικότητα μέχρι αυτή τη στιγμή.

 Τάσος Τζίμης  (τ.Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου- Επιχειρηματίας Καλαμακίου)

 

Απορώ γιατί κάποιοι επιμένουν να ξεφτιλίζουν το θεσμό του επιμελητηρίου. Ο Νιοτόπουλος ξέρει πολύ καλά ότι η προηγούμενη διοίκηση του επιμελητηρίου έχουμε επισκεφτεί όλους τους φορείς για τα προβλήματα της Ζακύνθου. Γιατί προσπαθούν να μηδενίσουν αυτά που κάναμε πέντε χρόνια; Εκτός και αν μιλάνε μόνο για το Γαργαλέα… όμως ο κ.Νιοτόπουλος δεν εννοούσε μόνο αυτό.

Ο κόσμος μας ξέρει και είναι πολύ δύσκολο να μηδενίσουν. Για το χθεσινό θέατρο του παραλόγου ειδοποίησαν τους 21 ότι πρόκειται να κάνουν αυτό;  Κανένας δεν ήξερε. Γιατί δεν ειδοποίησαν τους 4 προέδρους των τμημάτων.

Γιατί τα κάνουν τώρα και όχι το 2017;  Μήπως κάλεσαν την επιτροπή Καλαμακίου; Καταστρεφόμαστε από τα στραγγίδια , τον οβολό μας όμως τον δίνουμε στο επιμελητήριο

Μήπως κάλεσαν το ΒΡΑΧΙΩΝΑ;

Πάρτε αύριο το κ.Τσίπηρα το μεγαλοηγέτη στη δημοτική αρχή , πάρτε το κ.Μποτώνη το μεγαλοηγέτη στο ΦΟΔΣΑ και συζητήστε , αφήνοντας τις φανφάρες….

Ήθελαν όμως να προστατέψουν, ειδικά,  τον κ.Τσίπηρα.

Καλέστε το ΛΙΒΑ καλέστε το ΣΚΟΠΟ και εμείς επιχειρήσεις έχουμε. Όμως δεν θέλουν να κάνουν αυτό.

Με τις φανφάρες δεν κερδίζει τίποτα η Ζάκυνθος.

 

Τίποτα δεν κάναμε εμείς; Τίποτα; Ισοπεδώνει τα πάντα ο κ.Πέττας;

 Νίκος Βαρδακαστάνης  (Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)

 

Όταν καλούνται οι παραγωγικοί φορείς να είναι  παραγωγικοί φορείς. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε παρευρεθεί σε πάμπολλα συμβούλια και να είμαστε οι τελευταίοι των .. . Το θεωρώ παράλογο. Πάντα ήταν στις βλέψεις μου να συμμετέχω στο επιμελητήριο αλλά ποτέ δεν βρήκα εκείνο το σημείο που να πω «πάω».

Όταν πάμε να συζητήσουμε ένα θέμα, πρέπει το θέμα να είναι αυτό.

Δεν μπορώ να πάω σε τέτοιες συζητήσεις που πάμε να πούμε την άποψη μας και να πάρουμε απάντηση και επί τρεις ώρες να πρέπει να τοποθετηθούν αυτοί που θέλουν να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις προεκλογικές

Κύριοι που είσαστε εκλεγμένοι ή που ήσασταν και δεν φέρατε αποτελέσματα, θέλετε να επανεκλεγείτε;  Χθες πήγαμε να συζητήσουμε με το κ.Μυλωνά και το Δήμαρχο το φλέγον θέμα των απορριμμάτων. Μετά από τρεις ώρες   είπα την άποψη μου και την είπα και λάθος. Ο προεδρεύων πρέπει να προσέχει. Δεν θέλω να ακούσω πολιτικές και ο καθένας να λέει τα δικά του.

Δεν βγήκε τίποτα χθες. Βέβαια ποτέ δε πάει χαμένη μία συζήτηση, ο στόχος όμως δεν επετεύχθη χθες.

Παρόλο που με πίκρανε ο κ.Αντιπεριφερειάρχης, χθες, είπε κάποιες κουβέντες που τις αναγνωρίζω. Είπε «να ακούσουμε τους παραγωγικούς φορείς και μετά να απαντήσουμε».

Είμαι τόσο εκνευρισμένος από χθες που αν δεν ήξερα την εντιμότητα της εκπομπής σας δεν θα έβγαινα. Θέλω από  όλους τους φορείς όπου και αν ανήκουν , αυτή την περίοδο, να καταλάβουν να σταματήσουν τις αντιπαραθέσεις, να σεβαστούν το ς πολίτες και τους επιχειρηματίες που αγωνιζόμαστε να φέρουμε τουρισμό. Όσοι θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα είναι δικαίωμα τους αλλά να κάνουν τον απολογισμό τους.

Προσέχετε κύριοι, μπήκατε στο γρανάζι της προεκλογικής περιόδου, αλλά δεν θα μας καταστρέψετε… Προσέχετε γιατί υπάρχει και τιμωρία…. Σεβαστείτε γιατί έχουμε προβλήματα και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας.

Κε Νιοτόπουλε, όταν σας δίνω το χέρι μου θα το δίνεται σωστά … Είσαστε αντιπερεριφερειάρχης και έχετε υποχρεώσεις κι εγώ ,θέλω να μου κάνετε τα αυτονόητα… τι σας πείραξε; Και αν κάτι σας πείραξε δικό σας το πρόβλημα….

Στο στόμα μου φίμωτρο δεν θα μου βάλει εμένα κανένας.

  Δείτε ολόκληρη την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (16/05/2018)

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός