ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Άκης Κοντονης για την Απόρριψη  λυμάτων στον Πλάνο: «Στο Πλάνο υπάρχει ένα φρεάτιο που έχουν συνδεθεί νέα ξενοδοχεία…. Αυτοί ανεξέλεγκτα τα ρίχνουν τα λύματα  ότι ώρα θέλουν. Έτσι δεν αντέχει το δίκτυο και δημιουργείται αυτό το πρόβλημα … Όσες νέες επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί πρέπει να ξαναταπωθούν…»
Για Στ. Κοντονή  και την Εισαγγελική παραγγελία: «Μέχρι τις εκλογές θα έχει βάλει υπόδικους τη μισή Ζάκυνθο …» - « Για τα ημερόπλοια έστειλε εισαγγελική εντολή ,που πετάνε τα λύματα; Δεν πιστεύω να το έχει κάνει…. γιατί δεν κάνει το ίδιο;» 
Για Λευτέρη Νιοτόπουλο: «Κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και τη συγκεκριμένη στιγμή έχει βοηθήσει και στο αποχετευτικό που θέλουμε να φτιάξουμε στη Φιλικών»
 

Σταύρος Σκιαδόπυλος για ΛΙΒΑ «Όπως φαίνεται ΔΕΝ θα χρειαστεί να φτάσουμε στα ασφαλιστικά μέτρα. Φαίνεται από μόνο του ότι πάει να κλείσει…»

Για Στ. Κοντονή και την Εισαγγελική παραγγελία:«Συγχαρητήρια στο Βουλευτή και Υπουργό και καλά έκανε γιατί πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό στη Ζάκυνθο

 

Διονύσης Λυκούδης :Το  ‘’ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να αποδείξει ότι κρατάμε το λόγο μας και τις υποσχέσεις μας

«Το ταξίδι είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα ενώ έχουμε και χαμηλότερες τιμές»

«Στη γραμμή της Ζακύνθου – Κυλλήνης, δίνουμε μάχη με άνισους όρους» 


«Εισαγγελική παραγγελία Σταύρου Κοντονή λόγω της συνεχής απόρριψης των λυμάτων και της μερικής αποκομιδής των απορριμμάτων»
Συμβαίνει τώρα! Στην υποβολή μηνύσεων προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕΖ ενώ αυτή τη στιγμή από το Λιμεναρχείο σχηματίζεται δικογραφία για τα συμβάντα ρήψης λυμάτων στον Πλάνο, με εντολή της Εισαγγελική Αρχής.


Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ON LINE ο Ακης Κοντονής (Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΖ)Στο Πλάνο υπάρχει ένα φρεάτιο που έχουν συνδεθεί νέα ξενοδοχεία και έχουμε υπερχείλιση. Συνεχίζουν και τα ρίχνουν , χωρίς να κρατάνε το πρόγραμμα δηλαδή να ρίχνουν τα λύματα αργά το βράδυ. Αυτοί ανεξέλεγκτα τα ρίχνουν ότι ώρα θέλουν. Έτσι δεν αντέχει το δίκτυο και δημιουργείται αυτό το πρόβλημα
Όσες νέες επιχειρήσεις έχουν συνδεθεί πρέπει να ξαναταπωθούν. Δεν τήρησαν ούτε τα ημίμετρα και κατά τη γνώμη μου αύριο το πρωί πρέπει να ταπωθούν. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει κάθε μέρα και δίκιο έχουν Εισαγγελέας και Λιμεναρχείο και όλοι.
Πρέπει να παίρνονται ριζικές αποφάσεις και να δίνονται ριζικές λύσεις. Όλη αυτή η καταστροφή θα δημιουργήσει πρόβλημα σε όλη τη Ζάκυνθο. Κάποιος που φωτογραφίζει δεν μιλάει για τη περιοχή αλλά για τη Ζάκυνθο.
Είπαμε τις ώρες αιχμής μέχρι τις 11 το βράδυ να αποθηκεύουν τα λύματα και να τα ρίχνουν από τις 11 το βράδυ μέχρι το πρωί. Είναι 5 περίπου επιχειρήσεις που καταλήγουν σε ένα συγκεκριμένο φρεάτιο που καταλήγει σε αντλιοστάσιο και σε άλλα αντλιοστάσια μέχρι που φτάνουν στο βιολογικό.
Όσο αναφορά τη λειτουργία του βιολογικού που είχαμε ένα κενό από την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού ζητήσαμε και τη βοήθεια του τεχνικού επιμελητηρίου και είπαμε για κάποιο ζακυνθινό ώστε να είναι δίπλα και να φέρει το βιολογικό σε λειτουργία. Αποφασίσαμε να είναι ο Γιώργος Ζαρκάδης που είναι και γνώστης. Τον πήραμε με υπόδειξη του τεχνικού επιμελητηρίου. Αν υπάρχει κάποιος γνώστης όμως εδώ στο νησί να έρθει να μας βρει.
Όσο είμαι στο δήμο και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να εξυπηρετήσουν δεν με ενδιαφέρει τι κόμμα είναι ο καθένας. Κατινισματα δε θέλω. Αν είναι κάποιος άξιος που μπορεί να βοηθήσει στη λειτουργία του βιολογικού είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος θέλει να βοηθήσει καλοδεχούμενος.
Εγώ θα κάνω τη παραπάνω πρόταση όσο αφορά την υπερχείλιση. Θα συγκαλέσουμε αύριο το πρωί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο αλλιώς δεν πρόκειται να βρούμε άκρη. Ο ίδιος ο επαγγελματίας μετά θα είναι αυτός που θα μας κάνει μήνυση ότι έχασε τους πελάτες από το ξενοδοχείο του.
Ο βιολογικός είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πρέπει σταδιακά και σιγά σιγά να έρθει στη σωστή του λειτουργία. Ο κ.Λαζαράς που είναι στη Σπάρτη συνεργάζεται μαζί με το κ Ζαρκάδη για να κάνει κάποιες αναλύσεις που το δικό μας εργαστήριο δεν έχει τη δυνατότητα.
Ο κ. Σταύρος Κοντονής πρέπει να αντιδράσει; Αυτός πρέπει να ασχολείται με αλλουνού παπά ευαγγέλια….. άραγε έρχονται εντολές και για άλλα πράγματα…. Και πάει σε πολιτικό επίπεδο…. Είναι ευαίσθητος ο κ.Κοντονής , καλά κάνει αλλά υπουργός και ασχολείται με αυτό; Μέχρι τις εκλογές θα έχει βάλει υπόδικους τη μισή Ζάκυνθο…. Πόσες προκαταρκτικές έχει ζητήσει….. η μισή Ζάκυνθος θα είναι υπόδικος ….δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο , πολιτικά μιλάμε.
Ο κύριος υπουργός που τον σέβομαι για τα ημερόπλοια έστειλε εντολή εισαγγελική,που πετάνε τα λύματα; Δεν πιστεύω να το έχει κάνει… Ξέρουμε τι λύματα ρίχνουν στη θάλασσα; Έχει δώσει τέτοιες εντολές;
Όταν δίνει κάποια εντολή , δίκιο έχει γιατί έχει γίνει σάλος αλλά για τα πλοία που πετάνε τα λύματα γιατί δεν κάνει το ίδιο;
Φαίνεται ξεκάθαρα τι γίνεται.
Ο κ.Νιοτόπουλος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του και τη συγκεκριμένη στιγμή έχει βοηθήσει και στο αποχετευτικό που θέλουμε να φτιάξουμε στη Φιλικών.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ON LINE(IonianRadio.gr) ο Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)

 

Γέμισε ό ΛΙΒΑΣ , δεν χωράει πλέον τίποτα, μιλάμε για εικόνα χωματερής. Δεν ανεβάζουμε φωτογραφικό υλικό γιατί μετά βγαίνουν και το αμφισβητούν.

Συγχαρητήρια στο βουλευτή και υπουργό και καλά έκανε γιατί πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό στη Ζάκυνθο.

Τα απορρίμματα δεν μαζεύονται, δεν υπάρχουν καύσιμα για τα οχήματα. Μέχρι Παρασκευή θα ανέβουμε πάλι στο ΛΙΒΑ. Δεν καταλαβαίνω πλέον που ενώ πριν 2 μήνες ήταν λαλίστατοι γιατί έχουν χαθεί.

Το είχαμε επισημάνει ότι η κατάσταση θα έφτανε μέχρι εδώ. Όπως φαίνεται ΔΕΝ θα χρειαστεί να φτάσουμε στα ασφαλιστικά μέτρα. Φαίνεται από μόνο του ότι πάει να κλείσει. Ήταν μία φούσκα που θα έσκαγε και έσκασε με το χειρότερο τρόπο. Δυστυχώς όχι για αυτούς που κυβερνανε το νησί αλλά για εμάς τους ζακυνθινούς και αυτούς που επενδύουν στο νησί που θα χάσουν και τα χρήματα τους.

Ποτέ δεν είχαμε και ούτε πιστεύω ότι θα έχουμε ενημέρωση από το ΦΟΔΣΑ. Βγήκαμε καλώς ή κακώς αληθινοί. Τι να μας πουν; Ότι τίποτα δεν είναι σωστό ;

Δεν έχουν να μας πουν τίποτα και λυπάμαι γι αυτό. Φοβάμαι ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να παραιτούνται για μία ημέρα.

Όταν εδώ και 2-3 χρόνια έγινε δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίσουν για το ΛΙΒΑ που τους είχα πει έχετε διαβάσει τη μελέτη περιβαλλοντολογικών ή το πάτε όπως είπαν για το μνημόνιο ότι δεν το είχαν διαβάσει. Πιστεύω ότι ακόμη και εμείς που το κυνηγάμε δεν πιστεύαμε ότι θα φτάναμε σε ένα τέτοιο σημείο.

Θεώρησαν την ανοχή τη δική μας μάλλον αδυναμία και μας κατηγόρησαν και γι αυτό. Θέλω να πω ότι σε αυτό το νησί αυτοί οι άνθρωποι δημιούργησαν τεράστια περιβλήματα. Υπεραμύνονται σε αυτό που κάνουν και μετά σιωπούν…

 

 

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή ON LINE ο Διονύσης Λυκούδης (Κefalonian Lines)


Γοητεύομαι πολύ με τη δημιουργία και στα πλαίσια αυτά και στο προσωπικό μου πεδίο της επιχειρηματικής δραστηριότητας αλλά και μιας και έχω θέση αντιδημάρχου προσπάθησα αυτή τη 5ετια και φέραμε ανατρεπτικά αποτελέσματα στο νησί μας στην οδοποιία, στην αφαλάτωση στο Αργοστόλι, στην καθαριότητα. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε πόσιμο νερό πιστεύω στο Αργοστόλι.

ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ βρίσκεται στη Ζάκυνθο για να αποδείξει ότι κρατάμε το λόγο μας και τις υποσχέσεις μας . Τα λόγια μας είναι λόγια που επέχουν θέση συμβολαίου. Ήρθαμε το 2013 και από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι… έλεγαν ότι στο τέλος θα φύγουμε, Πολλαπλασιάστηκαν τα άσπρα μαλλιά μου και είμαστε ακόμη στη Ζάκυνθο και μάλιστα με αναβαθμισμένο πλοίο, πολύ ανώτερο σε ταχύτητα και ασφάλεια από το ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Άρα οι Κασσάνδρες που ξεστόμισαν ότι θα είμαστε διάττοντες αστέρες αποδείχτηκαν ψεύτες και αληθινή βγήκε η εταιρεία μας.

Στη γραμμή της Ζακύνθου – Κυλλήνης, δίνουμε μάχη με άνισους όρους. Έχουμε φέρει ένα νέο πλοίο αξιώσεων που είναι και το γρηγορότερο . Ταξιδεύει με ταχύτητες που θα αυξηθούν και σε μια εβδομάδα το ταξίδι θα είναι κάτι λιγότερο από μία ώρα ενώ έχουμε και χαμηλότερες τιμές

Όμως το πλοίο για πχ φεύγει στις 8μισυ το πρωί. Μισή ώρα πριν φεύγει ένα άλλο πλοίο. Κάτι ανάλογο γίνεται και το απόγευμα. Πάντα η ανταγωνίστρια εταιρεία προηγείται κατά 30 λεπτά. Αυτό δεν είναι επιλογή μας. Είναι απλά όλα στο βωμό…. Κάποιοι τα κατασκεύασαν για να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Κάνουμε προσπάθεια για την αναβάθμιση το νησιού και επί 5 χρόνια αντιπαλεύουμε .

Θέλω να πω στη κοινωνία της Ζακύνθου ότι πρέπει να μας στηρίξουν γιατί αλλοίμονο αν δεν μπορέσουμε να αντέξουμε . θα το πληρώσουν πανάκριβα. . είναι ανάγκη να υπάρχουμε εκεί και πρέπει να στηριχτεί η Kefalonian Lines

Έχω μια στενοχώρια… Τη Κυριακή ήρθα στη Ζάκυνθο. Ο πλοίαρχος έμπαζε ένα νέο πλοίο στο λιμάνι. Φύγαμε με μία μικρή καθυστέρηση. Ένα νέο πλοίο έρχεται στο νησί σας και έρχεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη του νησιού που η ανακατασκευή του έφτασε στα 2.5 εκατομμύρια. Ευρώ. Κανένας τοπικός παράγοντας δεν ήρθε έστω για τους τύπους να μας πει καλή εμπορική δραστηριότητα και να ευχηθεί καλές θάλασσες. Αντί αυτού το πρώτο πράγμα που συναντήσαμε ήταν να έρθει στο γραφείο μας ένα πρόστιμο για καθυστέρηση απόπλου

Κάποιοι δε θέλουν τη παρουσία μας εκεί. Έχουμε υποστεί δίωξη προκειμένου να καταφέρουμε να αντέξουμε. Δίνουμε απίστευτη μάχη για να καταφέρουμε να κρατήσουμε την υπόσχεση μας «ήρθαμε για να μείνουμε»

Αναφέρομαι στους θεσμικούς παράγοντες.

Η μάχη είναι άνιση τόσο όσο αφορά το υπουργείο και τα δρομολόγια όσο και τους θεσμικούς παράγοντες

Όμως η κοινωνία μας βλέπει με άλλο μάτι και το νιώθουμε.

Η Kefalonian Lines, δεν φεύγει από τη Ζάκυνθο. Είναι ο τόπος μας και την αγαπάμε. Στη Κεφαλονιά δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Είναι θεμιτές οι επιχειρήσεις από τη Ζάκυνθο. Πρέπει να σταματήσει η ιδιότυπη δίωξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Πάνω από όλα είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής οικονομίας.

Όσο η πολιτική ηγεσία θέλει να ευνοεί μία εκ των δύο εταιρειών αυτό πάντα θα υπάρχει. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν.

Το θέμα είναι ότι έχουμε 2 πανέμορφα νησιά που τα έχει ευλογήσει ο Θεός . Δεν πρέπει να βανδαλίζουμε αυτή την ανάπτυξη αυτών των 2 νησιών. Δεν είναι ανάπτυξη να φεύγει ο πολίτης στις 8 και στις 8μισυ.

Οι πολίτες και οι ταξιδιώτες θα καταλάβουν γρήγορα ότι τη διαφορά θα την καλύπτουμε λόγω της ταχύτητας. Ακόμη και αυτό θα το ακυρώσουμε στη τάξη. Αδιαφορώντας για το κοστολόγιο των καυσίμων θα ταξιδεύομε με μεγάλες ταχύτητες.

Ο καθένας βλέπει τι συμβαίνει, αξιολογεί τι γίνεται…. Ο νοών νοείτο.

Το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ επειδή έχουν ακουστεί πολλά στο επίπεδο της παραφιλολογίας να ταξιδέψουν έστω μία φορά για να καταλάβουν ότι αναβαθμίσαμε τη γραμμή. Μιλάμε για ένα πλοίο θαλασοβάπορο που θα γράψει ιστορία. Θα έρθει η ώρα όταν όλα θα σταματάνε αυτό να εκτελεί δρομολόγια. Θα το αγαπήσουν οι ζακυνθινοί και είμαι βέβαιος ότι θα πάρει το κομμάτι της κίνησης που του ανήκει.

Η κόρη μου είμαι φαν του νησιού της Ζακύνθου, μου έλεγε ότι αξίζει να ταξιδεύει στη Ζάκυνθο για να αναβαθμίσει τις συγκοινωνίες του νησιού. Όλο το ντιζάιν είναι δικό της. Το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται και η ίδια στη Ζάκυνθο.

Τα παιδιά στα γραφεία τη ς Ζακύνθου δίνουν καθημερινή μάχη, υπηρετών την εταιρεία αλλά και το νησί διατηρώντας τον υγιή ανταγωνισμό. Τιμάνε την Kefalonia Lines με την ύπαρξη τους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πληρώματος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ είναι από τη Ζάκυνθο

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (13/06/2018)


Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός