ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR  ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ – ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΤΣΩΝΗ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑ, ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ , ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΠΗΡΑ, ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΕΤΤΑ

 
Φωτογραφία του χρήστη Ionianradio.

Ο ΚΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑΖ ΑΚΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR

Συγκεκριμένα:

 

Τους προκαλώ να ανέβουν στο ΛΙΒΑ τώρα . Μετά την καταρρακτώδη βροχή των 2-3 ημερών όποιος με ακούει να ανέβει τώρα. Παντού τρέχουν στραγγίδια, παντού υπάρχουν σκουπίδια, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Να ανέβουν , να βγάλουν φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσουν. Ίσως όμως και να μην έχουν τα κότσια να το κάνουν

Ο κ. Τσίιπηρας μας απαντά ότι δεν ξέρουμε εμείς και ότι εκείνοι κάνουν διαχείριση… Άκουσα και το κ.Κοντονή της ΔΕΥΑΖ που είπε ότι ανεβάζουν τη λυματολάσπη στο ΛΙΒΑ. Ή του ξέφυγε και το είπε ή θέλει κάποιους να εκθέσει. Όντως η λυματολάσπη έρχεται στο ΛΙΒΑ.

Έχω και μια ακόμη επισήμανση. Στην αρχή τον πρώτο χρόνο ,είχαν βγει οι κύριοι του δήμου και έλεγαν ότι τα σκουπίδια έχουν ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Σταύρος Κοντονής.

Την  επόμενη χρονιά τον ευχαριστούσαν

Σήμερα που ο Σταύρος Κοντονής τους λέει ανίκανους , γιατί δε μιλάνε;

Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι και δεν έχουν φιλότιμο, να μιλήσουν  ούτε με τους ανθρώπους που τους ψήφισαν

Δεν ενημερώνουν ούτε επίσημα. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν να ανέβουν τώρα στο ΛΙΒΑ… Ο κ.Κοτσώνης να ανέβει στο ΛΙΒΑ τώρα , να τραβήξει φωτογραφίες και να τις δημοσιεύσει….

Εάν βολεύονται έτσι , εμείς θα πάμε στα ασφαλιστικά στις 11/7, έχουμε συγκεντρώσει υλικο . Να δούμε τι θα απαντήσουν. Μέσω της εκπομπής σας επιβεβαιώνεται ότι η λυματολάσπη επίσης έρχεται στο ΛΙΒΑ.

Είχαμε πάει στο γραφείο του Δημάρχου τότε που ξεκίνησε τη συζήτηση για το ΛΙΒΑ και όταν μας ανακοίνωσε την απόφαση του για ΛΙΒΑ, του  είπαμε να κάνει ενημέρωση για το τι θα κάνει. Η απάντηση του ήταν «εγώ με τον εισαγγελέα θα πάω στο ΛΙΒΑ»

 

Mας αγνοούν παντελώς. Ο αντιδήμαρχος Ν.Πέττας μας είχε πει ότι είναι εγγυητής εδώ και ότι θα παραιτηθεί αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία. Σήμερα γιατί δεν το κάνει; Το δήλωσε μπροστά σε τόσους ανθρώπους… Περίμενα ότι θα το έκανε αλλά όχι μόνο δεν το έκανε , εξαφανίστηκε κιόλας.

Είναι αντιδήμαρχος στο Δ.Δ Αλυκών. Ήταν υποχρεωμένος να ακούσει και να μεταφέρει στο δημοτικό συμβούλιο

Εμείς προσπαθούμε να μη ρυπαίνουμε μία περιοχή που είναι το νερό των παιδιών μας, το νερό τω ν επόμενων γενεών.

Ο στόχος ήταν πάντα ο  ΛΙΒΑΣ. Ο δήμαρχος δε φταίει για όλα, έχει όμως την ευθύνη. Μαζί του φταίνε και οι υπόλοιποι που τώρα έχουν κάνει στην άκρη και ακούγονται. Έτσι τώρα όλοι πολιτικά βαράνε το δήμαρχο.

Το Σαββατοκύριακο είχαν ανέβει κάποιοι φίλοι και μας έλεγαν γιατί τους αφήνουμε και το καταστρέφουν. Ήταν πολύ εύκολο όλο το χωριό να κατέβει στο δήμο.  Όμως είπαμε να πάμε ευγενικά. Τώρα θα πάμε  11/7 στα ασφαλιστικά και να δούμε θα αναιρέσουν το πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ ότι ανεβάζουν τα σκουπίδια επάνω; Αυτό θα το δούμε

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΙΩΤΗΣ (ακροατής - κάτοικος Καλαμακίου)ΣΤΟ IONIANRADIO.GR : «ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - ΤΟ ΚΕΠΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

«Στη περιοχή τα έχουν παρατήσει στο έλεος του Θεού. Δεν υπάρχει άνθρωπος κανείς ούτε για να ξεβουλώσουν ένα φρεάτιο. Οι δρόμοι έκλεισαν και υπάρχει κίνδυνος αν υπάρξει πυρκαγιά να καούν εδώ όλα. Είχαν πει θα πάρουν τα παράνομα σκουπίδια εκτός μεμβράνης αλλά και αυτό το έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού.

Το ξέρει και ο δήμαρχος και ο πρόεδρους του ΦΟΔΣΑ. Τα λύματα έφτασαν κοντά στο σπίτι μου. Ήρθε σήμερα το ΚΕΠΕ και ανέβηκε επάνω στο ΧΥΤΑ.

Ελπίζω να κάνουν κάτι καλύτερο, τι να πω; Δε νομίζω όμως μέχρι το τέλος της θητείας της η δημοτική αρχή θα προλάβει να κάνει κάτι. Βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού και ποτέ δεν πέρασε κανείς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ - ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΝΤΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΖ , Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ – ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΠΙΚΑ – Ο ΚΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ,ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Zantepress24.


Αν δεν κάνουμε φυγή προς τα εμπρός δεν θα αλλάξει  η ζωή μας και οι συνθήκες που ζούμε καθημερινά.
Η γέφυρα είναι πράγματι μία λύση ανάγκης, αντάξια αυτών που σήμερα μας διοικούν. Μία λύση προχειρότητας. Μία λύση ανικανότητας της περιφερειακής αρχής. Και αυτό γιατί δεν τους άρεσε η γέφυρα που είχε προγραμματίσει  η προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Ήρθε λοιπόν η συμβολική γέφυρα, έτσι την δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Είναι ντροπή να γίνεται σήμερα υπουργική  μετακίνηση και  να υπάρχει κρίση πανικού για μία γέφυρα στρατιωτική που είναι μόνο για προσωρινό χρονικό διάστημα και για να λύσει το πρόβλημα εν μέρει.
Είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν και να κάνουν τις μελέτες για να γίνει η αναπτυξιακή γέφυρα ,όπως είχε ψηφιστεί στην σημερινή  περιφερειακή αρχή.
Το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κρατήσουν τον Πάνο Καμένο στη Κυβέρνηση  με το να τον ευχαριστεί ο υπουργός και  ο αντιπεριφεριαρχης…

Όση πολιτική δύναμη έμεινε στη σημερινή κυβέρνηση ήταν προχθές στα εγκαίνια της γέφυρας. Κρύβονται και οι ίδιοι να παρουσιαστούν και να φωτογραφηθούν δίπλα στον υπουργό τους.
Γίνεται υπουργική μετακίνηση με ότι σημαίνει αυτό… Το κόστος είναι δυσανάλογο με το έργο για τη χθεσινή πομποφανεία.
Ο κ.Κοντονής εκβιάζει το κόσμο και προσπαθεί να αποδείξει το αυτονόητο, αλλά  είναι ανίκανοι να συνεχίσουν. Βλέπουν και οι ίδιοι ότι έχουν ξεφύγει από αυτά που είχαν δεσμευτεί. Που θα τα ρίξουν ; στο Μητσοτάκη…..
Μα τότε που θα έσκιζαν τα μνημόνια ήταν άλλοι; Και άλλοι είναι σήμερα; Μήπως γι αυτό ντρέπονται και φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην κοινωνία;
Όλη η Ελλάδα περιμένει να εκφραστεί μέσω της κάλπης γι αυτό και ο Κυριακός ο Μητσοτάκης ζητάει να γίνουν εκλογές…
Συνεχίζω να ζητάω το κοστολόγιο της σημερινής γέφυρας. Από τις κινήσεις, τα σπασίματα, τις υπουργικές μετακινήσεις …. Γιατί όλα αυτά τα πληρώνουμε εμείς , σαν πολίτες.
Στο τέλος πρέπει να κάνουμε ένα λογαριασμό. Είναι αντάξιο του έργου; Ή μήπως κάναμε κάτι ασύμφορο; Γιατί όπως είπε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης «δεν είναι αντάξιο έργο των προγονών μας»
Η γέφυρα είναι προσωρινή, όπως προσωρινή είναι και η Κυβέρνηση μαζί με την Περιφερειακή Αρχή.
Δεν αρνείται κανείς την αναγκαιότητα της γέφυρας. Είναι μία λύση ανάγκη για όσους περνάνε καθημερινά. Όμως δεν είναι πολιτική επιβράβευση αυτό το πράγμα. Έκανε μία κίνηση το λιμενικό ταμείο που έπρεπε να είχε κάνει εδω και χρόνια

Θα κάνει 2 μήνες να δοθεί στη κυκλοφορία γιατί κάποιοι δεν προνόησαν να πάρουν τις απαραίτητες άδειες και σίγουρα … δεν λύνεται εδώ το πρόβλημα.


Δεσμεύομαι ότι αν ο Ζακυνθος λαός με βοηθήσει και είμαι στην επόμενη περιφερειακή αρχή , το πρώτο πράγμα που θα κάνω θα είναι μία γέφυρα μόνιμη, αντάξια των προγόνων μας.
Δεν συνεργάζομαι , δεν συναλλάσσομαι με τη σημερινή περιφερειακή αρχή, είμαι κάθετα αντίθετος στις πολιτικές της πράξεις, γιατί δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα είμαι απέναντι τους. Δεν έχω επιβραβεύσει καμία πράξη τους γιατί δεν έχω δει ένα έργο αναπτυξιακό.

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός