ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Χαράλαμπος Ανδριόπουλος Πρόεδρος της ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ)


ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΔΑΖ

Μέλη μας είναι οι αστυνομικοί όλων των χωρών, μέλη είναι και οι εν ενεργεία αστυνομικοί και οι μη. Υπηρετούμε δια της φιλίας. Είμαστε το πολιτιστικό κομμάτι της αστυνομίας. Δεν έχουμε συνδικαλιστικό όργανο.

Δεν έχουμε βγάλει προς τα έξω πολλά από  αυτά που διοργανώνουμε . Προσπαθούμε να βγάλουμε το κοινωνικό πρόσωπο της αστυνομίας προς τα έξω στον κόσμο.

Θέλω να ευχαριστήσω το κ.Βαρδακαστάνη που στάθηκε δίπλα μας, διάθεσε τη ταβέρνα του για την εκδήλωση.

Σήμερα γιορτάζεται ο Απόστολος Παύλος και τιμάται η μνήμη του. Έτσι σκεφτήκαμε τον ΟΔΑΖ να συμμετέχουν τα παιδιά και να κάνουμε την εκδήλωση που κάναμε σήμερα. Ο  κ.Μπετίνης μάζεψε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, πραγματοποιήσαμε εκκλησιασμό και αρτοκλασία στο Μετόχι του Αγίου στο Μουζάκι και κατόπιν μεταβήκαμε στο Γέρακα και παραθέσαμε ένα γεύμα αγάπης σε αυτά τα άτομα.

Έγιναν όλα όπως τα περιμέναμε, πήγε πολύ καλά η εκδήλωση, ο κ.Βαρδακαστάνης ανταποκρίθηκε πλήρως σε όλη την εκδήλωση. Θα συνεχίσουμε και θα δείξουμε και με άλλες εκδηλώσεις αυτό μας το πρόσωπο. 

Δοθείσης της ευκαιρίας θα επαναλάβουμε τέτοιες εκδηλώσεις και ιδιαίτερα με τα άτομα του ΟΔΑΖ, γιατί και ο ΟΔΑΖ είναι δίπλα στην Αστυνομία, και πρέπει να ανταποδώσουμε κι εμείς αυτά που κάνει για εμάς, και ιδιαίτερα ο κ.Μπετίνης.

Ευχαριστώ του χορηγούς, είναι πολύ που μας αγαπάνε γι αυτό που κάνουμε και είναι δίπλα μας.
video - OnLine ...

Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου ΣΚΟΠΟΣ)ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΔΑΖ

Το χαμόγελο τους ήταν το καλύτερο δώρο. Όλοι μας εκπροσωπούμε συλλόγους , έχουμε όμως να κάνουμε με ένα υγιές κομμάτι. Εδώ όμως αλλάζουν τα πράγματα.

Αυτοί οι άνθρωποι που εκπροσωπούν αυτό το κομμάτι είναι πολύ ανώτεροι μας, γιατί προστατεύουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτοί είναι πολύ πιο ψηλά από εμάς που εκπροσωπούμε συλλόγους. Εγώ μια χορηγία έκανα, το μπράβο όμως αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους.

Σε αυτά τα παιδιά εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, είμαι πάντα ανοιχτός ότι μπορώ να κάνω και δεν μ ου δίνω εύσημα. Τα εύσημα τα δίνω σε όλο το Δ.Σ και στον ΟΔΑΖ

Γιάννης Φεραδούρος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΦΕΡΑΔΟΥΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ κ.ΚΟΚΚΟΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : «ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ… ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ…ΤΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ  ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ – ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

Φωτογραφία του χρήστη Ionianradio.

Δεν έχω τίποτα περαιτέρω για το ΛΙΒΑ, ξέρω ότι χωλαίνει η αποκομιδή και από το δήμαρχο οι υποσχέσεις είναι ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Για τα λύματα έκανε εκτενή αναφορά ο κ.Κόκορης και μας ανέφερε ότι έγινε μία αστοχία στις 15/6 και ότι όλα βαίνουν καλώς εκτός αν συμβεί πάλι κάποια αστοχία. Υποσχέθηκε ότι όλα στην τουριστική σαιζόν φέτος θα βαίνουν καλώς.

Η δική μου άποψη είναι ότι πράγματι το δίκτυο έχει επιβαρυνθεί στη περιοχή του Πλάνου λόγω της ανοικοδόμησης . Αν φέτος δεν έχουμε πρόβλημα του χρόνου σίγουρα θα έχουμε σε αυτό το θέμα μπλακ-αουτ.

Δεν μας απογοήτευσε…. Το μόνο παρήγορο είναι ότι πλέον σε μια τελευταία συνάντηση με το δήμαρχο μάθαμε ότι θα υπάρξει ΕΣΠΑ για αναβάθμιση των βιολογικών και επέκταση τους

Όπως διαβάστηκε και από το κ.Τσίπηρα το πόρισμα του ΚΕΠΕ δεν έχουν ξεφύγει από τα προβλεπόμενα όρια. Το μόνο που μας έκανε εντύπωση ήταν η απουσία της ελάσσονος αντιπολίτευσης που είχε βάλει και το θέμα και παρόλα αυτά δεν ήρθε κανένας. Ήταν ένα θέμα που ο κ.Κασσιμάτης είχε προτάξει να μπει εκτός ημερησίας διάταξης.

Συζητήθηκε και το θέμα του αποχετευτικού του Πλάνου….

Η χρηματοδότηση του θεάτρου συζητήθηκε και πρέπει μέχρι Φεβρουάριο 2019 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Είμαστε σε καλό δρόμο, η Περιφέρεια έχει εγκρίνει το ποσόν.

Ένα άλλο σημαντικότατο θέμα ήταν οι αντικειμενικές αξίες με τις οποίες πλήττονται οι αγρότες μας και όσοι έχουν αγροτεμάχια. Ήταν παρόντες οι κ.Ν.Τσουκαλάς και Δ.Πέττας και αυτά που ακούσαμε ήταν συγκλονιστικά. Όλες οι αγροτικές περιοχές έχουν αύξηση και του ΕΝΦΙΑ ενώ μειώνεται σε πολυτελείς περιοχές. Αυτά που ακούσαμε χθες βράδυ από τους δύο λογιστές, ήταν πράγματι εξοντωτικά. Διαλύουμε τελείως τα μεσαία και κατώτερα στρώματα και ευνοούν τους έχοντες και κατέχοντες.

Συστάθηκε μία επιτροπή που θα συμμετέχει και το Επιμελητήριο, για να μπορέσουμε να γίνουν κάποιες πρωτοβουλίες και  να    εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια ώστε  να έρθουμε σε επαφή με το υπουργείο και να μπορέσει να γίνει κάποια διόρθωση. Κάτι τέτοιο θα εξουθενώσει τους αγρότες που λόγω και της θεομηνίας έχουν καταστραφεί.

Δεν περιμένω πολλά και δε νομίζω ότι με αυτή τη Κυβέρνηση μπορείς να έρθει κανένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος μας. Αυτή τη στιγμή πάνε να εξαθλιώσουν τον κόσμο για να μαζεύουν πλεονάσματα για να δίνουν ψίχουλα τα Χριστούγεννα. Αυτή η Κυβέρνηση δε πρόκειται ποτέ να καλυτερέψει τις ζωές των κατώτερων στρωμάτων. Είναι ένα φοροεισπρακτικό μέτρο που έρχεται σε αναντιστοιχία με αυτά που επικαλείται ο κ.Πρωθυπουργός.

 

Κάναμε συζήτηση για το ΤΕΙ να παραμείνει ως έχει. Και πάλι απογοήτευση γιατί κανένας από την ακαδημαϊκή κοινότητα δεν παρευρέθηκε. Ειπώθηκε όμως ότι οι αρμόδιοι έχουν ήδη προσυπογράψει τη διάλυση των ΤΕΙ στο νησί μας.

Θα φτιαχτεί ένα ψήφισμα και θα γίνει και μία διαπαραταξιακή επίσκεψη προς το αρμόδιο υπουργείο.


Αντώνης Κασσιμάτης (Ζακυνθινή Αναγέννηση)

ΑΝΤΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΦΕΡΑΔΟΥΡΟ , Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ :«ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ; … ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ; … ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΩΛΥΜΑ…»

 

 

Πράγματι είναι να απορεί κανείς γιατί όλο το δημοτικό συμβούλιο ανέδειξε το γεγονός ότι η εμείς δεν μπορούσαμε να παρευρεθούμε. Δυστυχώς υπήρξε έκτακτο κώλυμα. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι επί σειρά συνεδριάσεων δεν μπορούσε να συνεδριάσει πολλές φορές… όμως δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Όπως πληροφορήθηκα εκεί χθες βρα΄δυ ειπώθηκαν καταπληκτικά πράγματα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν η απουσία μας.

Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού λειτουργούν μια χαρά, το δίκτυο στο Πλάνο χωρίς περιβαλλοντική αδειοδοτητση και αυτό μια χαρά δουλεύει… Η αυτοψία του ΚΕΠΕ , το περιεχόμενο της ξαφνικά δεν υπήρχαν σαν πρόβλημα. Είναι να πέφτει κανείς από τα σύννεφα και δεν είναι μία αμφισβήτηση φιλολογική. Βλέπουμε την αγωνία των επιχειρηματιών και των πολιτών …ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Όταν εμείς είχαμε ζητήσει να γίνει συζήτηση για το πόρισμα του ΚΕΠΕ, τι θέλουν να πουν; Δεν πήγαμε γιατί φοβηθήκαμε; Θα περιμέναμε μια πιο αυστηρή κριτική. Εντάξει υπήρξε κάποιο κώλυμα και δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε.Ανέλαβαν τεράστια ευθύνη. Εμείς είπαμε ότι για όλα αυτά τα θέματα υπάρχει τεράστια ανάγκη να δρομολογηθούν λύσεις. Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στο ποτάμι τον Ιούνιο;Ο κ.Κοντονής Ακης το πρωί χθες παραδέχθηκε τα προβλήματα που υπήρχαν σε μεταξύ μας διάλογο σε συνέντευξη που δώσαμε, αλλά το ίδιο απόγευμα τα προβλήματα ξαφνικά  δεν υπήρχαν στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

            Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (29/06/2018)

 

 

 

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός