ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή στο IonianRadio.gr (ZantePress24) ο Θοδωρής Κολπονδίνος , Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Δ.Ε Αρκαδιων Ζακύνθου, επισημαίνει πολιτικές σκοπιμότητες και  τακτικές παραπληροφόρησης εναντίον της αναπτυσσόμενης τουριστικά  περιοχής του Δ.Δ Πλάνου, προκειμένου και μεταξύ άλλων, να εξυπηρετηθούν προεκλογικού χαρακτήρα πρακτικές, γεγονός, που αποδεικνύεται κατά τη ν εκτίμησή του,  και από την "επίμαχη" ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου και ξενοδόχου της Δ.Ε Αρκαδίων, κ.Μπάμπη Μαυρία, με σαφείς μάλιστα αναφορές στο πρόσωπο του, «Βλέπουμε ανακοινώσεις όπως του κ.Μαυρία που βέβαια σαν επιχειρηματία δεν τον τιμά, του συνιστώ και του ίδιου αλλά και των συντακτών της ανακοίνωσης κι επειδή έχει πολιτικό χαρακτήρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται πανικός. Το δελτίο τύπου έχει χαρακτήρα λαϊκισμού και εσωστρέφειας»
Στο ίδιο πλέγμα παραπληροφόρησης, εντάσσει και τις φήμες περί τοποθέτησης κόκκινης σημαίας στην θαλάσσια ζώνης της τουριστικής περιοχή Πλάνου.
«Είναι φημολογίες , ας σοβαρευτούμε σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι θα έμπαινε κόκκινη σημαία στο Πλάνο.
Όσο αφορά τα νερά και τη ποιότητα της θάλασσας στη περιοχή, ο κ.Πλέσσας είχε κάνει ανάλυση και δεν τίθεται κανένα θέμα… δεν πρέπει να δυσφημείται μια περιοχή» επισημαίνει ο κ Κολπονδίνος.
Συγκεκριμένα ,
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή On Line στο IonianRadio.gr οκ. Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων Ζακύνθου) δήλωσε:
"Το τελευταίο διάστημα, η περιοχή μας έχει την τιμητική μας όπως και ο κλάδος των ξενοδόχων. Το έργο , η κατασκευή του απαραίτητου αγωγού που πρέπει να γίνει για να λύσει προβλήματα συσχετίζεται με σκοπιμότητες και πολιτικά εμπόδια για να μην υλοποιηθεί το έργο. Το είχα πει και το βλέπουμε με το πέρας των ημερών, τα εμπόδια αυτά , να βγαίνουν μπροστά μας
Το δεδομένο είναι ότι, προσπαθούν να διχάσουν τη τοπική κοινωνία. Είναι όμως μεμονωμένες μονάδες και δεν τα καταφέρνουν. Το μόνο που κάνουν είναι να κινδυνολογούν και να δυσφημούν την περιοχή μας. Η περιοχή μας δε ρυπαίνεται.
Βλέπουμε ανακοινώσεις όπως του κ.Μαυρία , που βέβαια σαν επιχειρηματία δεν τον τιμά. Του συνιστώ και του ίδιου αλλά και των συντακτών της ανακοίνωσης κι επειδή έχει πολιτικό χαρακτήρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ψυχραιμία. Δεν χρειάζεται πανικός. Το δελτίο τύπου έχει χαρακτήρα λαϊκισμού και εσωστρέφειας. Μυρίζονται εκλογές και έχουν πανικοβληθεί. Οι εκλογές θα είναι σύντομα, η κοινωνία θα δώσει εντολή και θα τους θέσει προ των ευθυνών τους.
Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει ότι θα έμπαινε κόκκινη σημαία στο Πλάνο.Είναι φημολογίες , ας σοβαρευτούμε.  Η διαδικασία για γαλάζιες σημαίες , δεν έχει να κάνει μόνο με τη ρύπανση αλλά και με τις υποδομές.… Έχει να κάνει με μία σειρά κριτηρίων.. Βεβαίως κάτι τέτοιο για  τη περιοχή μας, δεν ισχύει.
Όσο αφορά τα νερά και τη ποιότητα της θάλασσας στη περιοχή, ο κ.Πλέσσας είχε κάνει ανάλυση και δεν τίθεται κανένα θέμα. Σε αναλύσεις έχουμε προβεί και εμείς. Επομένως αφού σαν δεδομένο έχουμε τα πολύ καλά αποτελέσματα , δεν τίθεται θέμα ρύπανσης και δεν πρέπει να δυσφημείται μια περιοχή.
Με όλη αυτή την κινδυνολογία οι tour operators ανησυχούν. Κλήθηκα από εκπρόσωπο της TUI, κι ερωτήθηκα. Ασφαλώς τους έχουμε καθησυχάσει και θα τους δώσουμε και τα αποτελέσματα των αναλύσεων .
Είναι μια μεμονωμένη ομάδα που προκαλούν αυτά τα προβλήματα. Ο κ.Μαυρίας είναι μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων, αλλά βέβαια δεν μας κάνει την τιμή να έρχεται στις συνεδριάσεις. ΄Οταν εμφανίζεται δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις και εξαφανίζεται. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους, με έχουν εκλέξει 3 φορές πρόεδρο και προσπαθούμε για την επίλυση προβλημάτων και της περιοχής αλλά και του νησιού.
Δεν θα ασχοληθώ με τις δηλώσεις του κ.Μαυρία, γιατί δεν μου αρμόζει να πέσω σε αυτό το επίπεδο. Αυτοί που συνέταξαν το δελτίο τύπου αναφέρονται σε λάθος πρόσωπο. Δεν είμαι εγώ πολιτικός, αλλά ούτε και ασκώ διοίκηση. Γιατί δεν ονοματίζει αυτούς που λέει; Μήπως αναφέρεται στο κ.Νιοτόπουλο;  που προς τιμήν του συνεργάστηκε κι έδωσε άδεια τομής; Σε ποιους αναφέρεται ο κ.Μαυρίας; γιατί δεν τους ονοματίζει; Είναι μια ανακοίνωση εντυπωσιασμού, λαϊκισμού, εσωστρέφειας. Ο ίδιος είναι μέρος της εξουσίας , είναι δημοτικός σύμβουλος. Για ποιο λόγο παραμένει με αυτά τα τεράστια προβλήματα που βιώνει το νησί μας; Για ποιο λόγο συναινεί σε αυτές τις καταστάσεις; Γιατί δεν παραιτείται; Τι έχει κάνει για τα απορρίμματα, την πεζή καθαριότητα; Γιατί δεν έχει κάνει διαδικασίες νομιμοποίησης του δικτύου; Για ποιο λόγο δεν έχει δρομολογήσει την επέκταση του βιολογικού.

Ο συνδυασμός του κ. Μαυρία, συνεργάστηκε προεκλογικά με τον συνδυασμό του κ. Κολοκοτσά… Να μην  τα ξεχνάμε  αυτά …

«Έφαγαν» πολιτικά  τον κ. Κουρή για να συνεργαστούν στο σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεχίζουν να συνεργάζονται …

Γιατί δεν πράττει δεν ονοματίζει και δεν δρομολογεί λύσεις; Για ποιο λόγο τόσο καιρό δεν τα έλεγε; γιατί από κοινού δεν εμφανιζόταν μαζί μας που τρέχαμε στα υπουργεία;
Όλο αυτό το διάστημα που υπάρχει αυτή η κινδυνολογία και αυτά τα αρνητικά σχόλια έρχεται η τοπική κοινωνία να νιώθει ανασφάλεια για το αν μπορεί να κολύμπησει στη περιοχή του Τσιλιβί.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία ρύπανση στο Τσιλιβί. Άφοβα μπορούν να κολυμπούν οι ζακυνθινοί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αυτό που γίνεται είναι να έχουν στοχοποιήσει μια περιοχή που θα πρέπει να θυμίσω ότι έχει αποχετευτικό δίκτυο. Ας κοιτάξουν σε άλλες περιοχές που δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο . Το δίκτυο από την ημέρα που κατασκευάστηκε έχει βοηθήσει το νησί μας. Μη στοχοποιούμε την περιοχή, επειδή έτυχε να έχει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν υπηρεσίες να κάνουν ελέγχους. Αν υπήρχε πρόβλημα ο κ.Πλέσσας δεν θα το δημοσιοποιούσε; Θα παρατυπούσε σαν υπάλληλος; Ας είμαστε λιγο προσεκτικοί. Ας μην κινδυνολογούμε γιατί οι επιπτώσεις και οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορούμε να σκεφτούμε.
Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν βλάβες. Για ποιο λόγο τα προηγούμενα χρόνια δεν τις έβλεπαν όταν πράγματι υπήρχαν υπερχειλίσεις στο κεντρικό αντλιοστάσιο; Γιατί στοχεύουν στο Πλάνο μόνο, όταν μία ημέρα πριν τα εγκαίνια της γέφυρας , υπερχείλισε το αντλιοστάσιο στη γέφυρα; Γιατί για πολιτικούς λόγους στοχοποιούν μόνο τον Πλάνο, που όλοι οι επιχειρηματίες είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο;
Τουριστικά η  κίνηση είναι ικανοποιητική , υπάρχουν αυξομειώσεις όμως. Παράγοντες γι αυτό είναι η ισοτιμία της στερλίνας που δεν βοηθά τους άγγλους να μας επισκεφτούν, αρχίζουν να ανεβαίνουν ανταγωνιστικά οι γείτονες χώρες με γενναίες εκπτώσεις και έχουμε χάσει τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής που πάντα συμπλήρωναν την τουριστική κίνηση. Επίσης υπάρχει δυσαρέσκεια των επισκεπτών στην καταβολή του τέλους διανυκτέρευσης και ήδη το έχουμε πει ότι θα είναι πλήγμα για τον τουρισμό της χώρας μας, εάν αυτό συνεχιστεί.
Κατά τα άλλα, παρόλα τα προβλήματα εξελίσσεται σχετικά ικανοποιητικά, με τους  τουρίστες να είναι πιο συντηρητικοί. Πρέπει όμως κι εμείς από πλευράς μας να έχουμε καλύτερη ποιότητα στα προϊόντα μας και στις υπηρεσίες μας.
Σαν Ένωση δηλώνουμε κι εγώ προσωπικά, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να ρυπαίνεται η θάλασσα και ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας και θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να συνεχιστεί αυτό".

Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (17/07/2018)Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ζάκυνθος Καιρός